Zoeken

De mooiste stranden van IbizaIbiza staat bekend om zijn mooie stranden maar wat deze stranden voor mij extra bijzonder maakt zijn de mooie baaien gevormd door enorme rotsen en de weg die je soms moet afleggen om er te komen. Vandaag deel ik je mijn favoriete plekjes die meer dan een bezoekje waard zijn als je op Ibiza bent.


Cala Salada

Cala Salada ligt aan de westkust van Ibiza op 15 minuten rijden van Sant Antoni. Je kunt hier alleen komen via een lange houten trap naar beneden. Nadat je tussen de dennenbomen je weg hebt afgelegd kom je aan op Cala Salada. Het magische blauwe water lijkt oneindig want je kunt via de rotsen tussen de bomen door nog verder lopen naar Cala Saladeta. Het strand van Cala Saladeta is niet via een normale weg of pad te bereiken en is dus zeker geen aanrader voor mensen die slecht ter been zijn. Mocht je de weg af kunnen leggen is het zeker een aanrader. Beide stranden zijn beschermd en hierdoor heb je op Cala Salada en Cala Saladeta geen last van toeristen boten.

Lees hier alle tips over het huren van een auto op Ibiza.

Cala d'Hort

Elke keer als ik op Ibiza ben breng ik een bezoek aan het strand van Cala d'Hort. Dit waanzinnige strand ligt in het zuiden van Ibiza en heeft een prachtig uitzicht op de magische rots Es Vedrà. Es Vedrà bestaat voor een groot gedeelte uit een bepaald soort stenen waardoor er een enorm magnetisch veld om de rots hangt. Hierdoor werken kompassen en drones niet in de buurt van het onbewoonde eiland. Cala d'Hort heeft veel plek om te relaxen en bovenaan ligt het restaurant El Carmen waar je heel fijn kunt dineren met het zelfde waanzinnige uitzicht. Tip: bestel hier gezamenlijk één van de heerlijke paellas!

>Bekijk hier vakanties naar Ibiza via Sunweb

>Bekijk hier goedkope hotels op Ibiza

Lees hier: De leukste markten op Ibiza vindt je hier.

Cala Tarida

Cala Tarida is een bekend familiestrand in het zuid westen van Ibiza. Cala Tarida staat vooral bekend om zijn luxe beach clubs waaronder Cotton Beach Club en het inmiddels gesloten XaXa. Je kunt op Cala Tarida een strandbedje huren voor €10,- en mocht je opzoek zijn naar een beetje schaduw dan staan er verschillende rieten parasols aan het begin van het strand. De grote rotsen in het water maken Cala Tarida extra speciaal en 's avonds kun je hier genieten van de waanzinnige zonsondergang.


Cala Benirras

Cala Benirras is mijn absolute favoriet en is gelegen aan de noordelijke kustlijn van Ibiza. Dit prachtige strand ligt in een baai waar bootjes af en aan plaatsnemen op het helder blauwe water. Op het strand staat de bekende strandtent Elements Beach Club waar je kunt genieten van een waanzinnig uitzicht op het strand van Cala Benirras. Aan de rechterkant van de baai staat een houten stellage tegen de rotsen gebouwd met 2 lange houten tafels waar je kunt plaatsnemen om van het uitzicht te genieten. Tip: neem zelf iets lekkers te eten en te drinken mee en ga hier lekker picknicken.

Laat vooral in een reactie achter wat jouw favoriete strand is op Ibiza!

#ibiza #stranden #balearen #eiland