Zoeken

3 x wintersporten in Savoie Mont BlancBegin deze maand had ik het geluk dat ik 3 skigebieden mocht uitproberen in Savoie Mont Blanc. Ik ging naar het gezellige Les Gets, het duurzame Avoriaz en de prachtige stad Chamonix.

In dit artikel lees je alle ins en outs over deze 3 gebieden.

Het gezellige skigebied in Les Gets.

Les Gets is een onwijs charmant dorp op nog geen uur rijden vanaf Genève met verschillende hoofdstraten vol restaurants, winkels en accomodaties. Naast de authentieke franse eetgelegenheden zijn hier verschillende trendy hotspots te vinden die je in 2019 niet mag missen. Aan beide kanten van het dorp bevinden zich skiliften die naar 2 skigebieden leiden. Mont Chéry, met het beste uitzicht op de Mont Blanc en Les Chavannes welke gelinkt is met de pistes van the Portes du Soleil. Vooral de knusse sfeer in dit dorp geeft je een warm welkom.

66 skipistes

46 skiliften

9 groene piste

24 blauwe piste

28 rode piste

9 zwarte piste

Slapen

Hotel La Marmotte

Wij verbleven de eerste nacht in het prachtige La Marmotte Hotel in een suite op de bovenste etage. Dit karakteristieke hotel geeft een onwijs warme sfeer en is voorzien van een geweldige spa inclusief binnen zwembad en 3 restaurants. De restaurants zijn dagelijks geopend voor de hotelgasten en publiek van buitenaf uit bijvoorbeeld andere accomodaties. Naast het uitgebreide ontbijt verzorgd La Marmotte elke zondag een brunch tussen 11:30 en 13:30 uur.

Eten

Wild Beets Kitchen is een splinternieuwe hotspot in Les Gets waar je terecht kunt voor healthy wraps, salades en smoothies.

La Becanerie is een onwijs leuke plek waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld een heerlijke brunch met onder andere mijn favoriet, de acaï bowl.

Les Durs a Cuire is een prachtig nieuw restaurant aan de hoofdstraat van Les Gets met een stijlvol interieur en prachtige menukaart. Je kunt hier genieten van diverse gerechten waaronder een heerlijke traditionele kaasfondue.

Le QG Last but not least restaurant Le QG. Dit restaurant ligt midden op de piste met een terras in het zonnetje en is dus de perfecte plek voor een lunch tussen het skiën door.

Activiteiten

Hondenslee Dit stond al heel erg lang op mijn bucket list! Met een hondenslee de berg af. De slee wordt voortgetrokken door 6 honden van verschillende rassen. 15 minuten lang kun je genieten van deze prachtige dieren die door de sneeuw tussen de bomen hun weg afleggen.

Schaatsen De schaatsbaan in Les Gets ligt midden in het dorp en wordt omringt door verschillende winkeltjes en restaurantjes. Omdat dit dorp in een berg kom ligt is het hele dorp omringt door bergen. Tijdens het schaatsen kun je genieten van de prachtige bergen.

Parapente Voor de echte waaghalzen is Parapente of Paragliding een fantastische ervaring. Samen met je instructeur vlieg je met een grote parachute de berg af, daar ga je... als een vrije vogel vlieg je over en tussen de besneeuwde bergen met een magisch uitzicht over de Mont Blanc en het dorp onder je.

Bekijk hier de video van deze reis: Huskytocht, skiën en après skiën in Savoie Mont Blanc.

Duurzaam Avoriaz

Avoriaz is net als Les Gets onderdeel van the Portes du Soleil en helemaal gebaseerd op duurzaamheid. Het hele dorp is gebouwd met onbehandeld hout en is autovrij. Alles en iedereen wordt hier vervoerd met paard en wagen of sneeuwscooters. Je skiet hier tussen de prachtige bomen door met regelmatig open plekken voor een waanzinnig panorama uitzicht. Ook de pistes zijn hier duurzaam, zo is er een Ecologisch Fun Park voor de kinderen met onder andere een fantastische boomhut.

56 skipistes

34 skiliften

4 groene piste

25 blauwe piste

14 rode piste

6 zwarte piste

Slapen

Flying Nest

Flying Nest is een Pop-Up hotel gebouwd van zeecontainers. De 2 persoons containers staan midden op de piste van Avoriaz waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over de bergen. Je kunt hier heerlijk wakker worden tijdens zonsopkomst op de nog muisstille skipiste en genieten van een klein ontbijtje verzorgd door de gastvrouw van Flying Nest.

Eten

La Réserve is een prachtig restaurant midden in het dorp Avoriaz. Dit restaurant is één van de aanraders in de Michelin Guide van 2018/2019. De onwijs lekkere en verse gerechten samen met het warme interieur maakt deze plek zeker tot één van mijn favorieten.

L'Epicerie staat bekend om de plek met het mooiste uitzicht over de bergen van Avoriaz. Je kunt hier heerlijk buiten lunchen en genieten van de barbecue of gerechten van de kaart.

Activiteiten

La Folie Douce Na het skiën is het tijd voor de Après-Ski en waar kun je dit beter doen dan bij La Folie Douce. La Folie Douce is een bekend concept in de Franse Alpen en wij bezochten de allernieuwste vestiging in Avoriaz.

Iglo Midden op de piste in Avoriaz staat Igloo Village. Deze iglo met verschillende ruimtes, een bar en 3 slaapkamers is in 15 dagen gebouwd. Je kunt hier naartoe skiën, een kijkje nemen in de iglo en genieten op het terras met uitzicht over het hele dorp.

Kaasboerderij Nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de iglo in Avoriaz kun je direct door skiën naar de kaasboerderij genaamd Ferme de Seraussaix. De boerderij bestaande uit 350 hectare is iedere dag geopend voor bezoekers.

Lees ook: de 10 leukste activiteiten in Savoie Mont Blanc

Het uitdagende Chamonix

Chamonix-Mont-Blanc oftewel Chamonix ligt aan de voet van de bekende Mont-Blanc. Chamonix is één van de drukst bezochte steden in de Franse Alpen en noemt zichzelf daardoor ook wel de hoofdstad van de Alpen. De Mont-Blanc, de hoogste berg van West Europa trekt onwijs veel bezoekers naar deze stad. Chamonix heeft uitdagende pistes met middelzware tot zeer zware zwarte pistes maar ook voor de beginnende skiër is hier genoeg te doen.

102 skipistes

69 skiliften

16 groene piste

36 blauwe piste

34 rode piste

16 zwarte piste

Slapen

Hotel L'Heliopic

Dit fantastische, moderne, Scandinavische 4 sterren hotel ligt aan de rand van de stad en is voorzien van een 500m2 grote spa inclusief whirlpool bad, hammam, sauna, ice cave en een zwembad. Het hotel staat bekend om zijn design en uitgebreide ontbijt. In de avonden kun je hier heerlijk iets drinken aan de bar onder het genot van live muziek.

Eten

Le Comptoir Nordique is een Scandinavisch Fine Cuisine restaurant in het centrum van Chamonix. Dit restaurant is strak ingericht volgends de laatste trends en aangekleed met kunst van de locale kunstenaar Charlie Adam.

Aux Petits Gourmands is een bekende chocolaterie in Chamonix die al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept. Naast allerlei verschillende lekkernijen verkopen ze hier kleine Mont-Blanc bergen van chocolade die je echt moet proeven.

Josephine is een klein stukje Parijs in Chamonix. Dit Restaurant trekt direct de aandacht als je langsloopt en staat bekend om zijn vis en zeevruchten.

Activiteiten

De spa is een bekend fenomeen tijdens de wintersport. Na het sporten kun je hier heerlijk bijkomen in de sauna of laat je masseren zodat je er de volgende dag weer vol tegenaan kunt gaan op de piste. De QC terme spa in Chamonix is mijn favoriet van deze reis.

Sneeuwschoenwandelen is de perfecte activiteit voor de natuurliefhebber. Je krijgt grote platen onder je schoenen zodat je niet wegzakt in de diepe sneeuw en vervolgens kun je aan je wandeltocht beginnen.

Hotel La Folie Douce is het eerste hotel van het bekende Apres Ski concept La Folie Douce en ligt in het centrum van Chamonix. Ook als je in een ander hotel verblijft is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen of een drankje te drinken.

Tip: voor de gemeente Haute-Savoie ben je verplicht om een eco vignet op je auto te hebben. Deze kun je gemakkelijk en snel bestellen op Ecovignetfrankrijk.be

Bekijk hier alles over de Franse Alpen.

#Savoiemontblanc #montblanc #charmonix #avoriaz #lesgets #fransealpen #skien #wintersport #ski