Zoeken

CHEESE LOVERS OPGELET! Je kunt nu op kaasreis in GoudaJa, ja het is eindelijk zover. Alle Cheese Lovers, wakker worden!!! 1 juni 2020 opent de langverwachte Gouda Cheese Experience haar deuren. Deze interactieve ontdekking van het verhaal achter de wereldberoemde Gouda kaas is een extra reden om deze toffe historische stad te bezoeken!

De oude kazerne in het historische hart van Gouda had de kleur al mee: in het geelgekleurde, monumentale pand aan de Agnietenstraat is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het afronden van de Gouda Cheese Experience. De opening van de attractie zou al op 23 maart plaatsvinden, maar werd vanwege corona uitgesteld tot 1 juni. Maar geloof me... het lange wachten wordt beloond!


Gouda Cheese Experience


De Gouda Cheese Experience is een boeiende combinatie van ontdekken, fun en leren. Virtuele mascotte Ralfie leidt bezoekers op tot echte Goudse kaasmeesters via een interactieve kaasreis langs het proces dat melk in overheerlijke kaas verandert, volgens een recept dat al 800 jaar nauwelijks is gewijzigd. Met ontdekwanden, een 360-graden film en virtueel melken leer je alles over de geschiedenis, het kaasmaken, de kaashandel en de koe. Natuurlijk kan er ook volop geproefd worden van de enige echte Gouda kazen in het bijbehorende restaurant.


> Bekijk hier hotels in Gouda

> Maak een citytrip naar onze eigen hoofdstad


Wordt een Goudse Kaasmeester


Ralfie is overigens een animatiefiguur geïnspireerd op Gouwenaar Ralph Toll, initiatiefnemer van de attractie die in 2017 helaas is overleden. De uitvoering van het creatieve concept is van dezelfde makers als die van de Heineken Experience in Amsterdam.


De Gouda Cheese Experience is 7 dagen per week open. In verband met de coronacrisis zijn er wel aanpassingen met betrekking tot het aantal bezoekers en de openingstijden. Een bezoek duurt tussen de één en anderhalf uur. Voor meer informatie en reserveren kijk op www.goudacheese-experience.com


Weekendje Gouda


Combineer de Gouda Cheese Experience met een bezoek aan andere Goudse iconen zoals de beroemde gebrandschilderde glazen in de Sint-Janskerk, de Goudse Waag, de Siroopwafelfabriek, Museum Gouda of de middeleeuwse Goudse straatjes rondom de Markt.


Kijk op www.welkomingouda.nl voor meer informatie