Zoeken

Dit zijn de mooiste stranden op het Canarische eiland, La Palma


Het Canarische eiland La Palma heeft een kustlijn van 158 kilometer en daardoor dus ook heel wat mooie stranden, indrukwekkende baaien en zelfs natuurlijke zwembaden. Door het vulkanisch karakter van het eiland zijn het zwarte zandstranden maar daar zitten veel nuances bij. De keuze is groot dus we helpen je graag op weg naar de mooiste stranden die La Palma te bieden heeft.

Playa de Nogales, het mooiste strand

Dit strand geeft een goed overzicht van wat het Canarische eiland, La Palma te bieden heeft: bergen, wandelpaden, lava, oceaan en groen, veel groen! Het is gelegen in het noordelijke dorpje Puntallana. Het zwarte vulkanische zand (met blauwe en grijze kleurtonen), de spectaculaire rotswanden en de machtige Atlantische Oceaan zorgen voor een spectaculair zicht. Dit strand is favoriet bij surfers, wandelaars en liefhebbers van privacy en de natuur. Wanneer de zee kalm is kan je er ook goed zwemmen. Vergeleken met andere ongerepte stranden is de bereikbaarheid van Nogales goed. Er is parkeergelegenheid en vervolgens een 500 meter lang wandelpad naar het strand.

> Bekijk hier reizen naar La Palma met Sunweb

> Bekijk hier hotels op La Palma

> Bekijk hier vluchten naar La PalmaPlaya Tazacorte, het populairste strand onder de locals

Dit strand ligt aan de westkust van La Palma bij het levendige plaatsje Tazacorte. Het is het ideale strand voor wie een plek midden in de natuur zoekt, met de nodige voorzieningen. Het ligt aan de uitloper van een kloof, ver verwijderd van het stadsgewoel, maar met restaurants en cafés direct aan het strand. Het beschikt verder over diverse voorzieningen, een boulevard, een bushalte, parkeergelegenheid en zelfs zoals hangmattenverhuur. De kalme zee maakt dat Playa Puerto de Tazacorte een ideale plek is voor jong en oud om te genieten van de zon en het strand, dankzij de grote golfbreker die de stroom en de golven tegenhoudt. De sfeer op dit strand met zwart zand en kleurige huizen op de achtergrond is heel familiair.


Leuk weetje: het strand van Tazacorte heeft de meeste uren zon van alle Europese stranden.Playa de los Guirres, het indrukwekkendste strand tussen de vulkanen.

Dit strand ligt tussen de stranden Tazacorte en Puerto Naos en wordt ook wel Playa Nueva genoemd. Hier wordt jaarlijks de "Surf Open La Palma" competitie gehouden. Het zand verdwijnt in de winter om dan de volgende zomer weer aan te spoelen. Je kan er genieten van verse vis bij het beach restaurant Kiosco Los Guirres en er zijn douches en toiletten aanwezig.Puerto Naos, het populairste strand onder de toeristen

De meeste uren zon en de hoogste temperaturen op La Palma vind je aan de westkust. Hier ligt ook het strand van Puerto Naos, het grootste strand van het eiland, omringd door een boulevard met kokospalmen die de nodige schaduw geven. Het is een strand dat bekend staat om de vele voorzieningen, restaurants en terrasjes. Het zwarte zand is van vulkanische origine, maar heeft lichtgroene tinten dankzij het stof van rotsen van oliviengesteente. Bovendien gebruiken de liefhebbers van paragliding het strand als ontmoetingsplaats, waardoor een luchtspektakel gegarandeerd is tijdens je strandvakantie op La Palma.
Playa del Faro, het meest afgelegen strand op het Canarische eiland, La Palma

Playa del Faro is een strand gelegen aan de zuidkant van La Palma, op een bevoorrechte plek. Perfect om te genieten van de zon, de zee en de schoonheid van de omliggende natuur. De indrukwekkende kliffen, de twee vuurtorens en de zoutpannen geven een bijzondere schoonheid aan dit strand. Het is de ideale plek voor wie een toegankelijk strand zoekt, bereikbaar met de auto of de bus, maar ver verwijderd van het rumoer van de stad. Dit strand, waar de golfslag beperkt is, beschikt over toiletten en een strandtentje.

> Lees hier meer over La Palma

> Bekijk hier de mooiste stranden van Fuerteventura


Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es