Zoeken

De 7 leukste restaurants in Montmartre, ParijsJe kijkt je ogen uit in Montmartre, Parijs. De kunstenaars die in deze Franse wijk op straat de mooiste tekeningen maken, de schattige straatjes en de prachtig beschilderde restaurants. In dit artikel vertel ik je meer over mijn 7 favoriete restaurants in Montmartre waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon iets kunt drinken.Le Consulat

Le Consulat is het allereerste restaurant wat je ziet als je Montmartre binnen komt lopen. Dit jaren oude restaurant staat midden op de kruising en het is hier altijd gezellig druk. Je kunt binnen of buiten op het terras plaatsnemen om te genieten van een kopje koffie of een lekkere maaltijd. Uiteraard kun je naast een bezoek aan Montmartre nog veel meer leuke dingen doen in Parijs.

18 Rue Norvins, 75018 Paris, Frankrijk

> Bekijk hier wat te doen in Parijs

> Bekijk hier hotels in Parijs met het beste uitzicht

Le Basilic

Le Basilic is een prachtig restaurant wat overigens net als Le Consulat midden op een kruising in Montmartre staat. Dit authentieke restaurant begroeit met mooie, groene planten is een lust voor het oog. De uitgebreide menukaart biedt onder anderen lekkere franse kaasjes en heerlijke toetjes.

33 Rue Lepic, 75018 Paris, Frankrijk


La Maison Rose

La Maison Rose is één van de bekendste restaurants in Montmartre. Door zijn roze en groene kleur is dit een echte Instagram hotspot geworden. La Maison Rose opende in 1905 voor het eerst haar deuren en is sindsdien een begrip voor Parijs. Let op, La Maison Rose is alleen in het weekend geopend voor lunch en diner.

2 Rue de l'Abreuvoir, 75018 Paris, Frankrijk

La Moulin de la Galette

La Moulin de la Galette is een plaatje om te zien. De prachtige molen voorzien van groene beplanting en een bloesemboom maakt dit één van mijn favoriete plekjes in Montmartre. Naast de klassieke Franse keuken werken ze hier ook veel met verse seizoensproducten.

83 Rue Lepic, 75018 Paris, FrankrijkMet de Thalys door heel EuropaTrattoria Tentazioni

Naast Le Moulin de la Galette ligt Trattoria Tentazioni. Dit geel geschilderde Italiaanse restaurant is de beste Italiaan van Montmartre. Het kan hier erg druk zijn dus het is geen gek idee om van te voren even te reserveren. Trattoria Tentazioni is dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 23:00 uur.

26 Rue Tholozé, 75018 Paris, Frankrijk


La Bonne Franquette

La Bonne Franquette ligt samen met Le Consulat aan het begin van Montmartre. Door de gouden letters op de gevel is dit misschien vanaf de buitenkant wel het mooiste restaurant van Montmartre. Je kunt hier heerlijk buiten genieten van een wijntje terwijl er binnen live muziek wordt gespeeld. La Bonne Franquette is 7 dagen in de week geopend.

18 Rue Saint-Rustique, 75018 Paris, Frankrijk

La Mère Catherine

La Mère Catherine is een echt Frans restaurant met een onwijs schattig terras. La Mère Catharine ligt midden op het schildersplein "Place du Tertre". Het is zelfs het oudste restaurant van het plein en ligt onderaan de Sacré Coeur. Je kunt hier rustig binnen plaatsnemen maar ook op het terras of In de waanzinnige binnentuin en genieten van het uitzicht op alle kunstenaars.

6 Place du Tertre, 75018 Paris, FrankrijkHotel Tip:


Wil jij weten waar ik altijd overnacht als ik in Parijs ben. Kijk dan hier! Dit hele fijne hotel ligt precies tussen de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe in en is ook nog eens super betaalbaar.