Zoeken

Met een fatbike door de sneeuwDat Nederlanders van fietsen houden, is algemeen bekend. Dat de fietsen steeds vaker mee gaan op vakantie ook. In de Franse skiplaats Les Menuires zien we nu zelfs Nederlanders de fiets bestijgen tijdens een wintersportvakantie. Met een speciale ‘fatbike’ kun je de prachtig geprepareerde pistes trotseren en suis je tussen de besneeuwde toppen naar beneden. Zo’n spectaculaire afdaling is alleen weggelegd voor de echte dare-devils!Fietsen op de besneeuwde piste


Alternatieve sneeuwactiviteiten worden steeds populairder. Ook doorgewinterde skiërs leggen af en toe de latten opzij om nieuwe dingen te proberen. Fatbiken is één van deze activiteiten waarvan de populariteit gestaag toeneemt, zo ook in de Franse wintersportparel Les Menuires. Op de Roc’n Bob baan, die voorheen voornamelijk voor het sleeën werd ingezet, kan men nu ook fietsend afdalen.> Lees hier meer over het Les Menuires.

> Bekijk hier 3 unieke restaurants in Les Menuires.

> Bekijk hier wintersportreizen naar Les Menuires bij Sunweb.Durf jij het aan?


Veel wintersporters zijn wel eens sleeënd van een piste naar beneden gegaan, en weten welke snelheden daar al gauw bereikt worden. Het kan in het begin dan ook wat onwennig voelen om datzelfde te doen, maar dan op wielen. Gelukkig krijgt iedere deelnemer vooraf een uitgebreide instructie en tips om de bergen veilig te kunnen bedwingen.
Inpakt in een harnas de berg af


De stevige full-face schokbestendige helm en bodyprotector zorgen niet alleen voor een stoere look, maar ook voor bescherming van armen, rug- en borstbeen tijdens een eventuele val. Ja, dit is best spannend maar ook megaaaa vet! De speciale fietsen zijn voorzien van extra brede banden met een grof profiel (vandaar de naam fatbike) die voor extra grip in de sneeuw zorgen. Fatbikers moeten minimaal 12 jaar oud zijn en uiteraard kunnen fietsen. Van begin januari t/m begin april ligt er voldoende sneeuw om van het fatbike parcours gebruik te maken.Details & kosten

Kosten € 35,- per persoon voor 2 afdalingen van 4 km lang. Woensdag, donderdag en vrijdag om 08.30 uur; Het adres is: La Croisette – 73440 Les Menuires.

Voor informatie over Les Menuires zie: nl.lesmenuires.com.