Zoeken

Hiken langs bergen en meren en culinair genieten in Paznaun, TirolHiken in Paznaun, Tirol betekent optimaal genieten. Verschillende hike routes met de mooiste uitzichten in combinatie met charmante berghutten die het lekkerste eten serveren. Het hoogtepunt van de zomer in Paznaun is de Culinaire Jakobsweg. Wandelen met bij iedere stop een culinaire beloning.

Actief wandelen en genieten van het beste eten

De eerste editie van de Culinaire Jakobsweg werd in 2008 gelanceerd. In samenwerking met kok Eckart Witzigmann is de Culinaire Jakobsweg begonnen als een initiatief om de kwaliteit in de lokale Alpine hutten te verbeteren. Tegenwoordig trekt het evenement jaar na jaar kenners en fijnproevers van over de hele wereld naar Paznaun. De hutten en koks die dit jaar deelnemen zijn:

  • Ascherhütte met chefkok Andreas Spitzer

  • Friedrichshafener Hütte met chefkok Benjamin Parth 

  • Jamtalhütte met chefkok Hermann Huber

  • Heidelberger Hütte met chefkok Gunther Döberl

  • Almstüberl met chefkok Martin Sieberer Regio Paznaun, Tirol Oostenrijk

Sinds 2007 is de regio Paznaun uitgeroepen tot één van de leukste regio's van Oostenrijk. Paznaun staat bekend om zijn alpenkaas, honing en nog veel meer. De regio Paznaun, in en rondom het bergdorp Ischgl is een walhalla voor de outdoor liefhebber. Zo kun je de meest waanzinnige hikes maken langs bovengenoemde hutten, ziplinen naar het dal en alle blauwe meren afvinken van je bucketlist.


Tip: Breng een bezoek aan de Schwarzwasser See en de Stausee KopsCulinaire Kaiserschmarrn

De vijf eerder genoemde topchefs presenteren het beste wat ze te bieden hebben op de vijf routes naar de berghutten aan de Culinaire Jakobsweg. Dankzij de typische streekproducten is het niet verrassend dat in de restaurants en berghutten een tal van eigen landbouwproducten worden gebruikt. Ook als vegetariër kun je makkelijk terecht voor de beste gerechten en je zult het niet geloven maar mijn all time Oostenrijk favoriet staat op het culinaire menu: Kaiserschmarrn!!! Ja, nu ben je om hé. Stap die auto in en gaan....


Het recept voor een onvergetelijke dag in de bergen? Neem één ​​van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk, stop in één van de schilderachtige berghutten en geniet van een culinair hoogtepunt!