0
Kiki Multem
26 oktober 2020

Curacao: Complete reisgids incl. de mooiste plekken

Als grootste en meest bevolkte eiland van de Nederlandse Antillen is Curaçao een favoriete vakantiebestemming onder de Nederlanders.

mooiste-plekken-curacao

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Willemstad is een bruisende stad met felgekleurde architectuur en veel street-art. Ben je opzoek naar een strandvakantie in combinatie met toffe activiteiten en weet je niet waar je heen moet? Curaçao is the place to be met witte stranden, turquoise blauw water en heel veel zon! Dit zijn de mooiste plekken van Curaçao…

Mooie accommodaties op Curaçao

Corendon Mangrove Beach Resort

Tijdens mijn verblijf op Curaçao verbleef ik in het spiksplinternieuwe Corendon Mangrove Beach Resort! Mangrove Beach Resort is op zich al een van de mooiste plekken van Curaçao en het enige 5-sterrenresort op het hele eiland. Dit hotel beschikt over 3 zwembaden. 2 daarvan zijn “stiltezwembaden” waar je je even helemaal terug kunt trekken terwijl de kids zich vermaken in het aquapark.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Curacao op de fiets.

Het hotel ligt direct aan zee met een heerlijk privéstrand, inclusief fotogenieke schommel in het water. Mangrove Beach Resort is een Ultra All Inclusive hotel met diverse restaurants. Zo kun je terecht in het Breeze Main Restaurant voor het ontbijt en lopend buffet in de avond, Cor & Don BQQ Restaurant op het strand en Dushi Sushi.

Midden in de nacht wakker vanwege de jetlag? Geen probleem je kunt ook 24 uur per dag terecht bij de patisserie voor belegde broodjes, gebak, koffie en smoothies. Ja, je hoort het goed. 24 uur per dag taartjes eten!

Bekijk ook eens deze mooie accommodaties op Curaçao:

Livingstone Jan Thiel Resort

•The Beach House

hotels-op-curacao

hotels-op-curacao

De mooiste stranden van Curaçao

Het hele jaar schijnt de zon en lopen de temperaturen op naar gemiddeld zo’n 30 graden. Tijdens je vakantie op Curaçao raad ik je zeker aan om een roadtrip te maken langs een aantal prachtige stranden die Curaçao rijk is.

Snorkelen op Klein Curaçao en Playa Lagun

Één van de leukste dingen om te doen vind ik snorkelen. De magische onderwaterwereld zien, met eigen ogen in turquoise blauw water. 2 beroemde plekken op Curaçao om te snorkelen zijn Playa Lagun en het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Op beide plekken heb ik het geluk gehad om zeeschildpadden te spotten.

Varkentjes in de zon op Playa Porto Mari

Één van de mooiste plekken van Curaçao is Playa Porto Mari. Het bekende “varkentjes strand” op Curaçao. Dit strand staat bekend om de varkentjes die hier rondlopen, maar 9 van de 10 keer liggen ze lekker in de modder op de parkeerplaats. Mochten ze wel aanwezig zijn op het strand, laat ze dan vooral met rust en geniet van het uitzicht. Playa Port Mari is naar mijn mening één van de mooiste stranden op Curaçao met een lang uitgerekt strand, waardoor en voldoende plek is om je af te zonderen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen vanaf de uitkijktoren bij de parkeerplaats!

Kleurrijk Cas Abou

Cas Abou staat bij mij op nummer 2, net na Playa Porto Mari. Cas Abou is een onwijs gezellig en Instagrammable strand met palmbomen, gekleurde wegwijs-bordjes, lampjes en een kleurrijke surfplank-verhuur. Dit strand heeft aan het rechter uiteinde een driehoekvormige rots, waarbij als het water laag staat hij lijkt te zweven. Door de bomen op het strand is er veel natuurlijke schaduw, wat met de hoge temperaturen erg fijn is.

Feestelijk Jan Thiel en Mambo Beach

In het Zuid-Westen van Curaçao vind je Jan Thiel en Mambo Beach. Deze twee levendige stranden hebben beide een boulevard aan leuke restaurants en uitgaansgelegenheden. Neem plaats met je voeten in het zand, bestel een cocktail en geniet van de zonsondergang!

mooiste-plekken-curacao

Lijst met de mooiste stranden van Curaçao:

  • Playa Lagun
  • Grote Knip
  • Kleine Knip
  • Playa Jeremi
  • Playa Porto Mari
  • Cas Abou
  • Jan Thiel
  • Mambo Beach
  • Klein Curaçao

➸ Bekijk hier de mooiste stranden van Curacao! (incl. tips van de locals)

mooiste-plekken-curacao

Leuke en lekkere restaurants op Curaçao

Shared dining bij Caña Bar & Kitchen

Caña Bar & Kitchen, gelegen in Willemstad is een knus restaurant met Caribische Vibes! Alles draait hier om gezelligheid en zo ook de menukaart. Shared dining it is! Bestel een tal aan verschillende gerechtjes en geniet samen van een heerlijke avond.

Vegetarische aanrader: de nacho’s en avocadosalade zijn zooo lekker!

Snacken bij een Truk i’Pan

Je hoeft niet altijd naar een chique restaurants te gaan om lekker en lokaal te eten. Curaçao heeft diverse foodtrucks (of hoe de locals het noemen een Truk i’Pan) verspreid over het eiland. De trucks gaan over het algemeen om 21.00 uur open voor uitgaanspubliek om voor en na het uitgaan de maag te vullen. Nu er een avondklok geldt op Curaçao zijn de trucks voornamelijk overdag geopend.

Eten op de filmset van F*ck de Liefde bij Mundo Bizarro

Mundo Bizarro, gelegen in de hippe wijk Pietermaai is een waar begrip op het eiland. Het knusse interieur, de schilderingen aan de buitenkant en de gekleurde lichtjes in het steegje ernaast maken Mundo Bizarro een perfect plek voor een avondje uit. Herken jij deze plek? Dat kan… Mundo Bizarro is namelijk te zien in films, waaronder F*ck de Liefde.

Ontbijten tussen street-art bij Maira’s Kitchen

De bekende wijk in Willemstad, genaamd Otrobanda staat bekend om de vele street-art. Tijdens je bezoek aan deze wijk mag je zeker niet vergeten te ontbijten of een koffietje te drinken bij de splinternieuwe hotspot Maira’s Kitchen, aan de Hoogstraat. Het beschilderde terras trekt direct je aandacht!

Acai Bowls en Avocado toast bij Number Ten

Number Ten ligt in het Zuid-Westen van Willemstad en heeft een ruime tuin waar je heerlijk in de schaduw kunt plaatsnemen. De menukaart bestaat hier uit smoothies, wafels, avocado toast, burgers en mijn all time favorite: de acai bowl. Ook de taart moet je hier proeven! Waarom? Gewoon om te vieren dat je vakantie hebt!

Lijst van leuke restaurants op Curaçao:

  • Truk i’Pan (BBQ Express)
  • Caña Bar & Kitchen
  • Mosa
  • Mundo Bizarro
  • BijBlauw
  • Zanzibar
  • Koko’s
  • Maira’s Kitchen
  • Number Ten
  • Blue View Sunset Terrace
  • Kome
  • Ginger

➸ Bekijk hier informatie over alle restaurants

restaurants-op-curacao

Activiteiten en excursies op Curaçao

Verken Curacao op de mountainbike

Als je denkt dat je alleen op het strand kan liggen op Curaçao dan heb ik een verrassing voor je. Spring op de mountainbike en maak kennis met het mooiste stukje Nederland. In slechts 3 uur tijd maak je kennis met de adembenemende natuur van Curacao!

Bekijk hier diverse tours door Curacao

Suppen door de mangrove

Curaçao is een paradijs voor Suppers. Door de temperaturen op het eiland hoef je nooit een wetsuit te dragen maar smeer je uiteraard wel goed in! Curaçao heeft prachtige wateren en onderweg spot je de mooiste vogels.

Tour door Willemstad

Maak een stadswandeling door Willemstad en bekijk alle kleurrijke highlights in Punda, Otrobanda, Pietermaai en vergeet uiteraard de Pontjesbrug en Handelskade niet. Je kijkt je ogen uit en kunt onderweg heerlijk genieten van de locale restaurantjes die je tegenkomt.

Boottocht naar onbewoond Klein Curaçao

Een uitstapje naar het paradijselijke, onbewoonde eiland: Klein Curaçao mag absoluut niet ontbreken op de lijst met mooiste plekken van Curaçao. Je kunt met een catamaran of een powerboat de overtocht naar Klein Curaçao maken en hier een hele dag chillen met je billen op het hagel witte strand en als je geluk hebt zwemmen met zeeschildpadden. De boottochten zijn altijd inclusief verzorgde lunch, snorkelsetjes en goed gezelschap. Tijdens de boottocht zie je tientallen vliegvissen naast je en heb je soms ook nog het geluk om dolfijnen te spotten!

doen-op-curacao

Lijst met leuke excursies of dagtrips op Curaçao:

  • Suppen
  • Tour door Willemstad
  • Dagtrip naar Klein Curaçao
  • Beklim de Christoffelberg
  • Ga feesten op Mambo Beach
  • Bekijk street-art in Otrabanda
  • Kookworkshop
  • Jeep safari

doen-op-curacao

Auto huren op Curaçao

Het openbaar vervoer op Curaçao is niet fantastisch en een taxi kan aardig oplopen in de kosten. Daarom vind ik een huurauto een dikke aanrader om Curaçao te verkennen. Je kunt vrij rondrijden, overal gratis parkeren en op eigen tempo van het hele eiland genieten.

mooiste-plekken-curacao

Algemene informatie over Curacao

Waar ligt Curaçao?

Curaçao is het grootste eiland van de drie ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) in de Zuidelijke Caraïben, die allemaal deel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland ligt ongeveer 75 km uit de kust van Venezuela.

Hoe is het weer op Curaçao?

Curaçao is het hele jaar door warm en zonnig met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Het is over het algemeen droog, met ongeveer 20 centimeter regen per jaar.

Welke taal spreken ze op Curaçao?

Nederlands is de officiële taal maar Papiaments de meest voorkomende taal op Curaçao.

Welke valuta gebruiken ze op Curaçao?

De Nederlandse Antilliaanse gulden (ANG of Nafl) is de officiële munteenheid , maar je kunt ook met USD of kaart betalen. Let op dat je wel je bankpas activeert voor “Wereldwijd”

mooiste-plekken-curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *