Zoeken

Dit zijn de meest vreemde accommodaties ter wereldDit is vreemd, heel vreemd! Overnachten onderwater, in een vliegtuig of aan de rand van een afgrond. Waarom zou je in een saai, alledaagse hotels verblijven als er een wereld vol gekke, creatieve accommodaties is? Dit zijn de meest vreemde accommodaties ter wereld!
Iglut, Finland


Glazen iglo's, een dikke laag sneeuw en het magische noorderlicht boven je hoofd. In Finland heb je ware iglo dorpen. Ze zijn zo ontworpen dat je als bezoeker vanuit bed, uitzicht hebt op het glazen dak om zo van het noorderlicht te kunnen genieten. In de winter kun je rondom de iglo op huskysafari gaan of een mooie afdaling skiën.


> Bekijk hier de iglo's op Booking
Magic Mountain, Chili


Slapen in een berg waarvan een waterval stroomt? Ook al is het een kunstmatige berg, dat verandert niets aan het feit dat je onder een waterval zult slapen. Je hebt alleen toegang tot je kamer door over een apenbrug te lopen. Dit berghotel laat je echt de magie van het inheemse bos zien. Omringt door groen, groen en nog meer groen!
Havenkraan, Nederland


Bij het bedrijf Dromen aan zee kun je een nachtje boeken in een voormalig, industriële havenkraan. 50 meter boven de grote met een uitzicht op zee. Dit is een verbazingwekkende en unieke ervaring gewoon in ons eigen Nederland. Nog opzoek naar een idee voor Valentijnsdag? Een overnachting in een omgebouwde industriële kraan met luxe kamers plus bubbelbad zal je niet snel vergeten.


> Bekijk hier de HavenkraanUtter Inn, Zweden


Bij aankomst aan het Zweedse meer van Malaren dobbert een heel klein, Zweeds, rood huisje, midden op het water. De slaapkamer van dit verblijf ligt onderwater. Je slaap dus met uitzicht op de vissen. Durf jij? In de winter kun je zelfs naar deze accommodatie toelopen over een dikke laag ijs.
Hotel Costa Verde, Costa Rica


Costa Verda is gelegen in een regenwoud aan de kust van Costa Rica. Verstopt tussen het weelderige groen van het Manuel Antonio National Park is het resort de thuisbasis van één van 's werelds meest vreemde accommodaties. Deze gerenoveerd Boeing 727-casco heeft twee slaapkamers en geeft je het gevoel alsof je echt vliegt.
Cave Hotel, Cappadocië Turkey


Cappadocië staat bekent om zijn magische ochtenden waarbij tientallen luchtballonnen tegelijkertijd de lucht in gaan. Om deze magische gebeurtenis mee te maken is het handig als je in de buurt overnacht, aangezien de ballonvaart erg vroeg in de ochtend plaatsvind. Bijna alle accommodaties in Cappadocië zijn Cave Hotels. Uitgehakt uit de rotsen van het Turkse landschap, je verblijft dus letterlijk in een uitgehakte grot.

> Bekijk hier Cave Hotels op BookingThe Shell House, Mexico


The Shell House doet zijn naam eer aan. Dit zou je typische vakantiehuis met zwembad zijn als je in de onderwaterwereld van Sponge Bob zou leven. Het ziet er niet alleen uit als een schelp, maar het is ook versierd met talloze schelpen langs het nabijgelegen strand.
Skylodge Adventure Suites, Peru


Je had waarschijnlijk nooit gedacht dat je echt in een condornest kon overnachten. Maar het kan! Het is een doorzichtige luxe capsule die hangt vanaf de top van een berg in de Heilige Vallei van Peru. Om daar te komen, moet je echter eerst 400m klimmen. Laat dit je niet ontmoedigen, ze zeggen namelijk dat het de ervaring meer dan het waard is. Durf jij?
The Manta Resort, Zanzibar


Je bent misschien geen zeemeermin, maar je kunt je wel zo voelen en genieten van het leven onderwater. Het luxe Manta Resort heeft namelijk een speciale, drijvende suite met een onderwaterslaapkamer waar vissen graag even gedag komen zeggen.
No Man's Fort, Verenigd Koninkrijk

No Man's Fort is origineel gebouwd als verdedigingslinie en is nu een hotel met 22 luxe kamers en suites. Deze vreemde accommodatie is alleen per boot bereikbaar. Alle kamers zijn ruim, hebben een eigen badkamer en uiteraard uitzicht op zee!


> Bekijk hier No Man's Fort op BookingWelke accommodatie wil jij uitproberen of ken jij nog zo'n vreemde accommodatie? Laat het achter in een reactie onder dit artikel.