Zoeken

Dagtrip naar de stad van de liefde, Parijs.Wil je er even tussenuit maar kun je niet al te lang weg? Denk dan eens aan een dagtrip. Ik vertrok op vrijdag ochtend met de Thalys richting Parijs

en kwam die zelfde avond nog terug.

Ik vind het heerlijk om er even tussenuit te zijn al is het maar voor heel even. Een andere omgeving, andere mensen, gewoon even weg van het dagelijkse leven. Voor maar €35,- kun je zo in een ander land, in een andere stad staan. Ik vertrok tijdens Paris Fashion Week om 7:00uur vanaf Rotterdam Centraal met de Thalys en kwam om 9:30 aan in hartje Parijs. "de stad van de liefde"

Ik pakt de metro richting de Eiffeltoren en begon daar aan mijn dagje Parijs. Een enkeltje met de metro kost in Parijs €1,90 en het maakt niet uit waar je uitstapt.


Parijs voor één dag

Aangezien ik al redelijk vaak in Parijs ben geweest heb ik zo mijn vaste route. Ik start vaak bij de Eiffeltoren om vervolgens langs de Seine richting de prachtige brug, Pont Alexandre III te lopen. Onderweg kom je dan leuke zijstraatjes tegen met Franse horeca tentjes die uitzicht hebben op de Eiffeltoren. Na het oversteken van de Pont Alexandre III loop ik richting Jardin des Tuileries. Deze prachtige tuin staat vol met kastanje bomen en overal staan stoeltjes waar je gratis gebruik van kunt maken om even heerlijk bij te komen. Aan het eind van de tuin kom je bij het prachtig Louvre Museum.


Route voor een paar uur Parijs

Na het bezoek aan het Louvre loop ik terug langs de tuinen. Via de zijstraat Rue de Castiglione kom je langs de bekendste Macaron shop van Parijs. Ladurée! De etalage van deze gebakswinkeltjes zijn altijd adembenemend gedecoreerd. Als je deze zijstraat uitloopt kom je uit op Place Vendome. Deze mooie binnenplaats is omringt met de meest luxe winkels zoals Dior en Chanel. Zeker tijdens Paris Fashion Week kijk je hier je ogen uit. Mijn foto's maak ik tijdens een korte trip altijd met mijn iPhone en aangezien ik nog super tevreden ben over mijn iPhone 7+ maak ik gebruik van een Sim Only abonnement. Sim Only is lekker voordelig en super flexibel.


Relaxen in de Thalys

Vanaf Place Vendome loop ik terug richting de Champs Elysees. De grootste en bekendste winkelstraat van Parijs. Je vind hier luxe winkels waaronder Louis Vuitton en Cartier afgewisseld met de H&M en Zara. Ook kun je hier bij verschillende tenten wat eten en drinken. Einde van de middag heb ik hier op een Frans terras genoten van een lekkere pizza. Aan het einde van de Champs Elysees midden op de drukste rotonde van Parijs staat de de bekende Arc de Triomphe. Vanaf de Arc de Triomphe loop je via Evenue Kléber terug naar de Eiffeltoren. Via deze route heb je in één dag super veel gezien van Parijs. Vanaf de Eiffeltoren heb ik de metro weer terug gepakt naar Gare du Nord om vervolgend om 19:25uur in de Thalys te stappen richting Rotterdam Centraal.

Wil je ook een dag naar Parijs of en andere stad neem dan zeker een kijkje op de website van de Thalys.

#paris #parijs #dagtrip #thalys