0
Kiki Multem
30 oktober 2023

Auto huren op Kreta, de beste tips en ervaringen!

Griekenland is het land van de eilanden, het lekkere eten en de helder blauwe zee. Kreta is het grootste eiland van de Griekse eilanden en je hebt eigenlijk maar één optie om Kreta te verkennen en dat is met een huurauto.

auto-huren-kreta

Een auto huren op Kreta geeft je de vrijheid en flexibiliteit om het gehele eiland op eigen tempo te ontdekken. Openbaar vervoer is niet geweldig op het eiland en je hebt natuurlijk wel een vervoersmiddel nodig om alle mooie stranden en steden te verkennen.

Heb je een huurauto nodig op Kreta?

Ik raad zeker aan om een auto te huren op Kreta. Het eiland heeft een oppervlakte van ruim 8300 km² en is daarmee het grootste Griekse eiland. Ter vergelijking: Texel heeft een oppervlakte van slechts 463 km². Wil je Kreta gaan verkennen, dan is een auto echt nodig om alles te zien. Er rijden wel bussen en er zijn taxi’s, maar door een auto te huren heb je volledige vrijheid en kun je net zo lang op dat mooie strandje blijven hangen als jij wilt.

Is autorijden veilig op Kreta?

Autorijden op Kreta is veilig. De hoofdwegen zijn allemaal goed begaanbaar en geasfalteerd. Zodra je van de hoofdwegen afwijkt, zijn de wegen wat slechter en zul je meer gaten en kuilen tegenkomen. Op sommige plekken op het eiland kan het rijden wel wat avontuurlijker zijn, voornamelijk in de bergen. Je komt hier scherpe bochten tegen en steile wegen. Rijd hier vooral op je gemak, pas je snelheid erop aan en probeer ook te genieten van het prachtige uitzicht.

Unieke vakanties, weg van de massa

Wat heb je nodig om een ​​auto te huren op Kreta?

Om een ​auto te huren op Kreta heb je een standaard internationaal rijbewijs nodig en in de meeste gevallen een creditcard. Je kunt in Griekenland bijna geen auto huren met een contante waarborg. De borg kan variëren van een paar honderd euro tot duizend euro. Dit bedrag wordt tijdelijk gereserveerd op de creditcard. Veel Griekse autoverhuurbedrijven zullen je proberen ervan te overtuigen om een extra verzekering toe te voegen maar let op dat je niet teveel verzekeringen aan je laat opdringen. Voor de meeste autoverhuurbedrijven op Kreta moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Als je jonger dan 25 jaar bent kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

➸ Paleochora, de geheime parel van Kreta

huurauto-kreta

Waar kun je de huurauto ophalen op Kreta?

Het beste is om de huurauto op te halen op het vliegveld. Zowel de luchthaven van Heraklion als Chania hebben autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Zo kun je direct aan je road-trip beginnen. Wil je de huurauto ophalen op locatie A en inleveren op lokatie B dan kost dit altijd extra. Let er bij het ophalen van de huurauto op welke brandstof de huurauto nodig heeft en houd er rekening mee dat er niet heel veel tankstations aanwezig zijn op Kreta. Controleer de auto goed voordat je er mee op pad gaat. Je wilt niet opdraaien voor de schade van een ander!

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Kreta op de fiets.

huurauto-kreta

Wat kost een auto huren op Kreta?

De prijs van een auto huren op Kreta is afhankelijk van het type auto, de periode wanneer je wilt huren en hoe vroeg je boekt. Heb je een kleinere huurauto, dan zal deze goedkoper zijn dan een grotere en luxere auto. Ook het seizoen wanneer je gaat heeft invloed op de kosten van je huurauto. Ben je in het laagseizoen op Kreta, dan kost een huurauto tussen de €30 en €40. In het hoogseizoen lopen de prijzen al snel op en kost een huurauto €60 tot €80 per dag. Probeer je huurauto voor Kreta zo vroeg mogelijk te boeken, dan ben je echt het goedkoopst uit.

autohuur Griekenland

Waar kan je het beste een auto huren op Kreta?

Kreta is een populair eiland en zeker in het hoogseizoen vliegen de huurauto’s over de toonbank en wil iedereen er eentje bemachtigen. Probeer daarom voordat je op reis gaat online al een auto te huren. Zo heb je de zekerheid dat er een voor jou gereserveerd is en voor je klaar staat zodra je op Kreta aankomt. Er zijn vele verhuurmaatschappijen, maar deze zijn niet allemaal eerlijk over hun prijzen of bieden een goede kwaliteit huurauto aan. Doe daarom goed research en kies een betrouwbaar verhuurbedrijf uit. Onderstaande verhuurmaatschappijen hebben goede recensies en ik raad je aan om bij een van hen een auto te huren op Kreta.

Sunny Cars

Sunny Cars is een Nederlandse verhuurmaatschappij met verhuurlocaties over de hele wereld. Bij Sunny Cars staat er altijd Nederlandse support voor je klaar mochten er problemen met je huurauto zijn. Ook hebben ze een noodnummer die je 24/7 kunt bereiken. Alle huurprijzen van Sunny Cars zijn altijd inclusief alle verzekeringen waardoor je geen bijkomende kosten meer hebt.

  • All-in autohuurformule
  • Heldere en transparante all-inclusive prijs
  • Alle verzekeringen inbegrepen
  • Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
  • Terugbetaling eigen risico bij schade
  • Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
  • Nederlandstalige support
  • Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunnycars

EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker die de prijzen van de meeste bekende maatschappijen vergelijkt en de beste prijs voor jou vindt. Via EasyTerra boek je ook je huurauto en zij staan voor je klaar met hun klantenservice wanneer je dit nodig hebt. Bij EasyTerra kun je tot 48 uur voor aanvang kosteloos je huurauto annuleren of de datum wijzigen.

  • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie
  • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via Easyterra

TUI Cars

TUI Cars werkt samen met lokale verhuurbedrijven op locatie en is zo een tussenpartij tussen jou en je huurauto. Als je een huurauto boekt via TUI Cars dan is de allrisk verzekering altijd inclusief en maak je kosteloos gebruik van de optie van een tweede bestuurder.

  • Tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
  • Huurprijs inclusief allriskverzekering én extra bestuurder

➸ Bekijk hier huurauto’s via TUI Cars

Avis

Avis is een verhuurbedrijf uit de Verenigde Staten met locaties over de hele wereld waar je hun huurauto’s kunt vinden. Het bedrijf is transparant over de prijzen van huurauto’s en je hebt de optie om verschillende verzekeringen af te sluiten. Tip: Ben je nog student? Via Avis kun je dan profiteren van een leuke studentenkorting!

  • Tot 48 uur voor aanvang gratis annuleren of wijzigen
  • Keuze uit meerdere verzekeringen zodat er eentje bij jouw behoeften past
  • Betaal vooraf online waardoor je korting krijgt op de huurprijs

➸ Bekijk hier huurauto’s via Avis

autohuur Griekenland

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Kreta?

Op Kreta hanteren ze een minimumleeftijd van 19 jaar om een auto te huren. Verder dien je minimaal één jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ben je jonger dan 25 jaar, dan betaal je ook nog een extra toeslag als jonge bestuurder. Afhankelijk van de verhuurder is de toeslag tussen de €5 en €10 extra per dag. Bekijk goed de voorwaarden van de verhuurder, hierin lees je alle specificaties terug.

Auto huren op Kreta zonder creditcard

Wil je een auto huren op Kreta zonder creditcard, dan moet je goed kijken naar de verhuurmaatschappijen. Bij de meeste verhuurmaatschappijen heb je namelijk wel een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. Vaak wordt deze gebruikt om je reservering te bevestigen en voor de borg van de huurauto. Wanneer je een auto wilt huren zonder creditcard, dan is het aanbod wat kleiner maar zeker niet onmogelijk. Ik raad je aan om dan bij Sunny Cars je auto te huren. Hier heb je de optie om de borg contant te betalen of om geen borg te betalen met hun ‘Geen Waarborg-service’. De huurprijs per dag ligt dan wel iets hoger.

Auto huren vanaf Kreta vliegveld

Kreta is erg groot en als je wat van het eiland wilt zien, dan raad ik je zeker aan om een auto te huren. Je kunt een auto huren voor een paar dagen, maar ook voor je gehele vakantie. Ga je voor het laatste, dan is het wel zo handig om je huurauto direct op te halen op het vliegveld van Kreta. Gelukkig gaat dat erg gemakkelijk! Zodra je de aankomsthal binnenloopt zie je al de balies van de verhuurbedrijven staan. Ga in de rij staan bij jouw verhuurbedrijf, houd je gegevens zoals rijbewijs en paspoort gereed en na ondertekening van het huurcontract kun je je auto ophalen. Met je bagage is het gelukkig maar een klein stukje lopen naar de standplaats van de huurauto’s net buiten het vliegveld.

auto-huren-kreta

Extra tips voor een auto huren op Kreta

Kies voor een huurauto met airco

Wanneer je Kreta in de lente of zomer boekt is het erg warm op het Griekse eiland. Temperaturen van 30 graden of hoger zijn niet gek. Het is daarom zeker niet overbodig om een huurauto te kiezen met airco. Zorg ook altijd voor wat flesjes water in de auto zodat je de hele dag genoeg kan drinken.

Kies de juiste luchthaven als afhaallocatie

Wanneer je je huurauto direct bij het vliegveld gaat ophalen, let dan goed op dat je de juiste luchthaven als afhaallocatie kiest. Kreta heeft namelijk twee luchthavens, op Heraklion en Chania. De meeste vluchten zullen aankomen op Heraklion, maar check dit even goed. Je wilt natuurlijk niet dat je al je koffers eerst nog naar de andere kant van het eiland moet sjouwen voordat je bij je huurauto bent.

Ga met een volle tank het binnenland in

In de steden en dorpen op Kreta zul je genoeg tankstations tegenkomen, maar zodra je het dunbevolkte binnenland in gaat zijn de tankstations op twee handen te tellen. Rijd daarom altijd met een volle tank de bergen in en wacht niet totdat je tank helemaal leeg is voordat je naar de pomp gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *