0
Gina Veenis
19 juni 2020

7x Bijzonder overnachten in Nederland

Maak een mooie wandeling in de omgeving en geniet van de natuur en elkaar. Wanneer je toch zin hebt in iets anders, is er altijd wel iets leuks te doen in de buurt! Deze plekken komen sowieso op mijn persoonlijke ‘staycation-lijst!

bijzonder-overnachten-in-nederland

Bijzonder overnachten in Nederland. Slapen in een mega, luxe hotel is natuurlijk altijd goed, maar soms wil je wel eens wat anders. In Nederland kan dat zeker! Het hele land door vind je verschillende plekken waar je bijzonder kunt overnachten. Neem bijvoorbeeld boshuisjes, boomhutten, vuurtorens en zelfs wijnvaten. Op veel van deze bijzondere overnachtingsplekken ben je even ver weg van alle drukte uit het dagelijks leven en kun je heerlijk bijkomen in je eigen bubbel.

Tinyhouse Ljeppershiem, Noord-Friesland

Op dit mini vakantiepark staan rust, natuur en duurzaamheid centraal. Je vindt hier 3 kleine tiny houses, midden in de natuur en aan het water. Door de schuifpui stap je zo je eigen privéterras op en de huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Voor 30 euro boek je een ontbijtpakket bij, waar je met twee personen 2 á 3 dagen van kunt genieten. De omgeving bestaat voornamelijk uit water, je kunt hier dus heerlijk varen. Vanuit deze bijzondere accommodatie is ook een fietstochtje maken een goed idee, met een halfuurtje fietsen ben je in het leuke Dokkum.
bijzonder-overnachten-in-nederland

Ekolodge Dordrecht, Zuid-Holland

Midden in de Biesbosch vind je deze bijzondere drijvende hotelkamer. Met zelfs een eigen uitkijktoren kun je hier de hele dag genieten van een geweldig uitzicht. Er liggen standaard twee bedden in de Ekolodge en je hebt een eigen toilet en wastafel. Douchen is mogelijk in het sanitairgebouw van de nabij liggende camping. Tijdens je verblijf krijg je twee fietsen te leen, zodat je op je gemak de omgeving kunt verkennen.
bijzonder-overnachten-in-nederland

Woonboot Amsterdam, Noord-Holland

Wil je toch iets meer drukte en gezelligheid om je heen? In Amsterdam kun overnachten op verschillende woonboten. Van een 50’s ingerichte woonboot tot een modern design, je hebt alle keuze! Ook zijn er verschillende prijsklassen en kun je kiezen voor een woonboot in de grachten of iets buiten het centrum. Welke boot je ook kiest, je bent hoe dan ook snel in het bruisende Amsterdam, op zoek naar rust? Ga dan wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
bijzondere-accommodaties-in-nederland

Wijnvat Hotel Vrouwe van Stavoren, Friesland

Slapen in een wijnvat, dat klinkt als een droom toch? Ik heb goed nieuws, dat kan namelijk in Stavoren! Hotel Vrouwe van Stavoren beschikt namelijk niet alleen over gewone hotelkamers, maar ook over twaalf originele wijnvaten die zijn omgebouwd tot sfeervolle overnachtingsplaatsen. Dat noem ik nog eens een bijzondere accommodatie in Nederland! De acht wijnvaten van 23.000 liter zijn extra luxe ingericht en beschikken over o.a. een smart-tv en ligbad! Helemaal fantastisch is het wijnvat Wellness Royal, hierin vind je een ligsauna, een tweepersoons jacuzzi, een infrarood stoomcabine en een douche met sunshower. Pure luxe! Eigenlijk wil je dit wijnvat nooit meer uit, maar wanneer je toch wat hongerig wordt kun je heerlijk dineren in het restaurant van het hoofdgebouw.
bijzondere-accommodaties-in-nederland

Strandhotel Zoomers Castricum, Noord-Holland

In het Noord-Hollandse Castricum aan zee is Paviljoen Zoomers al jaren een begrip. Sinds dit jaar hebben ze daar strandhotel Zoomers aan toegevoegd en dat is een geweldige keuze geweest. Het intieme strandhotel beschikt over stijlvol ingerichte duinkamers, strandkamers, HKliving Suites en een HKliving Appartement. Het interieur is door HKliving verzorgd en door The Other Season gestyled. De kamers stralen rust uit en passen precies bij de omliggende omgeving. Met een paar stappen sta je op het brede zandstrand en kun je genieten van een heerlijke tijd aan de kust. Ook het bos van Castricum ligt op 5 á 10 minuutjes fietsen.

Vuurtoren Harlingen, Friesland

En wéér een pareltje in het hoge Noorden van ons land op de lijst “bijzonder overnachten in Nederland.” De vuurtoren van Harlingen doet na driekwart eeuw trouwe dienst nu dienst als unieke slaapplaats. Je hebt met z’n tweeën de beschikking over drie etages: op de eerste etage vind je de badverdieping met douche, op de tweede een heerlijk bed en een kleine zithoek en op de derde etage staat een tafel voor twee. Hier kun je ook naar buiten stappen en het geweldige uitzicht bewonderen. ’s Morgens komt de vuurtorenwachter je een heerlijk ontbijtje brengen. 100% een bijzondere ervaring!
bijzondere-accommodaties-in-nederland

Pipowagen Haaren, Noord-Brabant

Op de website van Natuurhuisje vind je allerlei plekken waar je bijzonder kunt overnachten in de natuur van Nederland, waaronder deze schattige Pipowagen. Authentiek, maar met een moderne touch! In de wagen vind je alles wat je nodig hebt, van een flesje wijn die klaarstaat bij aankomst tot een fijne regendouche en een knusse slaapkamer. De Pipowagen ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van het mooiste natuurgebied van Brabant en zes kilometer van het gezellige Oisterwijk. Hier kun je helemaal tot rust komen en je hoofd leegmaken. Toch zin in een uitje? De gezellige stad Den Bosch ligt op fietsafstand!

bijzonder-overnachten-in-nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *