Zoeken

Het skigebied van Les Portes du SoleilMet maar liefst 650 kilometer aan piste is het skigebied van Les Portes du Soleil is één van de grootste skigebieden van de wereld. Verspreid over 2 landen, van Les Gets in Frankrijk tot aan Champéry in Zwitserland, telt dit skigebied 12 skiresorts. Je kunt in het skigebied Les portes du soleil in één dag naar meerdere dorpen skiën.

Zo kun je een echte ski-safari maken. Het maakt niet uit waar je de tocht begint, je skiet van dorp naar dorp en je kunt dus zelfs naar een ander land skiën. Onze reis begon in Les Gets. Het eerste bergdorp wat je tegenkomt op de route naar dit gebied. Vervolgens gingen wij naar het bekende Avoriaz gelegen in het midden van het skigebied. Les Portes du Soleil is een sneeuwzeker gebied en van alle gemakken voorzien.


Het skigebied Les Portes du Soleil kent:


650 km piste


131 blauwe piste - 170 km

105 rode piste - 380 km

32 zwarte piste - 100 km


30 fun parks

99 restaurants


Dal: 900 m

Hoogste punt: 2.466 m

107 sleepliften · 83 stoelliften · 14 gondelliften


Skipas prijzen


In het hoogseizoen tussen 21 december 2019 tot 3 april 2020 kost een volwassen skipas €57,00 voor 1 dag. Voor 7 dagen betaal je €321,00.


> Bekijk hier wintersportreizen naar Les Portes du Soleil bij Sunweb


Activiteiten in Portes du Soleil.


Tussen de prachtige dennenbomen in een hondenslee.


Hondenslee: Dit stond al heel erg lang op mijn bucket list! Met een hondenslee de berg af. De slee wordt voortgetrokken door 6 honden van verschillende rassen. 15 minuten lang kun je genieten van deze prachtige dieren die door de sneeuw tussen de bomen hun weg afleggen.


Rondjes draaien op het ijs.


Schaatsen: De schaatsbaan in Les Gets ligt midden in het dorp en wordt omringt door verschillende winkeltjes en restaurantjes. Omdat dit dorp in een berg kom ligt is het hele dorp omringt door bergen. Tijdens het schaatsen kun je genieten van het prachtige uitzicht.


Dansen op de piste.


Na het skiën is het tijd voor een drankje en een dansje en waar kun je dit beter doen dan bij La Folie Douce. La Folie Douce is een bekend feestconcept in de Franse Alpen met meerdere vestigingen. Sinds 2019 heeft ook Avoriaz zijn eigen open-air discotheek op de piste.


Slapen of shotjes drinken in een iglo.


Midden op de piste in Avoriaz staat Igloo Village. Deze iglo met verschillende ruimtes, een bar en 3 slaapkamers is in 15 dagen gebouwd. Je kunt hier naartoe skiën, een kijkje nemen in de iglo en genieten op het terras met uitzicht over het hele dorp. Ook kun je hier van te voren een overnachting boeken.


Franse kazen.


Nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de iglo in Avoriaz kun je direct door skiën naar de kaasboerderij genaamd Ferme de Seraussaix. De boerderij bestaande uit 350 hectare is iedere dag geopend voor bezoekers.Als een vogel in de lucht.


Parapente: Voor de echte waaghalzen is Parapente of Paragliding een fantastische ervaring. Samen met je instructeur vlieg je met een grote parachute de berg af, daar ga je... als een vrije vogel vlieg je over en tussen de besneeuwde bergen met een magisch uitzicht over de Mont Blanc en het dorp onder je.


Bekijk ook eens de Franse skigebieden Les Menuires, Les Arcs en Avoriaz.