Zoeken

5 voordelen van reizen met de ThalysIk vind reizen met de Thalys echt heerlijk en ik vertel jullie vandaag waarom!

1. Snelheid

De Thalys rijdt vanaf Amsterdam en Rotterdam naar verschillende steden in België en Frankrijk. Ik maak vaak gebruik van de Thalys naar de franse stad, Parijs. Vanaf het treinstation Rotterdam Centraal ben je in 2uur en 36 minuten in het hartje van Parijs. Met de auto doe je hier bijna 5 uur over. De Thalys is dus een stuk sneller en comfortabeler.

2. Comfort

De Thalys kent 2 klasse. De 2e klasse en de premium 1e klasse. Beide klasse zijn voorzien van heerlijke grote fauteuil stoelen met zachte bekleding waar je heerlijk in kunt wegzakken. Voor elke zitplek is er een stopcontact beschikbaar en er is gratis WiFi aan boord.


3. Food Service

Reis je premium klasse dan zit er een maaltijd inbegrepen bij de reis. 's Ochtends is dit een heerlijk ontbijtje met broodjes, beleg, yoghurt en wat fruit en 's avonds is dit een lekkere maaltijd incl. desert met de keuze uit een vegetarische en non vegetarische variant. Voor de reizigers die reizen in de 2e klasse is er een bar in de Thalys aanwezig waar je diverse drankjes en snacks kunt kopen.


4. Prijs

Veel mensen zijn bang dat reizen met de Thalys erg kostbaar is. Vandaar deze rekensom. Als ik met 2 personen met de auto naar Parijs ga vanaf Rotterdam dan moet ik 2 keer tanken. Een volle tank kost mij €73,- dit maal 2 is €146,-

De Thalys kost €35,- enkele reis per persoon. Dit maal 4 is €140,- en dan hebben we het nog niet gehad over eventuele parkeerkosten en tolwegen. De Thalys is uiteindelijk dus een stuk goedkoper en sneller.

5. Bestemmingen

Thalys rijdt vanuit Nederland naar Antwerpen, Brussel en Parijs. In Brussel kun je overstappen naar verschillende Duitse steden waaronder Keulen, Düsseldorf en Dortmund. Vanaf april 2019 rijdt de Thalys zelfs rechtstreeks naar Disneyland Parijs en in de winter rijdt de sneeuw Thalys naar verschillende wintersport gebieden in de Franse Alpen.


#thalys #trein #parijs #wintersport #disneyland