Zoeken

De leukste restaurants op FormenteraFormentera staat bekend om de paradijselijke stranden. Maar Formentera betekent voor mij ook, lekker eten bij hele leuke restaurants en beachclubs. Vandaag vertel ik je mijn favoriete plekjes voor een heerlijke lunch of diner.


Bona Espina

Interieur liefhebbers opgelet! Bona Espina is gelegen in de stad Sant Francesc Xavier. Deze ultieme Instagram hotspot is gedecoreerd met diverse planten, heel veel cactussen en leuke retro meubels. Naast dat je hier heel lekker kunt eten zit je ook onwijs gezellig in het midden van het centrum.


Can Vent

Can Vent is een typisch Spaans restaurant aan het strand van Es Pujols. In het bruisende stadje kun je gezellig dineren onder het genot van muziek en ’s avonds is het terras verlicht met romantische lampjes. Ze hebben hier ook diverse vegetarische gerechten en natuurlijk de bekende Spaanse paella.


Chezz Gerdi

Chezz Gerdi is een restaurant wat ook ligt aan het strand van Es Pujols. Het bekende retro volkswagen busje met de letters Formentera op het dak maken deze plek de meest gefotografeerde hotspot op Formentera. Je kunt hier genieten van lekkere Italiaanse gerechten waaronder pizza’s, pasta’s en salades.


Lees hier: De leukste dingen om te doen op Formentera.

Bocasalina

Bocasalina is een restaurant gelegen aan het begin van het strand van Es Pujols. Bocasalina ligt op loopafstand van de hotels Tahiti en Five Flowers. Het restaurant direct aan zee is gedecoreerd met planten en prachtige lampen wat een hele fijne botanische sfeer geeft. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner.


Casbah

Casbah is niet alleen een heel fijn boutique hotel maar ook een waanzinnig restaurant. De inrichting, het servies en de gerechten zijn stuk voor stuk waanzinnig. Mocht je niet in dit hotel verblijven dan is het zeker een aanrader om hier eens te gaan lunchen of dineren. Na afloop kun je een stukje door de tuin wandelen of over het strand.


#formentera #spanje #balearen #eiland #restaurants