0
Kiki Multem
12 november 2023

Bijzonder overnachten in de Ardèche, Frankrijk

De Zuid-Franse regio, Ardèche staat bekend om zijn spectaculaire kloven en prachtige natuur.

Van het voorjaar tot en met het najaar kun je waanzinnig vertoeven en genieten in de Ardèche. Van de beroemde grotten, het Franse eten en heel veel toffe buiten activiteiten. De Ardèche heeft meer dan 200 campings en een tal aan unieke accommodaties om bijzonder te overnachten. Ik laat je mijn favorieten zien!

bijzonder-overnachten-ardeche

Op safari aan de Gorges de l’Ardèche

Prehistoric Lodge is gelegen bij de ingang van het natuurreservaat Gorges de l’Ardèche, op slechts 100 meter afstand van de beroemde Pont d’Arc en op 800 meter afstand van de grot Chauvet 2. De Lodges brengen de outdoor levensstijl in de vrije natuur samen met luxe, om even te ontsnappen aan het “normale” leven. No worries alle kamers hebben WiFi. ;)

De kamers en tenten zijn zelfstandige ecolodges met een moderne inrichting die geïnspireerd is op de omgeving. Denk hierbij aan natuurlijke materialen waaronder hout en natuursteen. Elke kamer is voorzien van airconditioning en kijkt uit op de tuinen en de rotswant van de Gorges. Zo kun je heerlijk plaatsnemen op het terras en genieten van de kleurrijke kano’s die voorbij komen. De kano’s kun je huren bij het hotel.

Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd en heb je ‘s avonds geen zin meer om de deur uit te gaan dan kun je genieten van lokale gerechten in restaurant Le Chamane, gelegen in het hotel.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietsvakantie en ontdek de Ardèche op de fiets.

bijzondere-accommodaties-ardeche

bijzonder-overnachten-ardeche

Slapen in een echte boomhut

Als we het over bijzonder overnachten hebben dan mag deze accommodatie zeker niet ontbreken. Beleef een bijzonder moment in deze charmante boomhut op meer dan 8 meter hoogte tussen de ongerepte natuur van de Ardèche. De boomhut is het hele jaar door beschikbaar dankzij de goede isolatie en houtkachel en is geschikt voor 2 tot 4 personen.

De sfeervolle hut is volledig gebouwd met ecologische materialen en met zorg ingericht. Zo vind je overal sfeervolle hoekjes waar je kunt relaxen en kunt wegdromen. De boomhut heeft een volledig uitgeruste keuken, een droogtoilet en zelfs een tweede verdieping met leeshoek en slaapgedeelte. Buiten de hut is er een privé douchegebouw met douche, wastafel en toilet.

Misschien wel het allerleukste aan deze bijzondere overnachting vond ik het ontbijt. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen en wordt ‘s ochtends op een door jezelf gekozen tijdstip in een mandje naar je toe gebracht. Ultiem geluksmomentje!

bijzonder-overnachten-ardeche

bijzondere-accommodaties-ardeche

Een houten Chateau met jacuzzi

Gelegen in een natuurlandschap van Champis, worden ​​op dit moment vier Chateaus gebouwd van kastanjehout, met uitzicht op de opkomende zon en de heuvels van de Ardèche. Één Chateau was net opgeleverd en ik had het geluk hier te mogen overnachten.

l’Ange Gourmand heeft naast de Chateaus nog meer accommodaties waaronder een groepsvilla en een B&B maar hierover later meer. Het Chateau heeft een houten terras met verzonken privéjacuzzi en een ruime tuin om zomers heerlijk te relaxen. Het uitzicht is prachtig! Zo kijk je over de kalme heuvels met in de verte de besneeuwde Alpen.

Naast het uitzicht is ook de inrichting smaakvol. Donkerblauw, rijke materialen en gouden details. Er is een kingsize-bed aanwezig en de badkamer is zelfs voorzien van 2 douchekoppen. Wil jij bijzonder overnachten in de Ardèche dan is dit plekje een dikke aanrader!

➸ De leukste autoroute door de Ardèche (incl. de mooiste stops)

bijzonder-overnachten-ardeche

Groepsvilla met eigen jacuzzi, golfbaan en wijnstokken

Le Clos de l’Ange is de tweede bijzondere accommodatie van l’Ange Gourmand. Deze ruime villa is geschikt voor 2 tot 8 personen voor een weekendverblijf in het laagseizoen en voor een verblijf van minimaal een week in het midden- en hoogseizoen.

De villa heeft uitzicht over de Alpen, de Vercors en de heuvels van de Ardèche. Met een heerlijke woonkamer incl. haard, een volledig uitgeruste keuken en een grote tuin met buitenkeuken, 8 persoons jacuzzi en zelfs een mini-midgetgolfbaan is dit de ultieme vakantie spot waar je niet meer weg wilt.

Wil je er met het gezin tussenuit of met een groep vrienden nieuwe herinneringen maken. This is the place to be!

bijzondere-accommodaties-ardeche

bijzondere-accommodaties-ardeche

B&B met waanzinnig uitzicht

Last but not least heeft l’Ange Gourmand ook nog eens 3 kamers beschikbaar in de B&B, allemaal ingericht in een Franse, brocante stijl. Geniet hier van de rust van het platteland, word wakker met de zingende vogels en ontbijt op het panoramische terras. l’Ange Gourmand heeft ook een fantastisch restaurant dat erg in trek is bij de locals.

Wil jij ook eens bijzonder overnachten in de Ardèche in Frankrijk dan hoop ik dat je via dit artikel wat inspiratie rijker bent. De natuur heeft mij aangenaam verrast en je waant je in dit gebied in een waar sprookje!

bijzondere-accommodaties-ardeche

Kijk op deze website voor meer informatie over de Ardèche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *