Zoeken

5-daagse citytrip New York (+ dagplanning)

Het plannen van een 5-daagse reis naar New York City voelde als een complete chaos. Waar begin je, is 5 dagen wel genoeg, welke bezienswaardigheid ligt waar? Je wilt niks missen, het Empire State Building, de Brooklyn Bridge, Central Park, het Vrijheidsbeeld en ga zo maar door. Volg deze route om van boven naar beneden de beste bezienswaardigheden, parken en things to do in New York af te gaan. Deze route is zo ontworpen dat je elke dag een ander deel van de stad kunt verkennen.
DAG 1 - Central Park en Times Square


Central Park


Laten we helemaal bovenaan beginnen bij Central Park. Veel hoger zal je niet komen tijdens je eerste bezoek aan New York. Central Park is omringt door wolkenkrabbers en is het bekendste park van New York City. Dit 4 kilometer lange park heeft verschillende meren, grote grasgebieden waar je heerlijk kunt picknicken, wandelpaden en zelfs 2 schaatsbanen.


> Lees hier meer New York tips.

> Goedkope hotels in New York.


Top of the Rock

Daarna kun je direct door naar Top of the Rock. Top of the Rock biedt een fantastisch uitzicht op Central Park en het iconische Empire State Building. Ik raad aan om naar Top of the Rock te gaan in plaats van het Empire State Building, omdat het uitzicht vanaf Top of the Rock naar mijn mening het allerbeste is. Top of the Rock is een populaire attractie. Het is dus handig om van tevoren tickets te kopen of gebruik te maken van de New York CityPASS.

Rockefeller Center

Onderaan Top of The Rock heb je Rockefeller Center. In de winter staat hier een schaatsbaan met de grootste kerstboom van New York en je vind hier de NBC Studios / Radio City Music Hall.

Grand Central Station

Grand Central Station ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het Rockefeller Center en is het bekendste treinstation van New York. Het prachtige plafond en de kroonluchters trekken buiten treinreizigers ook vele kunstliefhebbers.

Times Square

Loop vervolgens naar Times Square. Times Square is de drukst bezochte plek in New York. Dit plein is voorzien van allerlei beeldschermen en reclame. Je kunt hier gerust uren om je heen kijken en dan heb je nog niet alles gezien. Je vindt hier onder anderen de bekende M&M Store en de Disney winkel.


> Deze reisorganisatie kan je helpen bij het plannen van je trip naar New York
DAG 2 - Chelsea en Greenwich


The Highline

The High Line is een stuk verlaten spoorweg aan de westkant van Manhattan en een perfecte plek om de stad vanuit een ander perspectief te zien. The High Line komt uit bij The Vessel en biedt uitzicht op de rivier de Hudson. Afhankelijk van de dag van de week kan de High Line behoorlijk druk zijn. Langs het wandelpad zie het stuk spoorweg lopen wat inmiddels omringt wordt door diverse planten.


The Vessel


Aan het einde van The Highline staat The Vessel. The Vessel is de nieuwste aanwinst van New York op het gebied van bezienswaardigheden. The Vessel is ontworpen door architect Thomas Heatherwick en niemand weet precies wat het is. Is het een ruimteschip of een reusachtige döner kebab? Nee, het is een gigantische trap van 15 verdiepingen met 2500 treden. Bovenaan The Vessel heb je een adembenemend uitzicht over Manhattan en de Hudson River.Chelsea Market

Loop vervolgens naar Chelsea Market. Chelsea Market ligt net naast de High Line en is de perfecte plek om te lunchen. De markt heeft tientallen restaurants, die voor ieder wat wils serveren.Flatiron Building

Daarna kun je naar de Flatiron District in Manhattan met het gelijknamige gebouw het Flatiron Building. Midden op 5th avenue vlakbij de bekende fifth avenue klok loop je er zo tegenaan. Met zijn opvallende driehoekvorm en strak design is het Flatiron Building een van de meest fotogenieke bezienswaardigheden van Manhattan.

Greenwich Village

Greenwich Village is misschien wel de mooiste wijk van Manhattan. Het is de perfecte plek om rond te wandelen, boetiekjes te bekijken en een cupcake te eten bij de beroemde Magnolia Bakery.

Lees hier: New York on a budget (+ bespaar tips)

DAG 3 - Shop till you DropWashington Square Park


Loop naar het Washington Square Park om de beroemde boog te zien en te genieten van live muziek dat hier dagelijks wordt gemaakt.Soho


Vervolg je weg naar de wijk Soho. Voor de wijk Soho heb ik een hele middag uitgetrokken. De leukste winkels en restaurantjes vind je hier. Je kunt hier gerust een hele dag rondstruinen voor een goede New York shop-middag.


7 x ontbijten in Soho, New York
DAG 4 - Lower Manhattan


Oculus Station


Onderaan aangekomen in Manhattan heb je de wijken Little Italy en China Town. Beide erg leuk om doorheen te lopen of om een keer te gaan eten tijdens je verblijf in New York. Vervolgens loop je langs het station The Oculus. Dit treinstation verving het station dat werd vernietigd op 9/11. De architectuur van het station lijkt op een witte duif die wegvliegt.Ground Zero


Sta je met je rug richten het station Oculus dan zie je Ground Zero. Een bezoek aan Ground Zero is naar mijn mening een must wanneer je New York bezoekt. Het is onwijs indrukwekkend om 9/11 memorial te zien. De plek waar de voormalige Twin Towers stonden die in 2001 geraakt werden door een aanslag. Ik raad je aan zo vroeg mogelijk te gaan om de drukte te voorkomen.


One World Trade Center


Inmiddels is er een nieuw World Trade Center gebouwd genaamd One World Trade Center, omdat het er dit keer maar één is. Deze ook wel genoemde "Freedom Tower" geeft een panorama uitzicht over de stad.

Charging Bull


Lopen door financial district is al een attractie op zich. De gehaaste mannen in pakken waarvan je denkt dat alleen in films voorkomt. Dat zie je hier! Midden op straat staat de bekende Charging Bull in Lower Manhattan. De Bull heeft veel namen waaronder: de Wall Street Bull, de Raging Bull, de New York Bull, de Financial District Bull of de New York Stock Exchange Bull. Wie heeft deze stier gemaakt en hoe is het beeld daar terecht gekomen? Dat weet niemand. Het brengt geluk om de ballen van de stier aan te raken. Daarom staat er dagelijks een rij aan mensen die deze ervaring maar al te graag willen meemaken.DAG 5 - Brooklyn en het VrijheidsbeeldVrijheidsbeeld


Zonder enige twijfel is het Vrijheidsbeeld het populairste symbool van New York. Er zijn verschillende manieren om het vrijheidsbeeld te bewonderen. Vanuit de haven of ga met de ferry naar het eiland zelf. Ja, het is toeristisch. Maar het is alsof je naar Parijs gaat zonder de Eiffeltoren te zien. Op Statue of Liberty Island heb je een waanzinnig uitzicht op de skyline van New York, een museum, een souvenir winkel en natuurlijk het vrijheidsbeeld zelf. De ferry kost $18,50 per persoon.Brooklyn Bridge


Een van de meest iconische bruggen ter wereld, de Brooklyn Bridge! Wandelen over de Brooklyn Bridge is heerlijk om even uit te waaien en het geeft je ook nog eens het beste uitzicht over de skyline. Voor geweldige foto's is de beste tijd tijdens zonsopkomst wanneer er weinig mensen zijn en de belichting prachtig is. Fotografen hier moet je wezen! Het duurt ongeveer 20 minuten om er volledig overheen te lopen. Aan de andere kant van de brug heb je de wijk Dumbo in Brooklyn waar je nog meer toffe fotospots hebt.


Williamsburg

Williamsburg is een van mijn favoriete wijken in New York. De hipster wijk ligt aan de overkant van de East River vanaf Lower East Side in Manhattan en is meer dan een bezoekje waard. Je kunt de wijk bereiken door de Williamsburg Bridge over te steken of ga te voet over de Brooklyn Bridge via Dumbo en maak er een mooie wandeling van.Heel veel plezier tijdens je citytrip in New York!