0
Kiki Multem
22 april 2024

Dit zijn de 9 mooiste stranden van Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos staat bekend om de mooie stranden: van verscholen baaitjes met helderblauw water tot aan indrukwekkende rotsformaties en brede zandstranden vol met gezellige beachclubs.

De verscheidenheid aan stranden op Zakynthos is enorm! Of je nu op zoek bent naar gezelligheid of rust, er is voor ieder een mooi strand te vinden. In deze blog laat ik je zien wat, naar mijn mening, de 9 mooiste stranden van Zakynthos zijn.

➼ Tips en info voor een auto huren op Zakynthos

Het bekendste strand van Zakynthos: Navagio

Het wereldberoemde strand dat iedereen kent mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Ik heb het over Navagio beach, dat ook bekend staat als shipwreck beach. Dit strand heeft zijn naam te danken aan het schip Panagiotis. In 1980 is het schip hier gestrand en is het de hotspot van Zakynthos geworden. Het schip, met het prachtige strand en het kraakheldere water eromheen, kun je enkel per boot bereiken, bijvoorbeeld met een tour. Zie je dit niet zo zitten, dan is het strand ook erg mooi van bovenaf te bewonderen vanaf het uitzichtpunt. Loop bij het uitzichtpunt een stukje door op de klif om zo de massa’s te vermijden. Wees voorzichtig en kom niet te dicht bij de rand, er zijn namelijk geen hekken! Het mooiste uitzicht krijg je wanneer het strand volledig in de zon ligt, dit is ongeveer vanaf 13.00 uur ‘s middags (in het hoogseizoen wat later).

zandstranden-zakynthos

Makris Gialos

Naast Navagio zijn er nog genoeg andere mooie stranden op Zakynthos die zeker een bezoekje waard zijn! Eén daarvan is Makris Gialos. Het is een nog redelijk onbekend strand onder toeristen en daarom is het er vaak rustig. Makris Gialos is een breed kiezelstrand gelegen in het noordoosten van het eiland. Je vindt hier prachtig helderblauw water en diverse grotten die je kunt verkennen. Bij het strand zijn geen voorzieningen, dus neem je eigen handdoek mee. Bovenop de rots zit een heerlijke taverne genaamd Klontiraki. Absoluut een aanrader om hier wat te drinken of eten en je hebt panoramisch uitzicht op het strand en de zee.

mooiste-stranden-zakynthos

Xigia Beach

Een stukje verderop vind je Xigia Beach, deze valt perfect te combineren met een bezoekje aan Makris Gialos. Xigia Beach wordt gezien als een van de mooiste stranden van Zakynthos. En dat kan ik zeker beamen! Het strand bestaat uit kiezels met het meest heldere zeewater dat je ooit gezien hebt. Vanuit de grotten stroomt collageen in het water, waardoor Xigia Beach ook het natuurlijk kuuroordstrand of zwavelstrand wordt genoemd. Door het collageen ruik je dus wel een lichte zwavelgeur, maar het is niet storend. Als je op de heuvel staat, zie je zowel links als rechts een strand. Om op het strand te komen moet je wat trappen naar beneden lopen, maar het is het zeker waard.

mooiste-stranden-zakynthos

Mizithres

Mizithres ligt in het uiterste zuidwesten van Zakynthos. Het zijn twee grote rotsformaties die kaarsrecht boven de zee uitsteken. Sinds de aardbeving in 2018 is er ook een stuk strand zichtbaar die de rotsen verbindt met de rest van het eiland. De mooie strandjes zijn enkel toegankelijk per boot. Het is een aanrader om met een tour of op eigen gelegenheid de stranden te bezoeken. Ook hier is het water fantastisch helder en zie je de vissen gewoon zwemmen vanaf de boot. Bekijk ook zeker de rotsformaties vanaf het uitzichtpunt op de heuvel. Om er te komen navigeer je naar ‘Keri Lighthouse’. Bij de splitsing ga je links de onverharde weg op, parkeer hier je huurauto en loop dan ongeveer 500 meter naar het uitzichtpunt. Het is niet aan te raden om hier met je huurauto verder te rijden gezien de slechte staat van de weg.

zandstranden-zakynthos

Dafni Beach

Dafni Beach is een fijn zandstrand met ondiep, helder water. Het strand loopt hier langzaam af, waardoor het ook een ideale plek is voor gezinnen met kinderen. Bij Dafni Beach heb je meerdere beachclubs waarbij je gratis gebruik kunt maken van de ligbedden zodra je iets te eten of drinken bestelt. Dit strand is ook perfect voor snorkelen omdat het water erg rustig is en er geen sprake is van stroming. Het kan hier wel erg druk worden in de middag, vooral in de zomer. Probeer vroeg of juist wat later op de dag te gaan. Om bij Dafni Beach te komen moet je zo’n 10 minuten over een onverharde weg rijden. Het is goed te doen, maar rijd wel voorzichtig met je huurauto, pas op voor opspattende stenen en vermijd (diepere) kuilen en gaten zo veel mogelijk.

beste-stranden-zakynthos

Porto Limnionas

Porto Limnionas is eigenlijk geen strand gezien enkel rotsen de kust omringen. Toch hoort deze zeker in het rijtje thuis want het is een van de mooiste plekken van Zakynthos! Porto Limnionas is gelegen aan de westkant van het eiland. Zoals ik al meldde, is de zee hier omringd door grote rotspartijen, dus het is wat minder comfortabel om je handdoek ergens neer te leggen om te zonnen. Gelukkig zijn er genoeg ligbedden waar je gebruik van kunt maken. Het water is hier diep en heel mooi helder. Het is een perfecte plek om te snorkelen of te gaan duiken.

mooiste-stranden-zakynthos

Banana Beach

Banana Beach is een van de populairste stranden van Zakynthos. Ik zou het niet bestempelen als het mooiste strand, maar het is het langste zandstrand van het eiland en een hele fijne plek om een middagje door te brengen. Je hebt hier genoeg leuke beachclubs en gezellige strandbarretjes. Ook is dit het beste strand voor watersporten, gezien op andere plekken het vaak niet mogelijk is doordat schildpadden daar hun eieren leggen.

De mooiste stranden van Zakynthos om schildpadden te spotten

Zakynthos is een van de Griekse eilanden waar de schildpad Caretta Caretta aan land komt om haar eieren te leggen. Dit is een van de grootste zeeschildpadden ter wereld met een gemiddelde doorsnee van één meter. De beste tijd om ze (in het water en op het land) te spotten is van half mei tot half oktober. Er zijn een aantal plekken op Zakynthos waar de kans groot is dat je ze spot, zoals Gerakas Beach en het eiland Marathonisi.

Gerakas

Helemaal aan het uiteinde van schiereiland Vassilikos vind je het strand Gerakas. Omdat het ver weg is van de meeste badplaatsen is het hier vaak wat rustiger. In het broedseizoen zijn delen van het strand afgesloten waar de schildpad haar eieren heeft gelegd. Blijf hier zeker uit de buurt, het strand is gelukkig groot genoeg om een ander plekje te vinden. Het strand loopt hier langzaam af in de zee, waardoor dit ook een goede plek is voor gezinnen. Gerakas Beach is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Marathonisi

Marathonisi is een eiland ten zuiden van Zakynthos en heeft de bijnaam ‘Turtle Island’. Dat heeft twee redenen: van bovenaf heeft het eiland de vorm van een schildpad én het is een favoriete plek van de Caretta Caretta zeeschildpad om haar eieren te leggen. Als je schildpadden wilt spotten, dan is dit zeker een van de beste plekken van Zakynthos. Het is altijd geluk hebben, maar ook als je ze niet tegenkomt is het eiland een bezoekje waard en de boottocht erheen is prachtig!

schildpad-stranden-zakynthos

Villa-tip

Bij de vakantievilla’s van Giannoulis Village kom je helemaal tot rust! Deze accommodatie ligt op nog geen 10 minuten rijden vanaf de luchthaven, weg van de toeristische drukte. Iedere villa is voorzien van een heerlijke tuin met prachtig uitzicht op de bergen en voor de deur ligt het gezamenlijke zwembad om lekker in af te koelen. Als je deze accommodatie boekt via By June, dan is dit incl. vluchten en huurauto.

➸ Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen

villa-zakynthos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *