Zoeken

De leukste restaurants in Thessaloniki, Griekenland

Waar kun je lekkerder eten dan in Griekenland! Fijne restaurants en een walhalla voor vegetariers. De upcoming Griekse stad Thessaloniki kent talloze leuke eettentjes met super betaalbare prijzen. Ik ben op onderzoek uitgegaan en dit zijn mijn favorieten!

Ouzou Melathron

Dit onwijs schattige restaurantje is gelegen in het meest kleurrijke steegje van heel Thessaloniki. De straat is versierd met beelden en allerlei kleuren vogelhuisjes die tussen de restaurantjes in deze straat inhangen. Voor de sfeer zit je hier absoluut top!


> Bekijk hier hotels in Thessaloniki

Electra Palace Rooftop bar

Deze rooftopbar incl. zwembad is te vinden op de bovenste verdieping van het Electra Hotel in Thessaloniki. Je hebt uitzicht over de stad en de zee. Uiteraard mag je hier ook wat komen eten en drinken als je niet in het hotel verblijft.


Propyleon Café

Dit onwijs leuke café is tegelijkertijd ook een pianobar gelegen in het oude gedeelte van de stad met een fantastisch uitzicht. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner en uiteraard voor snacks en drankjes want dit café is iedere dag geopend van 8:00 uur tot 02:00 uur.


Ξαρχάκος La Rosa Negra

Deze mooie plek gaf mij echt een Ibiza gevoel. Licht, fris en gedecoreerd met palmbomen. Deze heerlijke, moderne plek is gelegen in het park vlak bij de bekende White Tower en daarom voorzien van absolute rust.


Kreonidis Tradional Greek Tavern

Als ik één plek mag aanraden dan is het zeker Kreonidis. We hebben hier heerlijk genoten van het verse eten op het mooie ruime terras. Kreonidis ligt aan de rand van de berg in het oude gedeelte van de stad waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt over de hele stad en zee.

Avverto Bakery

Avverto bakery is een moderne bakkerij geleden in het centrum van Thessaloniki. Je kunt hier kiezen uit tientallen broodjes en lekkernijen en hiervan genieten buiten op het terras. Deze straat is voorzien van allerlei winkeltjes en restaurantjes.


Elia Lemoni

Bij Elia Lemoni kun je genieten van heel veel locale gerechten. De feta is hier echt een aanrader. We hebben hier genoten van een diner voor 2 personen waar we ook wel met zijn 3e van konden eten voor maar €14,00. Ik ben nog nooit zo verbaasd geweest dat lekker eten zo goedkoop kon zijn.