Zoeken

Lago di Carezza, Italië het meer voor op je bucketlistLago di Carezza, ook wel bekend als Karersee, is één van de mooiste meren in de Dolomieten, Italië. Het staat bekend om zijn smaragdgroene kleur en de indrukwekkende achtergrond van bergen. Tijdens mijn reis door Val di Fassa (Trentino) heb ik een bezoek gebracht aan dit waanzinnige meer dat al enige tijd op mijn bucketlist stond.


Lago di Carezza, één van de mooiste meren in de Dolomieten

Lago di Carezza ligt op de grens van Trentino en Zuid Tirol op 1520m hoogte. Het meer is 140m breed en 300m lang. Zoals veel plaatsen in de Dolomieten, is het meer tijdens de zomermaanden super populair bij toeristen, waardoor het erg druk kan zijn. Naar mijn mening is de beste tijd om Lago di Carezza te bezoeken in de ochtend of eind van de middag. Ik was hier zelf eind juni rond 16:00 uur en het licht was prachtig. In de wintermaanden is het meer minder gevuld en bevroren.


Zonsopgang en zonsondergang zijn beide magische tijden om Lago di Carezza in Italië te bezoeken. Door de zon komt het meer het beste tot zijn recht. Alle kleuren tonen dan erg helder.Hoe kom je bij Lago di Carezza

Er zijn verschillende manieren om bij Lago di Carezza te komen. De beste manier is zonder twijfel met de auto. Bolzano is de dichtstbijzijnde grote stad in Italië vanaf het meer en is ongeveer 40 minuten rijden. ik verbleef zelf in het pittoreske dorp Canazei gelegen in Val di Fassa, Trentino. Dat tevens ook een perfecte plek is voor een actieve bergvakantie.

Er is een enorme parkeerplaats aan de overkant van het meer, dus parkeren zou geen probleem moeten zijn. Parkeren is de eerste 15 minuten gratis, daarna € 1 per uur voor elk uur daarna.

Busnummer 180 brengt je vanaf Bolzano naar naar het meer.

Faciliteiten rondom Lago di Carezza


Je kunt een mooie wandeling maken over het wandelpad dat rondom het meer ligt en onderweg stoppen op het uitkijkpunt. Ergens rondom het meer is een standbeeldje van een zeemeermin verstopt. Ik ben benieuwd of jij deze kunt vinden!

Aan de kant van de parkeerplaats is een restaurant en een café met eten, drinken en een winkel met souvenirs. Moet je nodig naar de toilet? Geen probleem! In de tunnel vanaf de parkeerplaats naar het meer zijn een aantal openbare toiletten.


Heb jij weleens een bezoek gebracht aan het meer Lago di Carezza in Italië? Laat het me weten in de reacties hieronder.


> Lees hier: Zomer in de Dolomieten