Zoeken

Is Finland de moeite waard in de herfst?Finland is een land met vier mooie seizoenen, die allemaal hun unieke charme hebben. Toch bezoeken de meeste Nederlandse toeristen Finland in de winter. Dit adviseren de meeste touroperators, reissites en gidsen ook. Maar één van mijn favorieten seizoenen is juist de herfst. De Ruska kleuren zoals de locals het noemen zijn adembenemend. Tot op zekere hoogte is de herfst misschien wel de best periode om Finland te bezoeken.
De herfstkleuren van je dromen

Het meest zichtbare teken van de naderende herfst in Finland zijn de levendige kleuren. De Finnen noemen dit Ruska wat mij weer doet denken aan het woord roest (roestkleuren).

Wanneer is de beste tijd om Finland of Lapland te bezoeken om de herfstkleuren te zien? De beste tijd varieert en het is maar van korte duur. Het hoogtepunt duurt ongeveer 2 weken en vind meestal plaats in het midden van september. In deze periode zijn er ook enorm veel rendieren op en langs de weg te zien. Canada eat your heart out!


> Bekijk hier reizen naar Finland met Voigt Travel

> Goedkope hotels in Finland


Het noorderlicht laat zich weer zien

Veel mensen denken dat het noorderlicht alleen in de winter tevoorschijn komt maar dat is absoluut niet waar. Vanaf eind augustus is het al mogelijk om het noorderlicht te zien. De herfst in Finland is een van de beste periodes voor het spotten van Noorderlicht. Donkere avonden, weinig neerslag en fijne temperaturen om buiten te wachten op het noorderlicht. Download een Aurora app! Deze app geeft precies aan hoeveel kans je hebt om het noorderlicht die nacht te zien. Het handige aan deze app is dat je ook direct zien of er bewolking op komst is.Raften door de bossen van Finland


Je kunt op verschillende locaties in Finland raften. Dit is waanzinnig om te doen in de herfst. Het aantal stroomversnellingen dat je tegenkomt onderweg is afhankelijk van de plek en het niveau waar je voor kiest. De oranje en gele natuur weerspiegeld prachtig in het water.


Je kunt er ook voor kiezen om te gaan kanoën. Ga bijvoorbeeld naar Oulanka National Park. Aan het begin van het National Park kun je de auto parkeren om vervolgens 1,5 kilometer het bos in te lopen naar de waterkant. Op dit grote meer kun je genieten van de rust en de prachtige omgeving. Ondertussen heb je kans om allerlei wildlife voorbij te zien komen waaronder rendieren terwijl jij rustig voorbij dobbert.


Vogelspotten vanuit een birdhouse

Omdat Finland een van de meest noordelijke landen ter wereld is en ook een van de meest oostelijke van Europa, is het heel goed mogelijk om bijzondere vogels te spotten. In het najaar is Finland een paradijs voor vogelaars. Finland heeft verschillende accommodaties waar je comfortabel vogels kunt spotten. In de omgeving kun je ook je eigen superfood plukken. In de herfst zij de bossen van Finland vol met wilde paddestoelen en bessen. Je mag bijna in elk bos gratis paddenstoelen en bessen plukken.Beren spotten in Finland


Finland heeft één van de grootste populaties beren van Europa. De herfstzon schijnt laag en 's avonds creëert het lange schaduwen over het landschap. Beren zijn actief in deze periode en veel beren arriveren eerder in de avond dan in de zomermaanden. Ze kunnen vroeg in de middag al aankomen en daardoor is er kans om veel beren tegelijkertijd te zien. Er zijn speciale berenhutten waar je kunt overnachten om deze prachtige dieren te spotten. Deze hutten zijn voorzien van gaten voor je camera, goede verrekijkers en stapelbedden.Kijk voor meer informatie over Finland op www.visitfinland.com of Voigt Travel