0
Kiki Multem
25 februari 2023

De 7 mooiste stranden van Lanzarote, Canarische Eilanden

Net als bij de andere Canarische Eilanden, waren enorme vulkaanuitbarstingen de sleutel tot de vorming van Lanzarote.

mooiste-stranden-lanzarote

Lanzarote heeft een gevarieerd landschap dat bestaat uit prachtige zandstranden en zwarte stranden gevormd door lava. Rond het gehele eiland kun je het hele jaar door genieten van de zon en de warme temperaturen die het eiland te bieden heeft. Ben jij benieuwd naar de mooiste stranden van Lanzarote? Hier is mijn selectie.

Famara

Playa de Famara, gelegen in het dorp Caleta de Famara is geen gewoon strand. Dit pittoreske strand ligt iets buiten de gebaande paden aan de noordkant van Lanzarote. Playa de Famara ligt op ruime afstand van de meest toeristische stranden, op de zuidelijke helft van het eiland. Ten eerste biedt het een schitterend uitzicht op de kliffen van Famara en is het bedekt met vulkanische zandkiezels. Ook staat dit strand bekend als surfhotspot. Met bijna elke dag gegarandeerde hoge golven, is Playa de Famara een uitstekende plek voor watersporten.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Lanzarote op de fiets.

beste-stranden-lanzarote

beste-stranden-lanzarote

Playa Flamingo

Playa Flamingo ligt op slechts 5 minuten lopen van Playa Blanca en is het perfecte strand van Lanzarote voor het hele gezin. Het zachte zand en het heldere turquoise water wat ondiep begint is perfect voor kinderen. De palmbomen aan de boulevard geven het ultieme vakantie gevoel en een bezoek aan de slotjesbrug mag ook zeker niet ontbreken. De boulevard heeft talloze kleine bars en restaurants om heerlijk te lunchen of dineren met zeezicht.

➸ Dit zijn dé leukste dingen om te doen op Lanzarote

mooiste-stranden-lanzarote

beste-stranden-lanzarote

Costa Tenguise

Costa Teguise is een stadje wat mij erg aan Aruba deed denken. Het is druk met winkels, bars, restaurants en hotelcomplexen. Costa Teguise is gelegen aan de oostkant van Lanzarote waardoor veel bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn. Aan het strand van Costa Teguise vind je leuke bars en een prachtig uitzicht.

Tijdens je bezoek aan Costa Teguise raad ik je ook zeker aan om te gaan lunchen bij de healthy hotspot: BonBon café.

beste-stranden-lanzarote

stranden-lanzarote

Caletón Blanco

Playa del Caletón Blanco is gelegen op afgelegen noordelijke puntje van Lanzarote. Dit is een uniek strand met wit, poederachtig zand gecombineerd met zwarte rotsen. Hierdoor heeft Caletón Blanco een adembenemend landschap. Hoewel Caletón Blanco afgelegen is, heeft het goede parkeergelegenheid en een mooi wandelpad vanaf het nabijgelegen vissersdorp Órzola. Houd er echter rekening mee dat er geen faciliteiten direct langs het strand zijn. Geniet van het uitzicht van één van de mooiste stranden van Lanzarote!

➸ 9x de beste hotels op Lanzarote

stranden-lanzarote

Charco Verde

Playa del Charco Verde ligt in het Timanfaya Nationaal Park van Lanzarote. Je kunt de Charco Verde bereiken via een mooie wandeling vanuit het nabijgelegen dorp El Golfo. Het opvallende zwarte zand gecombineerd met rode kliffen en de olijfgroene lagune is een ware bezienswaardigheid op Lanzarote. Beklim het uitkijkplatform om dit spectaculaire natuurverschijnsel van bovenaf te zien.

stranden-lanzarote

stranden-lanzarote

La Graciosa

Het eiland La Graciosa is een stukje paradijs op aarde, gelegen aan de noordkant van Lanzarote. Met een bevolking van slechts 600 mensen en geen wegen, is het eiland het kleinst bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. De stranden hier zijn onwijs rustig met kristalhelder water. Ja, dit wil je zien! Je kunt met een ferry of met een dagtocht op een catamaran dit paradijselijke eiland bezoeken.

➸ Ontdek de mooiste stranden met een catamaran

witte-stranden-lanzarote

witte-stranden-lanzarote

Playa de Papagayo

Playa de Papagayo is het bekendste strand van Lanzarote. Het strand bestaat eigenlijk uit een reeks kleine strandjes genesteld tussen lavarotsen. Hierdoor zijn de stranden vrijwel windstil. De stranden zijn zandstranden met kristalblauw water in combinatie met rode en zwarte lavakliffen. Hierdoor zijn de baaien en stranden een geweldige plek om te wandelen of snorkelen. Vergeet ook zeker de 2 restaurantjes niet bij Playa de Papagayo. Hier lunch je absoluut met het beste uitzicht van het eiland! Playa de Papagayo is naar mijn mening het mooiste en leukste strand van Lanzarote.

mooiste-stranden-lanzarote

mooiste-stranden-lanzarote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *