0
Kiki Multem
18 december 2019

De leukste dingen om te doen in Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en zit vol prachtige architectuur, leuke winkelstraten en mooie pleinen. Op nog geen 2 uur vliegen vanaf Amsterdam sta je al in het hartje centrum. Het hele jaar door is Wenen een toffe stad om te bezoeken, zowel in de winter als in de zomer heeft het zo zijn charmes.

doen-in-wenen

Benieuwd naar wat je kunt doen in Wenen? Wat de mooiste bezienswaardigheden zijn, waarom dit een van de fijne steden om te wonen is, waar je het best kunt overnachten of naar bijzondere tips in Wenen?Vandaag vertel ik je mijn 10 favoriete dingen om te doen in Wenen.

Wat te doen in Wenen

Wenen behoort tot een van de leukste steden in Europa en is bovendien meer dan eens benoemd tot meest leefbare stad ter wereld. Waarom dat zo is? Wenen is een stad waar je alles hebt. Denk aan fijne huizen en alle voorzieningen, maar ook ruimte en veel groen. Hierdoor is het tevens een leuke stad om te bezoeken. Er is altijd wel wat leuks te doen in Wenen en ook aan bezienswaardigheden geen gebrek. Wenen is de muziekstad van Europa en staat daarnaast bekend om de architectuur. Maar ook als je interesse daar wat minder ligt is Wenen een toffe stad. Uiteraard wandel je door het centrum waar je je ogen uitkijkt. Meer leuke dingen om te doen in Wenen lees je in dit artikel!

Klim naar de top van de Stephansdom

De Stephansdom ligt in het midden van de stad en is zonder twijfel de beroemdste kathedraal in Wenen. Bovendien kun je naar de top klimmen voor een panorama uitzicht over het centrum van Wenen. Vanaf hier kun je helemaal naar de bergen kijken. Je kunt voor €6 per persoon met de lift naar boven en is geopend van maandag tot zondag van 09:00 tot 17:30 uur. De kerk bestaat hier al meer dan 700 jaar en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oostenrijk!

bezienswaardigheden-in-wenen

bezienswaardigheden-in-wenen

Maak een rit in het bekendste reuzenrad van Wenen

Tijdens een stedentrip Wenen mag een bezoek aan de beroemde Weense Prater niet ontbreken. De Vienna Prater heeft een oppervlakte van ongeveer 6.000.000 m2 en is twee keer zo groot als Central Park in New York. Prater staat vooral bekend om het jaren oude reuzenrad wat gebouwd is in 1897. Het houten rad is 65 meter hoog en vanuit het rad heb je een waanzinnig uitzicht over Wenen.
wintermarkt-wenen

doen-in-wenen

Koop je delicatesse op de Naschmarkt

De Naschmarkt is een ware trekpleister in Wenen. De markt bestaat uit vele horecagelegenheden in combinatie met marktkramen die onder andere lokale delicatesse verkopen. In het Duits betekent Naschmarkt letterlijk “Snackmarkt”, en je kunt hier elke dag van de week komen om allerlei “snacks” te kopen. Producten van Oostenrijkse kaas en wijnen tot gebak en zeevruchten. Er is letterlijk voor ieder wat wils.

➼ TIP: Maak gebruik van de Vienna City Card voor het openbaarvervoer en korting op attracties

retaurants-in-wenen

restaurants-in-wenen

Opwarmen in een Weens koffiehuis met Sacher Torte

Voor de authentieke Weense ervaring, probeer Cafe Sacher, een koffiehuis midden in het centrum van Wenen naast het zelf genaamde hotel. Cafe Sacher is gespecialiseerd in zijn eigen verscheidenheid aan de bekende Sacher Torte oftewel chocoladetaart. In combinatie met de verse koffies die hier geschonken worden is dit the place to be voor een koffie pauze in Wenen.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Wenen op de fiets.

restaurants-in-wenen

Shoppen, shoppen en nog meer shoppen

Wenen is een stad boordevol geschiedenis en veel van deze geschiedenis is gratis om naar te kijken op straat. Tijdens het winkelen in het centrum van Wenen kom je waanzinnige architectuur tegen. Winkelketens zoals H&M zijn neergestreken in prachtige panden. De leukste winkelstraten zijn onder andere, de Kärntner Strasse, Graben en de Mariahilferstrasse. Ben je meer opzoek naar kleine boetiekjes, ga dan eens kijken in de wijk Neubau.

Tijdens mijn citytrip Wenen verbleef ik in het Ruby Marie Hotel direct aan de Mariahilferstrasse. Wil jij shoppen dan is dit de perfecte uitvalsbasis.

doen-in-wenen

Het Stadtpark vol mistletoe

Wil je je even terugtrekken uit de stad? Kom dan tot rust in één van de stadsparken van Wenen. De parken zijn ruim en rustgevend op gezet met speelplaatsen voor kinderen. Alle bomen en planten laten je de drukte van het centrum even helemaal vergeten. In de winterperiode hangen alle bomen hier vol met trossen mistletoe wat een waanzinnig gezicht is.

activiteiten-in-wenen

activiteiten-wenen

Ga kaiserschmarrn eten

Oké! Dit is mijn favoriete bezigheid in Oostenrijk. Namelijk Kaiserschmarrn eten. Iedere wintersportfan kent dit gerecht vast wel. Het is een zoet gerecht wat geserveerd wordt met rozijnen en een jam. Je kunt kiezen uit diverse soorten jam of appelmoes. Voordat ik naar Wenen vertrok heb ik direct gegoogeld waar ik Kaiserschmarrn kon gaan eten en ik kwam terecht bij Heindls Schmarren & Palatschinkenkuchl.

restaurants-in-wenen

Bezoek het kleurrijke Hundertwasser Haus

Een populaire bezienswaardigheid in Wenen is het Hundertwasser Haus. Een kleurrijk appartementenhuis midden in het centrum. Je kunt het Hundertwasser Haus niet echt bezoeken, maar je kunt foto’s van buitenaf maken. Binnen het huis zijn er 53 appartementen, 4 kantoren, 16 privéterrassen. Het Hundertwasser Haus wordt beschouwd als een cultureel erfgoed. Een heiligdom voor een van de belangrijkste kunstenaars van Oostenrijk, Friedensreich Hundertwasser. De kleurrijke straat is een lust voor fotografen. Vergeet hier dus zeker je iPhone niet om foto’s van dit kleurrijke geheel te maken.
bezienswaardigheden-in-wenen

bezienswaardigheden-in-wenen

Ga naar Opera House in Wenen

Dit is een plaats voor de mensen die een beroemd Weense operashow willen ervaren. Oorspronkelijk gebouwd in 1869, werd het Opera House beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog en heropend in de jaren 50. Elk jaar vindt het prestigieuze Weense Operabal plaats en voor slechts 2000 euro kun je hier aan deelnemen. Er zijn verschillende opties om het Opera House te zien, zoals een concert, diner en zelfs een kerstshow. Bekijk hier de prijzen voor onder andere de Mozart-show.

opera-in-wenen

opera-in-wenen

Ontdek de stad op een step of in de Hop on Hop off bus

Je hebt de bussen vast wel eens gezien. Spring er op, spring er af. Maar wat is het precies? Wanneer je een nieuwe stad bezoekt is het altijd lastig om een keuze te maken met welke bezienswaardigheden je wilt zien. Met de Hop on Hop off bus kun je op 1 dag alle bekende bezienswaardigheden van Wenen zien. Zie het als een normale busdienst, maar in plaats van steden of gebieden te verbinden, verbindt het de bezienswaardigheden. Wil je liever de kleinere straatjes ontdekken, dan kun je gebruik maken van de vele stepjes die op iedere hoek van de straat staan. Download de app en off you go!
doen-in-wenen

Wanneer Wenen bezoeken?

Wenen is het hele jaar rond kun je Wenen bezoeken. In de zomer zijn er vaak (muziek) festivals en in de winter hangt er een romantische sfeertje dankzij de vele kerstmarkten. Wenen is een prachtige, keizerlijke, schone stad met heel veel cultuur, leuke winkels en prachtige bezienswaardigheden. Snel vervelen zul je je niet niet want er is van alles te doen in Wenen. Ik was opslag verliefd en ga zeker snel terug naar Wenen. De luchtvaartmaatschappij Level vliegt bijna dagelijks naar de Oostenrijkse hoofdstad dus waar wacht je nog op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *