0
Kiki Multem
30 april 2023

7 x ontbijten in Soho, New York

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag zeggen velen en nergens klinkt dat gezegde luider dan in New York. Van een snelle donut tot een uitgebreid ontbijt aan een gezamenlijke tafel om nieuwe mensen te ontmoeten.

ontbijten-soho-new-york

De trendy wijk Soho is the place to be om uitgebreid te ontbijten in New York. Er zijn genoeg leuke hotspots en restaurants voor een gezond ontbijt of een vette hap en dit zijn mijn favorieten!

The Donut Pub

Laten we beginnen met de echte Amerikaanse Donut. Uit vele films bekend als het ontbijt van de NYPD en ook de rest van menigte heeft The Donut Pub op Astor Place, New York al weten te vinden. The Donut Pub is onwijs leuk gedecoreerd met Donuts aan de muur en achter de toonbank vind je een enorme keuze aan zoete lekkernijen. Je kunt hier terecht voor uiteraard: donuts maar ook voor croissants, koffie en ijs. Er zijn kleurrijke geglazuurde donuts, de bekende glazed donut en zelfs een red velvet donut. Voor de echte zoet-fans is er zelfs een donut taart. Ontbijten met een donut? Ach, dat kan best een keer!

Adres: 203 W 14th St, New York, NY 10011, Verenigde Staten

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek New York op de fiets.

ontbijten-new-york

The Butcher’s Daughter

Één van mijn favoriete plekken die al een tijdje op mijn lijstje stond is The Butcher’s Daughter. The Butcher’s Daughter is een begrip als het gaat om ontbijten in Soho, New York en walhalla voor vegetariërs. Je kunt hier terecht voor de lekkerste ontbijtjes of een fijne brunch. Eggs Benedict, Avocado Toast of een Acai Bowl is een kleine greep van de menukaart. The Butcher’s Daughter heeft ook verse sappen, geweldige salades, granola en ga zo maar door. Ze gebruiken graag seizoensgebonden ingrediënten die goed voor je zijn en voor de echte fans! Je kunt ook je voorraad superfoods ophalen in de naastgelegen Butcher’s Daughter winkel.

Adres: 19 Kenmare St, New York, NY 10012, Verenigde Staten

➸ 5-daagse citytrip New York (+ dagplanning)

ontbijten-soho-new-york

Cha Cha Matcha

De Matcha Madness heeft ook New York getroffen. Hoewel Matcha niet geheel nieuw is voor New York presenteert Cha Cha Matcha de groene superfood op een heel ander niveau. Op het menu van Cha Cha Matcha vindt je onder anderen traditionele matcha latte, matcha-limonade, kleine snacks en gebak bereid met matcha. Deze roze tent versierd niet alleen het interieur maar ook alle koffies die zij serveren.

Adres: 373 Broome St, New York, NY 10013, Verenigde Staten

hotspots-new-york

By Chloe

De vegan hotspot By Chloe heeft diverse vestigingen in New York. Voor iedereen die bij het woord vegan denkt aan alleen gezond groenvoer heeft het mis. By Chloe serveert cupcakes, wentelteefjes en diverse salades. Naast het ontbijt kun je hier ook terecht voor burgers, mac & cheese en friet. De verpakkingen zijn zwart-wit wat de uitstraling van de gerechten helemaal af maakt. Door de combinatie van vegan eten vol smaak en de leuke uitstraling komt het vaak voor dat er een rij voor de deur staat bij By Chloe.

Adres: 240 Lafayette St, New York, NY 10012, Verenigde Staten

restaurants-new-york

Jack’s Wife Freda

Je kunt niet naar Soho in New York City zonder te ontbijten bij Jack’s Wife Freda. Jack’s Wife Freda is waarschijnlijk een van de drukste en beroemdste ontbijtplekken in New York. Het kan voorkomen dat je een half uur moet wachten op een tafel maar wij konden gelukkig direct plaatsnemen. De ontbijtopties zijn unieke combinaties zoals een een groene shakshuka. Dit zijn twee gebakken eieren die zwemmen in groene tomatillos. Of ga net als ik voor een rozenwaterwafel met yoghurt, vers fruit en honingstroop.

Adres: 224 Lafayette St, New York, NY 10012, Verenigde Staten

restaurants-new-york

Egg Shop

De originele Egg Shop is ook een ware trekpleister waar je ook de kans hebt om te moeten wachten op een tafeltje. Probeer een reservering te maken als je kunt. Echtgenoten Sarah Schneider en Demetri Makoulis opende samen met chef Nick Korbee de eerste Egg Shop in de wijk Soho, New York. De Egg Shop verandert een eenvoudig ei in onwijs veelzijdige gerechten. Sandwiches, burritos, steak met ei of avo & egg zijn bekende gerechten hier. Ben jij een echte Egghead, ga naar de Egg Shop!

Adres: 151 Elizabeth St, New York, NY 10012, Verenigde Staten

➼ Verblijven in Soho doe je hier

ontbijten-new-york

Magnolia Bakery

Oké een klein beetje valsspelen maar Magnolia Bakery mocht niet ontbreken in deze lijst. Net buiten Soho in Greenwich staat de oudste vestiging van deze bakkerij bekend uit de film Sex and the City. Deze opende in 1996. Vanaf het begin is Magnolia Bakery een gewaardeerde aanwinst vanwege zijn klassieke Amerikaanse gebakken producten, vintage inrichting en warme sfeer. Tegenwoordig is Magnolia Bakery te vinden in New York City, Los Angeles, Chicago, Boston, Washington, Dubai, Riyadh, Amman, Abu Dhabi, Manila en Doha. Tijdens je bezoek aan New York raad ik je zeker aan om een bezoek te brengen aan deze vestiging en een heerlijke cupcake of de wereldberoemde bananenpudding te proeven.

Adres: West 11th Street, 401 Bleecker St, New York, NY 1001

hotspots-new-york

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *