Zoeken

Een rondreis door Egypte en JordaniëEgypte en Jordanië liggen samen met Israël op het drielandenpunt waarbij Egypte en Jordanië worden gescheiden door de Golf van Akaba. Overweeg jij om een reis te maken door Egypte en Jordanië? De piramides, de rode zee en dan door naar het wereldwonder Petra en dat allemaal in één reis.

Mijn Egyptische bucket list


Ik ben tot nu toe twee keer in Egypte geweest, om precies te zijn in El Gouna en Taba. Dit smaakt naar meer! Egypte en zijn Rode Zee zijn prachtig en een grote trekpleister voor de onderwaterliefhebbers. Vele reizigers starten deze rondreis in Cairo, de hoofdstad van Egypte. Je kunt kiezen voor de bekende Nijlcruise die alle highlights af gaat om vervolgens je reis naar de kust te vervolgen. De Gizeh-piramides en de Sphinx zijn natuurlijk een must-see en staan heel erg hoog op mijn bucket list!


> Bekijk hier de Nijlcruise via Sunweb

> Bekijk hier hotels in Jordanië

> Bekijk hier reizen naar Egypte via Sunweb

> Bekijk hier huurauto's in Egypte en JordaniëDuik in de Rode Zee


Egypte is de afgelopen tijd weer enorm gestegen in populariteit als vakantiebestemming. De Rode Zee is een uitstekende plek om te duiken en snorkelen en beschikt over een aantal fantastische zeebodems die bezaaid zijn met riffen en prachtig zeeleven. Sharm el Sheik en Hurghada zijn twee populaire Egyptische vakantieoorden direct aan de kust van de Rode Zee. Het hoogstgelegen vakantieoord aan deze kustlijn is Taba. Taba is opgedeeld in twee delen, Taba en Taba Heights. Taba Heights staat bekend om zijn 5-sterren resorts en is gelegen op het schiereiland Sinaï. Naar mijn mening is Taba de makkelijkste en vrijwel enige plek om de ferry overgang naar Jordanië te maken.


Lees hier: Winterzonvakantie in Taba, Egypte.

Wat kun je er doen en waar te verblijven!
Bezoek de wonderen in Jordanië


Vanuit de haven van het Egyptische Nuweiba/Taba vertrekken er dagelijks ferry's naar de haven van Aqaba in Jordanië. De overtocht zelf duurt ongeveer een uur maar eer dat de ferry vertrekt kun je al twee uur verder zijn. Na de overtocht kom je aan in Aqaba en ga je direct door een paspoortcontrole. Deze controle duurde bij ons 4,5 uur. Dit was extreem lang maar als je dit van te voren weet dan kun je jezelf er op instellen dat je een dag kwijt bent aan reizen. Een retourticket voor de ferry kost 90,- USD.

Jordanië heeft eindeloze, uitgestrekte zandduinen, natuurreservaten en badplaatsen. De meest bekende bezienswaardigheid is natuurlijk Petra, ook bekend als ‘the Lost City’. Petra is één van de zeven wereldwonderen en daardoor een enorme trekpleister voor Jordanië. De Wadi Rum-woestijn is ook een plek die je niet mag missen. De kleuren en rotsen van deze adembenemende woestijn zijn heel erg indrukwekkend.


Lees hier: Tips voor een bezoek aan Petra, Jordanië.

Een wereldwonder dat je niet mag missen.
Is het veilig om door Egypte en Jordanië te reizen?

Vele vragen zich af of het veilig is om door Egypte en Jordanië te reizen? Naar mijn mening wel. Er is veel beveiliging in Egypte waardoor het een beetje angstig maar tegelijkertijd ook heel veilig aanvoelt. Je kunt in beide landen diverse georganiseerde reizen boeken waarbij je continu begeleid wordt door een gids. In Jordanië raad ik je aan om verder te reizen met een huurauto. Dit is volkomen veilig.

Rijden in Jordanië is zeer goed te doen en de snelwegen zijn in goede staat. Parkeren is meestal gratis in steden en bij hotels met uitzondering van Petra. Lees hier meer tips voor het huren van een auto in Jordanië.


Route


Dit zijn de grote tussenstops van deze reis.


* Cairo Egypte


* Taba (Rode Zee) Egypte


* Aqaba Jordanië


* Petra Jordanië


* Amman Jordanië