Zoeken

De 7 leukste restaurants in Rome, ItaliëDe leukste restaurants in Rome, Italië.


Rome is een onwijs leuke stad voor een citytrip Italië. Cultuur, prachtige architectuur en heel veel restaurants met onwijs lekker Italiaans eten. In dit artikel neem ik je mee naar mijn favoriete restaurants met de lekkerste pizza's, bruschetta's en pasta's. In Rome kun je op iedere hoek van de straat wel aanschuiven om te genieten van deze gerechten maar het is juist leuk om de steegjes af te struinen en plaats te nemen bij een lokaal Italiaans restaurantje.Tucci


Tucci is een restaurant gelegen op het plein Piazza Navona. Piazza Navona ligt in een van de oudste buurten van Rome en is één van de bekendste pleinen in Rome. Op het plein zijn 3 fonteinen gebouwd waar je vanaf het terras van restaurant Tucci goed zicht op hebt. Tucci serveert heerlijke Italiaanse gerechten in combinatie met luxe zeevruchten.


Piazza Navona, 94, 00186 Rome, Italië
L'Arcano


In een drukke zijstraat van de Trevi Fontein staan overal kleine terrasjes buiten met leuke rood geruite tafelkleedjes. Waaronder restaurant L'Arcano. Restaurant L'Arcano ligt in het hartje van het oude centrum in Rome. Neem plaats voor een snelle pasta en geniet van de leuke drukte om je heen. Vergeet na afloop niet om nog even langs de Trevi Fontein te lopen, deze is 's avonds erg mooi verlicht en ligt op nog geen 5 minuten lopen.


Via delle Paste, 102, 00186 Rome, Italië
La Piccola Cuccagna


La Piccola Cuccagna is een restaurant gelegen in een zijstraat van Piazza Navona. Steek de straat over vanaf de fontein "Fontana Del Moro" en je komt terecht bij restaurant La Piccola Cuccagna. Dit restaurant in Rome staat bekend om zijn goede wijnen en authentieke gerechten. In combinatie met het vriendelijke personeel is dit echt een favoriet.


Via della Cuccagna, 14, 00186 Rome, Italië
Oppio Caffe


Oppio Caffe is een simpel restaurant maar het uitzicht is verbluffend. Je kijkt hier namelijk uit op het Colosseum. Wist jij dat het Colosseum in Rome één van de 7 wereldwonderen is? Oppio Caffe serveert simpele pizza's en diverse grill gerechten voor een betaalbare prijs. Geniet van het uitzicht onder het genot van een drankje.


Via delle Terme di Tito, 72, 00184 Rome, ItaliëVideo: Uiteten met uitzicht op het Colosseum
La Taverna de' Mercanti


La Taverna de' Meracanti is een restaurant gelegen in de wijk Trastevere. De Romeinse wijk Trastevere is een heel verschil met de binnenstad van Rome. De rustige straatjes vol groen en de gezellige kleine terrasjes doen je hier helemaal tot rust komen. Op het plein Piazza dei Mercanti liggen diverse authentieke restaurants waar je alleen al vanwege de uitstraling plaats wilt nemen.


Piazza dei Mercanti, 3, 00153 Rome, Italië
Da Meo Patacca


Restaurant Da Meo Patacca ligt net als La Taverna de' Meracanti in de wijk Trastevere. Er worden hier veel bruiloften georganiseerd en ik kan absoluut begrijpen waarom. Het perzik kleurige restaurant met waanzinnige binnentuin waar het terras ligt is een prachtig plaatje. Mocht je even willen ontsnappen aan de drukte van de stad, breng dan zeker een bezoekje aan restaurant Da Meo Patacca.


Piazza dei Mercanti, 30, 00153 Rome, Italië.
Bar


"Bar" is geen restaurant maar wel een onwijs leuk koffietentje. Op Piazza dei Ponziani in Rome komen de locals bij elkaar voor een praatje, koffie en een ontbijtje wat je kant en klaar op het menu kunt bestellen. Bar is een absolute aanrader om je dag rustig te beginnen.


Piazza dei Ponziani 1, 00153 Rome, Italië
De 7 leukste restaurants in Montmartre, Parijs.#rome #italië #restaurants