Zoeken

10 activiteiten om te doen in Savoie Mont Blanc10 activiteiten om te doen in Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc is een natuurlijke Franse regio in de westelijke Alpen, bestaande uit twee departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied bestaat uit 112 ski resorts waarvan ik er 3 bezocht. Vandaag vertel ik je de 10 leukste activiteiten om te doen in deze omgeving.

Skiën voor jong en oud.

Met 4950 km aan piste en enorm veel skigebieden is Savoie Mont Blanc toegankelijk voor iedereen. Voor de beginnende skiër is er genoeg keus aan groene pistes waar je rustig op kunt oefenen. Verder kent het gebied de bekende rode, blauwe en zwarte pistes die in elk resort verschillen van niveau. In Chamonix zijn de pistes namelijk een stuk uitdagender dan in Les Gets of Avoriaz. Daarnaast is er in elk ski-resort gedacht aan de kleintjes met leuke kinder skigebieden die versierd zijn met tipi tenten en boomhutten.


Après Skiën bij La Folie Douce.

Na het skiën is het tijd voor de Après-Ski en waar kun je dit beter doen dan bij La Folie Douce. La Folie Douce is een bekend concept in de Franse Alpen en wij bezochten de allernieuwste vestiging in Avoriaz. Geopend sinds 2018. Je kunt hier te voet komen maar er ook direct naartoe skiën om je dag af te sluiten op het zonnige terras met een drankje en een dansje op de muziek van verschillende DJ's.


Skiën naar de iglo in Avoriaz.

Midden op de piste in Avoriaz staat Igloo Village. Deze iglo met verschillende ruimtes, een bar en 3 slaapkamers is in 15 dagen gebouwd. Je kunt hier naartoe skiën en genieten op het terras met uitzicht over het dorp Avoriaz en daarnaast kun je binnenin de iglo een drankje bestellen aan de Igloo-Bar of zelfs dineren. Let op: wil je dineren in de iglo dan moet je dit van tevoren reserveren. De kosten voor dineren in de iglo zijn vanaf €49,00 per persoon.


Bezoek aan de kaasboerderij direct aan de piste.

Nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de iglo in Avoriaz kun je direct door skiën naar de kaasboerderij genaamd Ferme de Seraussaix. De boerderij bestaande uit 350 hectare is iedere dag geopend voor bezoekers. Je kunt hier terecht voor melk, worst en franse kaas om daarna af te sluiten met een bezoekje aan de koeien waarna je je weg op de ski's weer kunt vervolgen.


Met de hondenslee de berg af.

Dit stond al heel erg lang op mijn bucket list! Met een hondenslee de berg af. Deze activiteit is eigelijk bedoeld voor kinderen maar het kind in mij kon het niet laten om mijn kans te grijpen en toch een stukje mee te gaan. De slee wordt voortgetrokken door 6 honden van verschillende rassen. 15 minuten lang kun je genieten van deze prachtige dieren die door de sneeuw tussen de bomen hun weg afleggen. De dieren worden enorm enthousiast als ze van start mogen gaan zodat ze vervolgens hun energie kwijt kunnen en waardoor jij kunt genieten van het prachtige uitzicht.


Lees ook: 10x doen in New York City

Rondjes schaatsen in het bergdal.

De schaatsbaan in Les Gets ligt midden in het dorp en wordt omringt door verschillende winkeltjes en restaurantjes. Omdat dit dorp in een berg kom ligt is het hele dorp omringt door bergen. Tijdens het schaatsen kun je genieten van de prachtige bergen en als extra tip de zonsondergang.


Laat je verwennen in de spa en geniet van het buitenzwembad.

De spa is een bekend fenomeen tijdens de wintersport. Na het sporten kun je hier heerlijk bijkomen in de sauna of laat je masseren zodat je er de volgende dag weer vol tegenaan kunt gaan op de piste. De QC terme spa in Chamonix is mijn favoriet van deze reis. Deze prachtige luxe grote spa is 3000 vierkante meter met meer dan 30 wellness activiteiten. Tussendoor kun je genieten van een heerlijk lunch buffet met enorm veel keus aan heel veel vers eten. Het mooiste aan deze spa vind ik het buitenzwembad met magisch uitzicht over de bergen van Chamonix.


Parapente met uitzicht op de Mont Blanc.

Voor de echte waaghalzen is Parapente of Paragliding een fantastische ervaring. Helaas hadden wij hier zelf geen tijd voor maar dit staat zeker nog op mijn bucket list. Samen met je instructeur vlieg je met een grote parachute de berg af, daar ga je... als een vrije vogel vlieg je over en tussen de besneeuwde bergen met een magisch uitzicht over de Mont Blanc en het dorp onder je.


Sneeuwschoenwandelen in het zonnetje.

Sneeuwschoenwandelen is de perfecte activiteit voor de natuurliefhebber. Je krijgt grote platen onder je schoenen zodat je niet wegzakt in de diepe sneeuw en vervolgens kun je aan je wandeltocht beginnen. Sneeuwschoenwandelen is niet technisch zoals bijvoorbeeld skiën dus iedere wandelaar kan hier aan meedoen. Het grote voordeel van sneeuwschoenwandelen is dat je op prachtige plekken kunt komen waar geen auto, skiër of normale wandelaar al is geweest.


Savoie Mont Blanc is de perfecte wintersport regio in Europa en een aanrader voor iedereen.

Wil jij meer zien van Franse Alpen neem dan een kijkje op onze Franse Alpen pagina.

#charmonix #fransealpen #lesgets #Savoiemontblanc #avoriaz #ski #wintersport