Zoeken

de Big 5 van Fins LaplandDe Big 5 van Fins Lapland.

Afgelopen herfst vertrok ik naar de ongerepte natuur van Fins, Lapland. De waanzinnige landschappen en wilde dieren trekken vele outdoor liefhebbers naar dit land. Ik ben een groot wildlife liefhebber en in Fins Lapland wordt je omringd door de meest indrukwekkende dieren.

Omring door heel veel rendieren.

In Fins Lapland zijn er meer rendieren dan mensen. Overal op en rondom de wegen in Fins Lapland zie je deze prachtige dieren genieten van de ongerepte natuur. Er zijn ook verschillende Reindeer Farms in Lapland waar je de rendieren van dichtbij kunt bekijken en soms zelfs mag voeren.

Beren spotten tijdens een avond in de natuur.

Finland heeft één van de grootste populaties beren van Europa. Deze grote, gevaarlijke en toch ook wel hele schattige dieren verschuilen zich in de bossen van Fins Lapland. Met verschillende excursies eind zomer, begin herfst kun je opzoek naar deze mooie beesten want hierna vertrekken ze naar Rusland om te overwinteren.

De zeearend is de grootste roofvogel van Noord Europa.

De meest onduidelijke foto van dit artikel is onderstaande foto. De zeearend is de grootste roofvogel van Noord Europa die in heel veel te zien is in Fins. Tijdens het beren spotten zagen wij diverse zeearenden in de lucht cirkelen. Op deze manier proberen ze zalm te stelen van de beren. De gemiddelde zeearend is ongeveer 2 meter breed als hij zijn vleugels spreid. Veel succes met zoeken naar de zeearend op onderstaande foto.

Alles over het noorderlicht


Super enthousiaste husky's.

Er zijn in Fins Lapland verschillende Husky Farms die je kunt bezoeken. Hier kan je onder anderen kroelen met deze prachtige lieve dieren maar je kunt ook een stuk met ze gaan wandelen. In de zomer worden er geen actieve tochten georganiseerd omdat dit te warm is voor de husky's. In het winter seizoen is het mogelijk om op huskysledetocht te gaan. De Husky's hebben een onwijs groot uithoudingsvermogen en vinden het dan ook geweldig om op deze manier hun energie kwijt te kunnen.


Waanzinnig grote elanden.


Langs de wegen staan regelmatig waarschuwingsborden met de afbeelding van een Eland. Elanden komen namelijk veel voor in Fins Lapland maar ze zijn erg schuw en daarom zie je deze dieren niet heel vaak. De eland is het grootste hertensoort van de wereld en verschuilt zich vaak in de bossen bij een drassig gebied. Mocht je een eland spotten in de natuur dan heb je heel erg veel geluk!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze reis of wil je meer informatie, neem dan een kijkje op de website van Voigt Travel.

#lapland #voigttravel