0
Kiki Multem
11 september 2020

5 Zonnige, Europese bestemmingen voor in de herfstvakantie

Hoe mooi alle herfstkleuren ook zijn, vaak wordt de Nederlandse herfst bedorven door de nodige regenbuien en harde wind. Ben jij hier nu alweer klaar mee? Dan is dit het perfecte moment om alvast op zoek te gaan naar een zonnige bestemming voor in de herfstvakantie!

herfstvakantie-bestemmingen

Niets heerlijker dan de regendruppels te ontvluchten en cocktails te drinken in de zon. Wij hebben de 5 leukste herfstvakantie bestemmingen voor je op een rijtje gezet! Welke is jouw favoriet?

Azoren

De Azoren zijn een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Unieke landschappen wisselen elkaar af, zoals felblauwe kratermeren en uitgestrekte wijngaarden tot kleurrijke dorpjes en witte stranden. Je komt ogen en oren tekort! In oktober is het hier rond de 22 graden, een heerlijke temperatuur waarbij je nog heerlijk in zomerse outfitjes kunt rondstruinen. Je kunt ervoor kiezen om één van de negen eilanden te bezoeken, maar het is natuurlijk extra leuk wanneer je ervoor kiest om te eilandhoppen. Zo kun je alles ervaren wat de Azoren te bieden hebben. Tip: in de wateren rond deze Portugese archipel kun je verschillende soorten walwissen spotten, een bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

herfstvakantie-bestemmingen

Capri

Capri is een Italiaans eiland, gelegen in de baai van Napels. Het eiland is vrij bergachtig, maar je vindt er ook een prachtige, ruige kustlijn inclusief helderblauw water. Op Capri kom je helemaal tot rust en hoef je je niet te haasten om allerlei bezienswaardigheden te bekijken. Het eiland is namelijk maar 10 vierkante kilometer! In de herfst is het hier rond de 22 graden, een stuk beter dan in het (waarschijnlijk) regenachtige Nederland. Capri-stad is een mooi stadje met knusse straatjes, leuke barretjes én een chique winkelstraat met o.a. winkels van Chanel en Dolce&Gabbana. Hieraan zie je direct dat Capri in het hoogseizoen een vrij luxueuze en dure bestemming is. In het naseizoen is dat gelukkig een stuk minder. Maak als je hier bent vooral een boottochtje om het eiland en bezoek het hoogste punt van het eiland, de Monte Solaro. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het eiland en de zee. Tip: combineer Capri met een bezoek aan de Amalfikust.

herfstvakantie-bestemmingen-europa

Cyprus

Het eiland Cyprus ligt aan de oostkant van de Middellandse Zee. Ook hier kun je in de herfst nog genieten van een zonnetje en fijne temperaturen tot wel 30 graden! Het landschap van Cyprus is fantastisch: veel groen, vele soorten bloemen en planten, geelgouden stranden en een helderblauwe zee. Ook qua historie zit je op Cyprus goed, je vindt hier namelijk vele archeologische opgravingen en andere bezienswaardigheden. Het bosrijke Troödosgebergte is de perfecte plek om verkoeling te zoeken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en tussendoor een stop maken bij één van de vijf wijngaarden om een lokale wijn te proeven. ’s Avonds een hapje eten bij een knusse taverna met uitzicht op de ondergaande zon en je dag is compleet!

herfstvakantie-bestemmingen-europa

Lanzarote

Op maar een paar uurtjes vliegen vanaf Amsterdam vind je Lanzarote: een van de beste duikbestemmingen in Europa. Het zeewater heeft bijna het hele jaar door een fijne temperatuur en is kraakhelder. Ook voor wandelaars is Lanzarote een geweldige bestemming. Alle Canarische eilanden zijn van vulkanische oorsprong, maar op Lanzarote merk je dit het meest. Ruige kustlijnen, maanachtige landschappen en natuurlijk de vulkanen zelf. Over het eiland verspreid zijn bijna 300 te vinden, waarvan er eentje nog actief is. Deze vind je in het Nationaal Park Timanfaya, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Zin in een dagje strand? Costa Teguise is een badplaats met een relaxte surfvibe en in Puerto del Carmen vind je, naast prachtige stranden, ook een schattig oud stadsgedeelte met fijne tapasbarretjes.

herfstvakantie-bestemmingen

Malaga

Deze Spaanse stad heeft alles wat je wil wanneer je ontsnapt aan de Nederlandse herfst: een temperatuur rond de 23 graden, een heerlijk strand, een bruisend centrum en de lekkerste tapas en sangria. De perfecte combinatie van stedentrip en strandvakantie. Er zijn in de stad een aantal prachtige kerken en kastelen te bezichtigen, zoals de Catedral de Málaga, een rooms-katholieke kerk uit de 18e eeuw. Ook het Castillo de Gibralfao is een aanrader: vanaf dit fort hoog op een heuvel heb je een geweldig uitzicht over de stad en haar omgeving. Hiernaast is het Museo Picasso zeker een bezoekje waard. Zin om te winkelen? In Málaga kun je je hart ophalen bij Centro Comercial Larios en rond Plaza Mayor. Ook ’s avonds kun je je prima vermaken in de stad. Dineren kun je bij een fijn tapasrestaurant en drankjes en dansjes doe je in één van de vele cafeetjes en clubs. De volgende ochtend trek je je bikini of zwembroek aan en kun je heerlijk relaxen aan het brede zandstrand. Dat was de laatste bestemming op de lijst met leukste herfstvakantie bestemmingen!

herfstvakantie-bestemmingen-europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *