0
Kiki Multem
21 juni 2022

De 10 leukste dingen om te doen in Barcelona

Als hoofdstad van Catalonië en de tweede stad van Spanje is Barcelona absoluut één van de mooiste en meest dynamische steden van heel het land, zo niet van heel Europa.

doen-in-barcelona

Barcelona heeft een cultuur en sfeer zoals nergens anders ter wereld. Dit komt gedeeltelijk door een generatie kunstenaars en architecten uit het begin van de 20e eeuw, waaronder Antoni Gaudí, wiens onvergetelijke gebouwen door de de gehele stad te zien zijn. Maar naast het bekijken van kunst zijn er nog veel meer dingen te doen in Barcelona. Lees snel verder.

Wat te doen in Barcelona

Port Vell

Hoe standaard deze hotspot ook is, hij verveelt nooit. In deze oude jachthaven van Barcelona vind je de meeste prachtige, adembenemende boten. Van die types die alleen multimiljonairs kunnen betalen. Blijft mooi om naar te kijken. Je kunt hier een heerlijke wandeling tussen de palmbomen maken of op een terrasje wat tapas eten, een sangria drinken en de zon onder zien gaan (aanrader!).

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Barcelona op de fiets.

tips-citytrip-barcelona

Spaanse tapas eten

Een tapa is een Spaans aperitiefhapje. Food is mijn tweede naam en van de Spaanse Tapas gaat mijn hart sneller kloppen! Spanje staat wereldwijd bekend om zijn overheerlijke gerechten met rijke smaken. Proef de smaken van het land met tapas in Barcelona. Wat is tenslotte beter dan een klein voorproefje van alles.

eten-in-barcelona

Maak een wandeling over de La Rambla

La Rambla is één van de belangrijkste straten van de stad en het is een must see voor elke bezoeker. La Rambla leidt je van het centrum van de stad helemaal naar het strand. Ja, het is er druk en ja, het is toeristisch maar je moet deze straat een keer gezien hebben! Stop onderweg ook even bij Amorino voor een ijsje in de vorm van een roos.

eten-in-barcelona

Sagrada Familia

De grote trekpleister van Barcelona het meesterwerk van de kunstenaar, wie kent het niet. De Sagrada Família voluit “Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família”, is een basiliek in die nog steeds in aanbouw is. De Basiliek ligt in het centrum van Barcelona en is ontworden door Antoni Gaudí. De bouw duurt inmiddels zo lang, dat reeds voltooide gedeelten al weer gerenoveerd moeten worden. Wil je dit meesterwerk van binnen bekijken zorg er dan voor dat je vooraf tickets koopt om wachtrijen te ontzien. Bekijk hier de prijzen.

doen-in-barcelona

Verken de Gotische wijk van Barcelona

Vlak bij La Rambla vind je de Gotische wijk en geloof me, die is prachtig! Dit is het meest levendige gebied van de stad Barcelona en je vindt hier talloze, toffe boetiekjes en trendy cafés. Je kunt deze wijk blijven bezoeken en je elke keer weer verbazen!

doen-in-barcelona

Ga een dagje naar het strand, Barcelonetta

Aan het einde van de La Rambla kom je uit op het strand van de stad genaamd Barceloneta. Het stand van Barcelona is een belangrijke plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Er zijn talloze winkels, restaurants en cafés in de buurt van het strand en het is super makkelijk bereikbaar. Daardoor is het strand een ware ontmoetingsplek. Op het puntje van de pier staat het bekende Hotel W Barcelona.

doen-in-barcelona

Bezoek de overdekte markt, La Boqueria

Op de La Rambla vind je de beroemdste markt van Barcelona en misschien wel van heel Spanje, namelijk La Boqueria Market. Deze half overdekte markt vol met lokale verkopers die verse en seizoensgebonden producten en gerechten verkopen, is dit de perfecte plek om voor een take away maaltijd of om de hele dag locale lekkernijen te proeven. Ik kan hier uren rondlopen en genieten van alle geuren en kleuren.

doen-in-barcelona

Ga op bezoek bij Gaudí

De Catalaanse architect Antoni Gaudí is een legende in Barcelona en zijn stijl zie je overal terug. Je herkent de stijl vooral aan de kunstwerken gemaakt van mozaïek. Ik word direct vrolijk van alle kleuren en vormen in combinatie met het Spaanse zonnetje. Parc Güell, de Sagrada Familia, Casa Milà en Casa Batlló zijn allemaal meesterwerken van Gaudí. Je kunt zelfs een echt Gaudí tour afleggen door de stad.

winter-in-barcelona

Bezoek het Picasso Museum

Een van de beroemdste artiesten van Spanje is Picasso. Ben je een kunstliefhebber, bezoek dan het Picasso museum waar je meer dan 4.000 van zijn kunstwerken kunt zien.

Camp Nou

In de wijk Les Corts bevindt zich het voetbalstadion Camp Nou met 99.000 zitplaatsen. Camp Nou is de thuisbasis van FC Barcelona en daardoor één van de bekendste stadions van Europa. Zelfs als je niks met voetbal hebt is Camp Nou enorm indrukwekkend om te zien. Koop hier vooraf je tickets.

camp-nou-in-barcelona

Park Güell

Net al even genoemd in het Gaudí item is Park Güell. Park Güell is bezaaid met mozaïek, waar Gaudí bekend om staat. Alles in dit park waaronder de fonteinen en sculpturen zijn allemaal in de kenmerkende stijl van de architect. Je kunt gratis door het park wandelen maar mocht je dichtbij de mozaïekwerken willen komen dan raad ik je aan om een reservering te maken. Het binnenplein op onderstaande foto’s is namelijk alleen betaald te bezoeken. Je betaald gemiddeld €7,- voor een kaartje.

➼ TIP: Boek een rondleiding door Park Guell met voorrangstoegang. Bekijk hier de prijzen.

doen-in-barcelona

Montjuïc

In het zuidwesten van Barcelona vind je de heuvel Montjuïc. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Je kunt heerlijk rondlopen in het park en genieten van de diverse planten, vijvers en watervallen in de Jardins del Mirador. Ook kun je een bezoekje brengen aan het oude kasteel van Montjuïc. Vanaf Plaça d’Espanya kun je deze heuvel het best bereiken. Een tweede optie is met de kabelbaan. Bekijk hier de prijzen voor een retourticket voor de Montjuïc-kabelbaan.

winter-in-barcelona

Restaurants in Barcelona

Lulu

Lulu is een schattig klein tentje, gelegen aan de Av. del Marques de l’Argentera (spreek dat maar eens in één keer goed uit). Je kunt hier terecht voor gezonde smoothiebowls, toast met geitenkaas, honing en dadels -hemels- maar ook voor lekkere koffie en cocktails. Een perfecte spot op elk moment van de dag dus! Het is niet heel groot, dus je moet geluk hebben met een plekje.

restaurants-in-barcelona

Brunch & Cake

Brunch & Cake is dé Insta hotspot van de stad. Pastelkleurige milkshakes, American pancakes met allerlei soorten fruit, avocadotoast, wafels met bacon: een perfecte combinatie van zoet en hartig. Alles smaakt er goddelijk, maar let op: door de Instagrammable vibe staat er vaak een rij voor dit leuke tentje, dus ga het liefst zo vroeg mogelijk. Of juist later op de dag, als brunch/lunchtijd eigenlijk al voorbij is.

restaurants-in-barcelona

Makamaka Beach Burger Café

Je weet dat je ergens goed zit als het terras van de buren leeg is. Altijd als ik bij Makamaka kom, zit het bomvol, maar bij de buren zit niemand. Best sad, maar oké, Makamaka is nou eenmaal top. Van het terras word je al direct vrolijk vanwege de vele kleuren, planten en gezellige lichtjes. Op de kaart staat allerlei lekkers, maar er is één ding waar ik altijd voor kies: de parmesan fries with garlic. Ja, je leest het goed: FRIETJES MET PARMEZAANSE KAAS! Een lekkere smoothie erbij en ik ben helemaal tevreden.

restaurants-in-barcelona

Surf House Barcelona

Eén van mijn favoriete spots in Barcelona. Direct aan de boulevard van Playa de Barceloneta, dus je kunt hier heerlijk mensen kijken in de schaduw van de fijne parasols. De sfeer is superfijn en relaxed en je kunt hier genieten van healthy food en goddelijke milkshakes! Bij besteding van (uit mijn hoofd) 30 euro mag je gratis een SUP-board lenen voor een uurtje. Een superleuke activiteit om te doen als je toch al bij het strand bent.

restaurants-in-barcelona

De leukste hotels voor een citytrip Barcelona

Hostal Girona

Tijdens een stedentrip Barcelona is het onwijs leuk om in Hostal Girona te verblijven. Hostal Girona is gelegen in een historisch gebouw en Plaça Catalunya is vlakbij. Super centraal dus! De kamers zijn leuk ingericht en zijn comfortabel en schoon. ’s Morgens staat er in de ontbijtzaal een klein ontbijtje voor je klaar. Het ontbijt is erg simpel, met wat croissantjes, fruit, toast en een aantal hartige dingen zoals kaas, worst, tomaten en olijfolie. Ik neem hier altijd snel even een koffietje en een croissantje om daarna ergens in de stad te ontbijten!

hotels-citytrip-barcelona

Som Nit Triomf

Een andere leuke accommodatie is Som Nit Triomf. Ook dit hotel is gelegen op een centrale locatie vlakbij Plaça Catalunya. In de kamers liggen traditionele Catalaanse tegeltjes en een aantal kamers beschikken over een klein balkon, vanwaar je uitzicht hebt op de straat beneden je. Je kunt kiezen uit twee- en driepersoonskamers of een familiekamer. Ontbijt is niet inbegrepen, maar gelukkig zijn er genoeg leuke tentjes in de buurt!

hotels-citytrip-barcelona

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *