Zoeken

Tips voor een auto huren op Kreta
Je hebt eigenlijk maar één optie om Kreta te verkennen en dat is met een huurauto. Een huurauto geeft je de vrijheid en flexibiliteit om het hele eiland te ontdekken. Openbaar vervoer is niet geweldig op het eiland en je hebt natuurlijk wel een vervoersmiddel nodig om alle mooie stranden en steden te verkennen. Waar moet je op letten voor het huren van een auto op Kreta...


Wat heb je nodig om een ​​auto te huren op Kreta?

Om een ​​auto te huren op Kreta heb je een standaard internationaal rijbewijs nodig en een creditcard. Je kunt in Griekenland geen auto huren met een contante waarborg. De borg kan variëren van een paar honderd euro tot duizend euro. Dit bedrag wordt tijdelijk gereserveerd op de creditcard. Veel Griekse autoverhuurbedrijven zullen je proberen ervan te overtuigen om een extra verzekering toe te voegen maar let op dat je niet teveel verzekeringen aan je laat opdringen. Voor de meeste autoverhuurbedrijven op Kreta moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Als je jonger dan 25 jaar bent kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.> Huur hier een auto op Kreta.

> Bekijk hier reizen naar Kreta met Sunweb.Waar kun je de huurauto ophalen op Kreta?

Het beste is om de huurauto op te halen op het vliegveld. Zowel de luchthaven van Heraklion als Chania hebben autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Zo kun je direct aan je road-trip beginnen. Wil je de huurauto ophalen op locatie A en inleveren op lokatie B dan kost dit altijd extra. Let er bij het ophalen van de huurauto op welke brandstof de huurauto nodig heeft en houd er rekening mee dat er niet heel veel tankstations aanwezig zijn op Kreta. Controleer de auto goed voordat je er mee op pad gaat. Je wilt niet opdraaien voor de schade van een ander!
Wat kost het huren van een auto op Kreta?

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om online alle huurprijzen te vergelijken. Ik huur bijna al mijn huurauto's via Sunnycars. Zij bieden voor ieder budget een toepasselijke auto. Een kleine standaard auto kost ongeveer €25,00 per dag. Ik vind het zelf erg prettig om de auto al te reserveren vanuit Nederland. Zo ben je ervan gegarandeerd dat de auto ook echt beschikbaar is. Hoe minder auto's er over zijn op de luchthaven, hoe duurder het is om deze op bestemming pas te huren. Je betaalt niet alleen een hoger tarief voor precies dezelfde auto maar je staat uiteindelijk ook een stuk langer aan de balie van het verhuurbedrijf.Lees hier: Paleochora de geheime parel van KretaVeel plezier met je roadtrip op Kreta!