Zoeken

Dé mooiste uitzichten van Turkije, om bij weg te dromen


persbericht


Met haar millennia-oude geschiedenis, wereldberoemde gastronomie, adembenemende cultuur en natuurlijke schoonheden is Turkije een van de landen met de meest uiteenlopende ‘smaken’ ter wereld. Met uitzichten, de één nog mooier dan de ander, biedt Turkije een onvergetelijke ervaring. Dit zijn de mooiste uitzichten in Turkije en verdienen stuk voor stuk een plekje op je bucketlist!

Kiz Kulesi - Leandertoren, Istanbul

Een van de bekendste symbolen van Istanbul met een geschiedenis van 2.500 jaar is de inspiratiebron geweest voor vele gedichten. Gebouwd op een klein eilandje voor de kust van de Aziatische kant van Istanbul, is deze toren per boot bereikbaar en blijft mensen verblinden met zijn prachtige uitzicht op de zonsondergang en de geschiedenis die het bevat.


> Bekijk hier 15 foto's waardoor je direct naar de Turkse Rivièra wilt

Berg Nemrut, Adıyaman

Berg Nemrut staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en ligt in de wijk Kahta in Adıyaman. Met standbeelden van wel 10 meter hoog en meterslange inscripties werd de berg Nemrut door het koninkrijk Commagene als een heilige plaats beschouwd. Standbeelden van de berg Nemrut doen vooral denken aan een filmscène met de glorieuze harmonie van kleuren, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang.

Pamukkale-travertijnen, Denizli

De travertijnen van Pamukkale, ook wel het 'Witte Paradijs' genoemd, kwamen op de UNESCO Werelderfgoedlijst als een natuurlijke schoonheid die tot stand kwam toen verschillende geologische gebeurtenissen samenvielen. Na bijna een millennium als thermale bron te hebben gediend, omvat het gebied zowel degenen die op zoek zijn naar een remedie voor hun kwalen als degenen die dit "Witte Paradijs" niet willen missen.

Uçhisar-kasteel, Cappadocië

Gelegen op 5 kilometer van Nevşehir, is het kasteel van Uçhisar de grootste sprookjesachtige schoorsteen die overal in Cappadocië zichtbaar is. Uçhisar Castle bestaat uit twee enorme sprookjesachtige schoorstenen die dicht bij elkaar staan. De lokale bevolking noemt de grotere het 'Kasteel van de Meester' en de kleinere het 'Kasteel van de Garde'.


> Tips voor een luchtballonvaart boven Cappadocië

Rots graven in Myra, Demre

De geschiedenis van de oude stad Myra en de Lycische rotsgraven, die zich in het Demre-district van Antalya bevinden, gaat terug tot de 5e eeuw voor Christus. De oude stad Myra, gelegen aan de Lycische Weg, staat bekend als de stad waar Sint-Nicolaas, ook wel de Kerstman genoemd, als bisschop diende. Zowel het historische weefsel als de natuurlijke schoonheden geven de plek een betoverend uitzicht.

Kapuzbaşı-watervallen, Kayseri

Kapuzbaşı Falls, gelegen in Yahyalı, Kayseri, is de op een na hoogste waterval ter wereld. De watervallen versmelten groen met blauw en bieden niet alleen een geweldig uitzicht, maar ook een kalmerende symfonie voor hun bezoekers met het geluid van het stromende water.


> Lees hier: Vijf vegetarische gerechten uit de traditionele Turkse keuken

Ölüdeniz, Fethiye

Ölüdeniz ligt in Fethiye, Muğla, en lokt toeristen met alle kleuren van de natuur naar haar witte zandstranden, diepblauwe zee en weelderige groene bossen ... Je kunt ook genieten van het adembenemende uitzicht op Ölüdeniz dankzij de weersomstandigheden die ook geschikt zijn om het hele jaar door te paragliden als zijn natuurlijke schoonheden.

Lake Çıldır, Ardahan

Gelegen op de grens tussen de provincies Kars en Ardahan, is Lake Çıldır elk seizoen een ander visueel spektakel en een feest om naar te kijken. Vooral bekend om zijn witte landschap en tochten per paardenslee in de winter, en daarom wordt december beschouwd als de beste tijd om Lake Çıldır te bezoeken.

Köprülü kloof, Antalya

De Köprülü kloof, 80 kilometer van Antalya, is een van de belangrijkste en meest productieve plekken in Turkije om te raften. Bovendien kunnen bezoekers van de Köprülü-kloof ook de verschillende natuurlijke en historische schoonheden van het gebied ontdekken, maar ook de oude stad Selge, die op 11 kilometer afstand ligt.

Kekova, Antalya

Kekova ligt slechts een paar zeemijl van de kust bij Demre, Antalya, dwars door de dorpen Kaleköy en Üçağız. Een van de kenmerken die Kekova uniek maakt, is dat het merendeel van de oude ruïnes hier onder water staat door de waterstanden die sinds de oudheid zijn gestegen. Samen met Myra, een van de belangrijkste nederzettingen van de Lycische Bond, ligt de oude stad Dolichiste ook onder water door aardbevingen in de 2e eeuw na Christus ten noorden van Kekova.