Zoeken

6x de mooiste stranden van Aruba


Aruba is in het hele Caribisch gebied beroemd om zijn paradijselijke stranden met hagel wit zand en helder blauw water. Dankzij het droge klimaat is de zee meestal niet vertroebeld en daardoor geweldig om te duiken en snorkelen. Bijna alle stranden op Aruba zijn openbaar en dit zijn mijn favorieten!

Eagle Beach

Eagle Beach is het bekendste strand op het eiland Aruba en wordt ook gezien als het mooiste strand van de Caraïben. Aan Eagle Beach liggen meerdere hotels en aan het einde van het strand staan de twee beroemde Fofoti bomen die veel te zien zijn in de promotiebeelden voor het eiland. De bomen hebben een gedraaide stam en groeien met de wind mee richting de zee.


> Bekijk hier huurauto's op Aruba

> Lees hier 7 x Lekker ontbijten op Aruba

Baby Beach

Baby Beach is een baai die aangelegd is in de jaren 30 van de 20e eeuw. Baby Beach ligt helemaal in het zuidoosten van Aruba en is zeer kindvriendelijk. Dit komt omdat de zee de eerste 20 meter niet meer dan 1 meter diep is. Je kunt ook goed snorkelen bij Baby Beach en er worden regelmatig prachtige zeeschildpadden gezien op deze plek. Je kunt hier strandbedjes huren en heerlijk genieten onder de vaste parasols.


Tres Trapi

Tres Trapi is een kleine zand cove tussen de rotsen. Het trappetje naar het strand is uit de originele rotsen gehakt en hierdoor kun je makkelijk de zee bereiken. Tres Trapi is een 10 meter lang strand wat zeer bekend staat om het snorkelen. Er liggen hier honderden Red Cushion zeesterren op de bodem en dit maakt Tres Trapi de meest fotogenieke snorkelplek van het eiland.


Palm Beach

Palm Beach is niet alleen een strand maar ook een plaats met hotelketens, winkels en restaurants. Palm Beach wordt ook wel de "Highrise-area" genoemd omdat hier de meeste luxe hotels gevestigd zijn. Deze hotels geven prachtig uitzicht over het strand van Palm Beach. Je kunt hier deelnemen aan verschillende wateractiviteiten zoals kitesurfen, varen met een catamaran en snorkelen. Het fijne aan Palm Beach is dat je alles bij elkaar hebt en te voet kunt bereiken.


Andicuri Beach

Andicuri Beach is een prachtig strand in het ruige noorden van Aruba. Andicuri Beach wordt omringd door grote kliffen waardoor er perfecte golven ontstaan voor bodyboarden. Dit strand is net als Tres Trapi een stuk rustiger dan de bekende stranden zoals Eagle Beach en Baby Beach. Schildpadden kiezen dan ook regelmatig voor Andicuri Beach om hun eieren te leggen. Deze gebieden worden dan direct gemarkeerd zodat de eieren niet per ongeluk beschadigd of verstoord worden.

Private Island

Als je googled op Aruba zie je direct fantastische foto's met flamingo's. Daarvoor moet je naar het Renaissance Privat Island. Je kunt dagelijks met een bootje vanaf het Renaissance Hotel naar het Renaissance private island. Dit privé eiland met helder blauw water en prachtige stranden is op zo'n 10 minuten varen vanaf het hotel. Het eiland kent twee delen. Flamingo Beach en Iguana Beach. Rechts is een prachtig strand met strandbedjes en de 6 beroemde flamingo's. Ook staan hier 4 strandhuisjes welke je kunt huren. Links op Iguana beach wordt je omringt door pelikanen en leguanen die net als jij willen genieten van de prachtige omgeving.