Zoeken

5 x de leukste dingen om te doen in El Gouna, Egypte


El Gouna is de perfecte bestemming om te overwinteren. Je kunt hier waanzinnig snorkelen, op safari in de woestijn en ultiem relaxen. De onderwaterwereld van Egypte is adembenemend en El Gouna is dit jaar the place to be!

Snorkelen

El Gouna is geleden aan de Rode Zee en is daardoor de ultieme bestemming om de onderwaterwereld te verkennen. Je kunt direct vanaf het strand de zee in duiken of deelnemen aan een toffe boottocht met 3 snorkel stops. Op deze mooie plekken vindt je prachtig koraal, de meest kleurrijke vissen en met een beetje geluk kom je ook schildpadden en dolfijnen tegen.


> Bekijk hier reizen naar El Gouna

> Bekijk hier de mooiste resorts van El Gouna

Kitesurfen

El Gouna staat bekend als één van de beste kitesurf plekken in de wereld. Vandaar dat kitesurfers vanuit de hele wereld naar El Gouna komen om samen te genieten van de prachtige stranden. De lange kust met ondiep water is de perfecte plek om deze sport te leren. Tip: vergeet van te voren niet je visum aan te vragen. Dit kan super makkelijk online.


Woestijn Diner

Elke woensdag kun je een diner boeken in de woestijn van El Gouna genaamd "Oasis Night". Tijdens dit diner kun je genieten van een lopend buffet verzorgd door het Sultan Bey Hotel. Na afloop worden er verschillende optredens verzorgd van onder anderen een buikdanseres. Deze magische plek omringt met palmbomen is perfect voor een avondje uit met een ultiem Arabisch gevoel.


Quad rijden in de woestijn

Wil je naast relaxen in één van de prachtige resorts ook een keer iets actiefs doen? Ga dan quad rijden in de ongerepte woestijn van El Gouna. Alex Safari El Gouna organiseert dagelijks 2 quad tours, één in de ochtend en één eind van de middag tijdens de zonsondergang. Je scheurt door het zachte, fijne zand langs de rotsen en bergen om onderweg 3 keer te stoppen en te genieten van het magische uitzicht.Ga naar de spa

Bijna alle resorts in El Gouna bevatten een spa. Net zoals het Steigenberger Golf Resort. Deze mooie spa ligt aan de golfbaan van het hotel wat zorgt voor een onwijs relaxte sfeer. Bij binnenkomst krijg je heerlijke thee en kun je genieten van massages en de prachtige binnenzwembaden die perfect de Arabische sfeer uitstralen.

Wil jij ook genieten in het prachtige El Gouna, klik dan hier!