Zoeken

Dit zijn dé 12 leukste Instagram fotospots in ParijsParijs, de stad van de liefde en een topbestemming voor alle Instagrammers en fotografen. Parijs is een stad met prachtige straten zoals in de wijk Montmartre, de bekende Eiffeltoren, het Louvre en nog veel meer... Meiden én jongens natuurlijk ook: Opgelet! Ik heb een lijst samengesteld met dé fotolocaties die je als Instagrammer of fotograaf niet mag missen!


De Eiffeltoren


Uiteraard beginnen we met het icoon van de stad, de Eiffeltoren. De Eiffeltoren kun je vanuit verschillende locaties onwijs goed fotograferen en ik noem hieronder mijn favorieten.


Trocadéro

Één van de beste plekken om foto's van de Eiffeltoren te maken, is vanuit Trocadéro. De gelijk genaamde metrohalte stopt hier direct en je vind hier een groot plein met een waanzinnig uitzicht. Ook op de trap naar de Eiffeltoren toe kun je hele goede foto's maken zonder al te veel toeristen op je achtergrond.


Avenue de Camoëns


Deze straat was voor mij even een zoektocht maar na 3 citytrips Parijs toch eindelijk gevonden! Na al deze moeite verwacht ik wel dat deze tip tussen ons blijft. ;) Het uitzicht op de Eiffeltoren is zeer Insta-waardig en door het hoogte verschil heb je geen last van andere mensen in je shot. Perfect dus!!!22 Rue de l’Universite


Één van mijn lievelingsplekken rondom de Eiffeltoren is 22 Rue de l'Universite. Je kunt hier de Eiffeltoren vanaf de voet bekijken en fotograferen en daardoor is dit straatje een hotspot voor vele Instagrammers. Zorg dat je er vroeg bij bent want het kan hier erg druk zijn met foto-liefhebbers.Aan de waterkant van de Seine


Langs de gehele seine zijn er trappen naar beneden om vanaf de waterkant het uitzicht te bekijken of eventueel zelfs een boottocht te maken. Het meest magische moment vind ik tijdens zonsondergang waarbij de Eiffeltoren om het uur gaat knipperen met fonkelende lichtjes. Picture perfect gegarandeerd!
Rue Saint-Dominique


Last but not least, iets verder van de Eiffeltoren af, vind je dit schattige straatje met Franse terrasjes en uitzicht op de Eiffeltoren. Voor mij een perfecte foto-spot om een tof beeld van de stad Parijs te maken.Montmartre

De wijk Montmartre is één van mijn favoriete locaties om te fotograferen als ik in Parijs ben. De restaurants zijn allemaal gekleurd en op het plein zijn schilders druk aan het schilderen. Op zoek naar een kleurrijke foto? Montmartre is the place to be voor jou!


Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur ligt ook in Montmartre en is een prachtige rooms-katholieke kerk die tevens een goede achtergrond is voor je foto. Je kunt foto's maken met de Sacré-Cœur op de achtergrond of naar de top klimmen voor een panorama uitzicht over heel Parijs.


Arc de Triomphe


Place Charles de Gaulle Om foto's te maken van de Arc de Triomphe raad ik je aan om naar Place Charles de Gaulle te gaan. Place Charles de Gaulle is een drukke rotonde aan het begin van de bekende winkelstraat Champs-Élysées en in het midden van die rotonde staat... je raad het al! De Arc de Triomphe.


Palais royal


Deze zwart-wit gestreepte zuilen op het plein van Palais Royal zijn nog zo'n bekende trekpleister voor Instagrammers en fotografen en ik snap helemaal waarom. Zeg nou zelf? Dit ziet er toch fantastisch uit.


Rue Cremieux

Rue Cremieux is waarschijnlijk de meest kleurrijke straat van Parijs. Elk huis heeft een andere kleur waardoor het perfect in dit rijtje fotospots past. Het is een straat met woonhuizen dus let er wel op als je hier foto's gaat maken dat je het privé-eigendom van de bewoners respecteert.


Museum het Louvre


Het Louvre is het bekendste museum van Parijs en de thuisbasis van de Mona Lisa. De glazen pyramide aan de buitenkant maken het Louvre een gewenste plek voor fotografen. Overdag, tijdens zonsopkomst/zonsondergang of zelfs in het donker. Deze plek weet je altijd verrassen!


Pont Alexandre III

De Pont Alexandre III is naar mijn mening de mooiste brug van de stad. De indrukwekkende sculpturen en de gouden details maken dit een prachtig plaatje. Vanaf de brug heb je uitzicht op de Eiffeltoren en op alle bootjes die varen over de Seine.


Dat was het dan, al mijn fotospot-tips voor de prachtige stad Parijs. Ik hoop dat het je helpt als je net als mij dol bent op het maken van foto's. Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties dus laat zeker even je website of Instagram account hieronder achter!