Zoeken

De leukste dingen om te doen op Ibiza


Zoals jullie weten is Ibiza één van mijn favoriete eilanden binnen Europa. In dit artikel vertel ik je alle leuke dingen om te doen tijdens je eerste bezoek aan dit waanzinnige eiland.

Breng een bezoek aan de Hippie Markt

Je kunt Ibiza niet verlaten voordat je een bezoekje hebt gebracht aan één van de Hippie markten op het eiland. Één van de leukste en grootste Hippie markten is Punta Arabi. Deze markt is tijdens het hele zomer seizoen op elke woensdag geopend.

>Bekijk hier vakanties naar Ibiza via Sunweb

>Bekijk hier goedkope hotels op Ibiza

Ga op avontuur naar het uitkijkpunt van Es Vedrà

Maak een road-trip naar het uitkijkpunt van Es Vedrà. Deze plek heeft een prachtig uitzicht op de magische rots Es Vedrà. Es Vedrà bestaat voor een groot gedeelte uit een bepaald soort stenen waardoor er een enorm magnetisch veld om de rots hangt. Hierdoor werken kompassen en drones niet in de buurt van het onbewoonde eiland. Vlakbij Es Vedrà ligt één van mijn favoriete stranden Cala d'Hort waar je ook nog een heel mooi uitzicht hebt op Es Vedrà. Via Sunnycars kun je heel gemakkelijk een voordelige auto huren om het eiland te verkennen.

Lees hier alle tips over het huren van een auto op Ibiza.

Huur een auto

Voor iedereen die naar Ibiza gaat raad ik zeker aan om een auto te huren. Alles op het eiland is maximaal 50 minuten rijden en een huurauto is stukken makkelijker om overal te komen dan een taxi of het openbaar vervoer.

Lees hier: Mijn favoriete stranden van Ibiza.

Breng een bezoek aan de oude stad

De oude stad van Ibiza is echt prachtig. Bij aankomst zie je direct allerlei boetiekjes versierd met bloemen waardoor je direct een Hippie Vibe krijgt. Je kunt via een stenen pad langs de historisch oude stadsmuren helemaal naar boven lopen voor een waanzinnig uitzicht over zee en de haven.


Struin door de straatjes van Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis de Fruitera is misschien wel mijn favoriete dorpje van Ibiza. Je vindt hier heel veel fijne restaurantjes waaronder de nieuwe vegan hotspot Wild Beets. Op het plein wordt je omringt door de leukste boetiekjes met leuke fashion en interieur items.


Met de boot naar Formentera

Vanaf Ibiza kun je met de boot een uitstapje maken naar het kleinst bewoonde eiland van de Balearen genaamd Formentera. Formentera heeft geen luchthaven en is alleen te bereiken per boot vanaf Ibiza. Je kunt gaan voor een dagtocht maar Formentera heeft heel veel mooie stranden, restaurants en hotels waardoor het ook zeker de moeite waard is om hier te overnachten.


#ibiza #formentera #dingenomtedoen