Zoeken
  • Eline Heeres

Bescherming voor je huid én niet schadelijk voor de onderwaterwereld: Botanical SunscreenWist je dat op veel tropische plekken in de wereld het koraal een langzame dood sterft door ons veelvuldige gebruik van bepaalde type zonnebrandproducten? Het bekende merk Australian Gold ontwikkelde de Botanical Sunscreen lijn. Een productlijn die jouw huid perfect beschermt tegen schadelijke UV-stralingen, zonder schade aan te brengen aan milieu en koraal. Alle zonneproducten van het bekende Australische merk zijn van botanische oorsprong en dermatologisch getest. Onmisbare bescherming voor in jouw reiskoffer!

Bedreiging van het koraal


Dat de zon veel schade kan aanbrengen aan de huid is tegenwoordig wel bekend. Lagen onze ouders nog als geoliede sardientjes in de zon te braaien, de jongere generatie zoekt vaker de schaduw op. Geven we onszelf dan toch bloot aan het warme felle zonlicht, dan smeren we verstandig met hoge beschermingsfactoren. Maar wist je dat de substanties van veel zonnebrandcrèmes de onderwaterwereld bedreigen? Als geen ander weten jullie hoe dol ik ben op snorkelen en de onderwaterwereld ontdekken. In tropische gebieden blijkt het koraal aan een langzame dood te sterven door het middel oxybenzon dat in veel crèmes zit. De stof die UV-stralen absorbeert blijkt op populaire stranden in hoge concentraties in het water aanwezig te zijn. Het ingrediënt zou de groei van babykoraal bemoeilijken en hormoon verstorend werken op de onderwaterfauna. Iets waar veel mensen geen weet van hebben en wat we natuurlijk met zijn alle willen voorkomen.


Botanische ingrediënten


Gelukkig worden de regels steeds strenger en zetten veel merken zich in voor het ontwikkelen van milieuvriendelijke alternatieven. Zo zijn alle Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten, botanisch van oorsprong en vrij van SLS, parabenen, oxybenzone, nano-deeltjes, alcohol, minerale oliën, parfum, kleurstoffen, ftalaten, petrolatum, BPA en PABA. Een mondvol ingewikkelde woorden; ingrediënten die we dan ook niet snel zullen missen!


Alle formules van de Australian Gold lijn zijn daarentegen wel voorzien van rijk verzorgende, botanische ingrediënten zoals Kakadu Plum (een heel rijke bron van vitamine C), Australische Eucalyptus, Rode algenextracten en vitamine E. De producten plakken niet, zijn niet vet, trekken gemakkelijk in en zijn zweet- en waterbestendig. Ze zijn uiteraard ook niet op dieren getest en vrij van kleurstoffen. Naast twee nieuwe SPF 50 Tinted Face Lotions werd de lijn voor 2020 ook uitgebreid met een aantal bodyproducten met SPF 50 om aan de wens van consumenten voor hogere SPF’s te voldoen. Dat wordt dus onbezorgd genieten van de zon.


Handig om te weten:

De SPF sprays van Australian Gold gebruik je eenvoudig over je make-up look heen.