0
Gina Veenis
24 mei 2020

Dit zijn dé 5 leukste vakantieparken van Nederland, voor een midweek weg!

Op vakantie in eigen land en dan heb ik het niet over een citytrip of staycation in de stad maar een echte vakantie met zon, zee en strand of een outdoor adventure in de bossen.

leukste-vakantieparken-van-nederland

Zelfs ik als echte buitenland-fan moet toegeven, Nederland beschikt over een aantal geweldige vakantieparken. Of je nu als gezin met kleine of al wat oudere kinderen weggaat, als stel of als vriendengroep. Er is voor iedereen wel iets te vinden. Bij deze daarom de 5 leukste vakantieparken in Nederland op een rijtje!

Safari Resort Beekse Bergen

Geschikt voor kleine kinderen, tieners, maar ook voor ouders! Slapen tussen de wilde dieren, wie wil dat nu niet? De accommodaties liggen verspreid tussen twee savannes en een leeuwenvlakte. Je kunt kiezen uit een avontuurlijke boomhut, een luxe lodge en een safaritent. Vanuit de boomhut heb je ook uitzicht op Bahari Beach en haar zeehonden. Alles is geïnspireerd op de Afrikaanse natuur en je hebt onbeperkt toegang tot het safaripark zelf, Speelland, Dierenrijk en ZooParc. Zin in een duik? Dan kun je terecht in Maji Springs, waar je ontspanning en speelplezier voor het hele gezin vindt. Safari in eigen land! Wil je nog meer wildlife spotten? Ga dan eens naar de Amsterdamse Waterleidingduinen.

> Bekijk hier Safari Resort Beekse Bergen
beste-vakantieparken-van-nederland

Parc du Soleil (Topparken.nl)

In het Zuid-Hollandse Noordwijk vind je Parc du Soleil. Alleen al bij de naam krijg je direct een vakantiegevoel! Je zit hier dichtbij de duinen en het strand en met een kwartiertje fietsen ben je in het gezellige Noordwijk aan Zee, waar je verschillende winkeltjes en fijne beachclubs vindt. In Parc du Soleil zelf heb je een binnenzwembad en een indoor speeltuin, waardoor kinderen zich ook kunnen vermaken bij slecht weer. Zin in een fietstochtje? Huur dan een fiets of mountainbike en maak een mooie tocht door de duinen of fiets een stukje door naar het mooie Leiden! Parc du Soleil verdient zeker een plek op de lijst van leukste vakantieparken van Nederland!

> Bekijk hier Parc du Soleil
beste-vakantieparken-van-nederland

Hof van Saksen

Midden in de prachtige Drentse omgeving vind je Hof van Saksen. Je verblijft er in ruime boerderijgebouwen, waar je met 2 tot zelfs 24 personen in kunt! Er zijn speciale kinderboerderijen met o.a. kinderservies en kinderbedden en zelfs newborn boerderijen met o.a. een babyfoon, commode en hangwieg. Op dit Nederlandse vakantiepark vind je echt alles wat je hartje begeert, van een luxe spa en wellness tot een bowlingbaan en een zwembad met verschillende glijbanen en een wildwaterbaan. Voor de kinderen zijn er speciale Kinder Academies, hier kunnen ze spelen en leren tegelijk. Een eigen hut bouwen of kleding ontwerpen op de Mode Academie, ze hoeven zich geen seconde te vervelen. Honger? Creëer een eigen maaltijd met verse ingrediënten van de zogenoemde Noordermarkt of strijk neer in één van de restaurants.

> Bekijk hier Hof van Saksen

leukste-vakantieparken-van-nederland

Landal Beach Resort

In het Noordelijkste stukje van Noord-Holland ligt Landal Beach Resort, in het plaatsje Julianadorp aan Zee. Je kunt er kiezen uit verschillende villa’s en appartementen om in te overnachten en het vakantiepark is ideaal voor de actieve vakantieganger. Je vindt er namelijk een golfbaan, een tennisbaan en een midgetgolfbaan. Ook heb je de Noordzee en het Amstelmeer in de buurt voor verschillende watersportactiviteiten zoals kanoën, zeilen of windsurfen. Zin om te relaxen? Strijk neer op het terras van Brasserie Sandz of maak een wandeling van 25 minuutjes naar het strand. Picknickmand mee en genieten geblazen! Slecht weer? Geen nood, je kunt nog altijd zwemmen in het overdekte zwembad of een uitstapje maken naar Amsterdam.

> Bekijk hier Landal Beach Resort

leukste-vakantieparken-van-nederland

Bospark Garderen (Droomparken.nl)

Ben je op zoek naar een gevoel van rust en wil je niets anders dan genieten? Dan ben je bij vakantiepark Bospark Garderen aan het juiste adres. Dit is een kleinschalig en rustig vakantiepark midden in het bos, vlak naast het knusse Veluwse Nederlandse dorpje Garderen. Je kunt hier genieten van prachtige wandelingen en fietsroutes. Erg leuk met zijn tweetjes, maar ook met een groep vrienden of familieleden.

> Bekijk hier Bospark Garderen

beste-vakantieparken-van-nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *