0
Kiki Multem
15 februari 2023

De 10 mooiste stranden van Ibiza, dit zijn ze!

Het Spaanse eiland Ibiza kent talloze mooie stranden. Van ruime zandstranden tot aan verborgen plekjes en baaien waar je prachtig kunt snorkelen.

mooiste-stranden-ibiza

Cala Tarida en Cala Xarraca zijn enkele namen in de lijst van mooiste stranden van Ibiza. Allemaal hebben ze in elk geval één ding gemeen: het water is er blauwer dan blauw! Hieronder deel ik een aantal van de mooiste stranden en mijn persoonlijke favorieten voor een heerlijke dag relaxen!

Cala Salada & Cala Saladeta

Cala Salada en Cala Saladeta zijn twee naast elkaar gelegen stranden op 5 min rijden vanaf het Hotel Marble Stella Maris. De stranden zijn alleen bereikbaar via een houten trap vanaf de parkeerplaats. Onderaan het strand zijn wel een aantal invalide parkeerplaatsen. Nadat je tussen de dennenbomen je weg hebt afgelegd kom je aan op het eerste strand: Cala Salada. Het magische blauwe water lijkt oneindig en dat klopt. Je kunt namelijk via de rotsen, tussen de bomen door nog verder lopen naar het tweede strand, Cala Saladeta.

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Cala Saladeta is één van de mooiste stranden op Ibiza en het uitzicht dat je krijgt als je van Cala Salada naar Cala Saladeta loopt is waanzinnig. Het strand van Cala Saladeta is niet via een normale weg of pad te bereiken en is dus zeker geen aanrader voor mensen die slecht ter been zijn. Beide stranden zijn beschermd en hierdoor heb je op Cala Salada en Cala Saladeta geen last van toeristen boten.

mooiste-stranden-ibiza

Cala d’Hort

Elke keer als ik op Ibiza ben breng ik een bezoek aan het mooie strand van Cala d’Hort. Dit waanzinnige strand ligt in het zuiden van Ibiza en heeft een prachtig uitzicht op de magische rots Es Vedrà, één van de mooiste plekjes op Ibiza! Es Vedrà bestaat voor een groot gedeelte uit een bepaald soort stenen waardoor er een enorm magnetisch veld om de rots hangt. Hierdoor werken kompassen en drones niet in de buurt van het onbewoonde eiland. Cala d’Hort heeft veel plek om te relaxen en bovenaan ligt het restaurant El Carmen waar je heel fijn kunt dineren met hetzelfde waanzinnige uitzicht.

Tip: bestel hier gezamenlijk één van de heerlijke paella’s!

stranden-ibiza

Cala Tarida

Cala Tarida is een prachtig, breed  en groot strand aan de westkust van het eiland. Het strand heeft fijn wit zand en kalm, ondiep water wat dit een hele fijne plek maakt voor een lange stranddag met het hele gezin. Geen kiezels die pijn doen aan je voeten en dankzij de grote van het strand is er voldoende plek.

Er zijn parasols en strandstoelen te huur en het strand heeft een breed scala aan restaurants waaronder het bekende Cotton Beach Club! Ook kun je kajaks huren bij Cala Tarida voor een sportieve afsluiting van je stranddag.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek de verborgen plekjes van Ibiza op de fiets.

mooiste-stranden-ibiza

mooiste-stranden-ibiza

Cala Benirras

Het strand van Benirras ligt aan de noordwestkust, vlakbij San Miguel. Benirras staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen en live muziek van de locals op zondagavond. Het strand is een kleine baai omringt met vissershutten en een steiger met picknicktafel.

Cala Benirras is naar mijn mening één van de mooiste stranden op Ibiza dankzij de kleur van het water en het uitzicht. Bootjes  nemen af en aan plaats op het helder blauwe water om vervolgens te lunchen aan het strand bij de bekende strandtent Elements Beach Club. Dagelijks staan er ook een aantal marktkramen vlakbij de parkeerplaats met leuke, locale producten. Aan de rechterkant van de baai staat een houten steiger tegen de rotsen gebouwd met een lange houten tafel waar je kunt plaatsnemen om van het uitzicht te genieten.

Tip: neem zelf iets lekkers te eten en te drinken mee en ga hier lekker picknicken.

mooie-stranden-ibiza

Cala Conta

Cala Conta bestaat uit drie kleine baaien met verbluffend helderblauw water. Het is een populaire strand aan de westkust van Ibiza en staat vooral bekend om het restaurant Sunset Ashram waar je de beste zonsondergang van het eiland kan bekijken. Er zijn parasols en ligstoelen te huur en het uitzicht is fantastisch door de vele kleine eilandjes in zee.

➼ TIP: Ga mee op een boottocht langs de mooiste stranden. Bekijk hier de prijzen.

mooiste-stranden-ibiza

Cala Xarraca

Cala Xarracca is en beschutte baai vlakbij Cala Benirras, gelegen in het noordelijkste puntje van Ibiza. Het strand is omringd door dennenbos en voorzien van een restaurant waar je ook strandbedjes kan huren. Aan de rechterkant van het strand loopt een trap omhoog waarmee je uitkomt op een prachtig uitkijkpunt over het strand en de zee.

mooiste-stranden-ibiza

Cala Jondal

Cala Jondal is een breed strand met fantastische parkeergelegenheid. Het strand is omgeven door steile kliffen en dennenbossen en is een favoriet voor privéjachten om voor anker te gaan. Kom je per jacht naar Cala Jondal dan kan je aan boord wachten op het personeel van de strandclub van de Tropicana Beach Club om in een klein bootje naar je lunch gebracht te worden. Het eten hier is zeker het geld waard maar wees voorbereid op een flinke rekening.

➸ Dit zijn de leukste en lekkerste restaurants op Ibiza

leukste-stranden-ibiza

Sa Caleta

Net voorbij de luxe strandclubs van Cala Jondal kom je aan bij Sa Caleta. Een heerlijk lokaal strand met een ontspannen sfeer. De baai van Sa Caleta is omringend door rode rotswanden wat dit voor mij één van de mooiste stranden van Ibiza maakt. Het strand is populair bij gezinnen vanwege het ondiepe, kalme water en populair bij nudisten vanwege de afgelegen ligging en de rotspartijen.

mooiste-stranden-ibiza

Cala Vadella

Cala Vadelle is een prachtige baai met kalm water. Hier naartoe rijden is al een feestje met uitzicht op de vele boten en jachten. Cala Vadella is de perfecte optie voor een ontspannen dag aan het strand omringt met allerlei voorzieningen. Dit komt omdat het strand aan de voet van het dorp ligt en omringt wordt door diverse restaurants.

➸ Auto huren op Ibiza, de beste tips om jouw huurauto te kiezen
mooiste-stranden-ibiza

Cala Gracio

Op slechts 2 km van San Antonio ligt het prachtige strand van Cala Gracio. Cala Gracio is een kleine baai met wit zand dat vooral bekend staat om het nabij gelegen, hippe restaurant El Chiringuito. De perfecte plek om een stranddag te combineren met een uitgebreide Spaanse lunch.

Tip: bestel hier de Pedron Pepers!

mooiste-stranden-ibiza

Cala Nova

Net ten noorden van de bekende plaats Es Canar ligt het lange strand van Cala Nova. Cala Nova is een heerlijk zacht zandstrand waar op sommige dagen fantastische golven te vinden zijn. De locale surfers brengen dan ook graag een bezoek aan Cala Nova. Ook hier zijn ligstoelen en parasols te huur en wil je afkoelen met een heerlijk fris drankje? Neem dan plaats bij Atzaro Beachbar.

mooiste-stranden-ibiza

Eén reactie op “De 10 mooiste stranden van Ibiza, dit zijn ze!”

  1. Ben op veel van deze strandjes geweest en het is echt zo mooi daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *