Zoeken

Dit is waarom je op wintersport wilt met Pasen


Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van skiën, snowboarden en genieten van de sneeuw: Ga op wintersport met Pasen. Het is een heerlijke afsluiter van de winter én zorgt ervoor dat je met een lekker bruin kleurtje het Nederlandse voorjaar in gaat!

Zonliefhebbers opgelet!

Pasen valt laat in het wintersportseizoen en daarom is de kans op zon heel groot. Ook verdwijnt de zon in april pas veel later achter de bergen, waardoor je met Pasen kunt rekenen op de hele dag zonnig weer. Dat is heerlijk tijdens de lunch op het terras in de zon. Toen ik met Pasen op wintersport was, kon ik zelfs in een hemdje buiten zitten zo zonnig was het. Dat is ideaal om alvast een mooi bruin kleurtje op te doen voor de zomer in Nederland. Vergeet niet om goede wintersport-proof zonnebrand mee te nemen, want je kan snel verbranden op de piste.

Waarom je moet kaasfonduen in de Franse Alpen

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw.

Je zou denken dat er door de zon juist minder sneeuw is, maar niets is minder waar! Het heeft de hele winter gesneeuwd en al die sneeuw ligt nu nog op de pistes van Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Zeker in de hooggelegen gebieden zoals op gletsjers zijn de sneeuwcondities met Pasen nog steeds erg goed.

Bespaar veel geld.

Omdat Pasen zo’n beetje het einde van het skiseizoen is, zijn er veel aanbiedingen rond deze tijd. Sowieso zijn de skipassen vaak goedkoper omdat het buiten het hoogseizoen is, maar ook op hotels en appartementen kun je veel besparen door met Pasen op wintersport te gaan. Dat is lekker, want dan blijft er meer geld over voor drankjes op de piste!

De pistes helemaal voor jezelf.

Geen voorjaarsvakantie-taferelen met lange rijen bij de liften en geen plek kunnen vinden in het restaurant. Met Pasen is het relatief rustig op de piste, omdat het buiten het hoogseizoen valt. Ook als je nog moet leren skiën of snowboarden is Pasen het ideale moment om op wintersport te gaan. De ski-les is vaak goedkoper en de skiklas veel minder druk.

Het is je laatste kans!

De meeste skigebieden blijven open tot Pasen, maar sluiten daarna hun liften. Dat betekent dat Pasen het laatste weekend is dat je nog op wintersport kunt gaan! Hierna is het weer wachten tot de kerst. Dus pak die kans om nog één keer op de latten te staan en van die piste af te knallen. En daarna te genieten van een welverdiend drankje op het terras in de zon!


Waar kun je naartoe?

Er zijn vrij veel wintersportgebieden die hun liften openhouden tot Pasen. Een paar tips voor sneeuwzekere gebieden met Pasen:

Oostenrijk: Obertauern, Kaprun en Sölden

Frankrijk: Val Thorens

Zwitserland: Zermatt en Verbier

Veel wintersport plezier!