Zoeken

Alle tips voor een auto huren op IbizaIbiza is een heerlijk eiland om met de auto verkennen. De leukste stranden en restaurants zijn makkelijk bereikbaar of ga off road naar de echt geheime plekjes. Waar moet je aandenken tijdens het kiezen van een huurauto? Bereid je goed voor om verrassingen te voorkomen.
Welke huurauto kies je op Ibiza?


Afhankelijk van het budget kun je kiezen voor een kleine en betaalbare huurauto of een grotere SUV. Kijk naar je verblijf en de plekken die je wilt bezoeken. Overnacht je in een hotel met een parkeerterrein op slaap je in een afgelegen vakantiehuis dat alleen te bereiken is via een zandweg. Kijk naar comfort en gemak om het eiland te verkennen. Er zijn diverse plekken op Ibiza waaronder Es Vedra waarbij je best wel eens tukje off road aflegt. Denk hier over na voordat je een auto huurt. Hier denk je misschien niet direct aan bij het huren van een auto maar controleer de begin- en einddatum van je rijbewijs. Met een verlopen rijbewijs krijg je echt geen huurauto mee. Om een auto te huren op Ibiza moet de hoofdbestuurder ouder zijn dan 21 jaar en een rijbewijs hebben van minimaal 2 jaar.


Bijzonder overnachten op Ibiza


Let op welke brandstof er in de huurauto moet! Dit is meestal hetzelfde voor alle voertuigen die worden aangeboden in die klasse. Alle huurauto's moeten altijd volgetankt weer worden ingeleverd. Let hier op om te voorkomen dat je extra geld moet betalen. Let ook op dat je niet zomaar iemand anders in de auto laat rijden. Het toevoegen van bestuurders kan tijdens het autohuren. Het ophalen of afzetten van voertuigen buiten kantooruren kan ook extra kosten opleveren.Wat heb je nodig voor het huren van een auto op Ibiza.

Verzeker de auto op bestemming. Veel huurauto's worden standaard aangeboden met een All Risk verzekering inclusief eigen risico dekking. Aan de balie van de verhuurmaatschappij zullen ze je diverse verzekeringen aanbieden. Kies de juiste maar laat je geen overbodige verzekeringen opdringen.
Voor het huren van een auto heb je een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. De meeste huurauto's kunnen worden opgehaald en afgezet op dezelfde locatie. Er is ook een mogelijkheid om de auto af te laten leveren op bestemming. Bijvoorbeeld bij je accommodatie.


Bij Sunnycars kun je heel gemakkelijk een navigatie huren en je auto laten afleveren bij een stadskantoor in de buurt.Stadskantoren:


Cala Tarida

Playa den Bossa

Playa Portinatx

San Antonio

San Jose

Santa Eulalia