Zoeken

La Palma: de groene verrassing van de Canarische EilandenLa Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader!


Eindeloze wandelpaden doorkruisen La Palma, het ongerepte, groene Canarische eiland dat vaak ten onrechte wordt ondergespoeld door zijn broers en zussen. Hoewel bestemmingen als Tenerife en Gran Canaria meer bekendheid hebben onder het grote publiek, blijkt er dit jaar ook veel aandacht te zijn voor het groenste eiland van de eilandengroep en dat is fijn want La Palma is een pareltje. Waarom is La Palma bijzonder? La Palma trekt avontuurlijke types aan. Het eiland kent indrukwekkende landschappen, meerdere klimaten, een ongekend mooie sterrenhemel en de mooiste wandelroutes.


> Bekijk hier reizen naar La Palma met Sunweb

> Bekijk hier hotels op La Palma

> Bekijk hier vluchten naar La Palma
Adembenemende natuur


De attracties van La Palma zijn: eindeloos hiken, vulkanische landschappen, zoutpannen, natuurparken en groene bossen die allemaal garant staan ​​voor een actieve vakantie. De weersomstandigheden van La Palma zijn uitstekend geschikt voor paragliden, en hoewel stranden verre van de belangrijkste aantrekkingskracht van het eiland zijn, zijn er een paar aantrekkelijke zwemlocaties langs de kustlijn, Zo kun je namelijk zwemmen in diverse natural pools. Het eiland is met een directe vlucht te bereiken op dinsdagen en vrijdagen met Transavia.
Doen op La Palma


Buiten de mooie wandelingen en outdoor activiteiten heeft La Palma nog veel meer te bieden.


Sterrenkijken


La Palma is gezegend met één van de helderste luchten van Europa en het eiland wordt op internationaal niveau erkend voor laagste niveaus aan lichtvervuiling. Hierdoor is La Palma de perfecte plek om sterren te kijken. Kijk gewoon 's nachts omhoog of bekijk de sterren vanuit een van de vele observatoria, waaronder Astro La Palma en Roque de Los Muchachos.
Bezoek Santa Cruz de La Palma


De hoofdstad van La Palma, Santa Cruz de la Palma, is een kleurrijke en ontspannen stad. Een bezoek brengen aan deze stad is één van de leukste dingen om te doen op La Palma. De 15e-eeuwse gebouwen en met bloemen gevulde balkons weerspiegelen het koloniale tijdperk. Het centrum heeft gezellige cafés en ontspannen eetgelegenheden. Santa Cruz de La Palma is gemakkelijk bereikbaar met de bus of taxi vanuit alle steden van La Palma.Natural Pools


De natuurlijke zwembaden van La Palma zijn gevuld met helder zeewater, waardoor ze een heerlijke plek zijn om te zwemmen. Rondom de zwembaden liggen warme rotsen waar je heerlijk kunt zonnen en relaxen. Maak je geen zorgen! Er zijn ook toiletten aanwezig. Charco Azul en Piscinas de La Fajana behoren tot de mooiste natuurlijke zwembaden op La Palma.Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es