0
Kiki Multem
3 december 2023

De mooiste stranden van Curacao! (incl. tips van de locals)

Het hele jaar door zonneschijn, prachtige witte stranden en ongerepte turquoise wateren. Dat is Curaçao!

Er zijn meer dan 21 mooie stranden op Curaçao met vrije toegang op het eiland en wel 40 als je de privéstranden van de hotels ook meerekent. Genoeg om uit te kiezen dus. Wanneer je van snorkelen, duiken en/of gewoon een beetje ronddobberen in een helderblauwe zee houdt, moet Curaçao zeker op je bucketlist staan. In dit artikel neem ik je mee naar de mooiste stranden van Curaçao.

mooiste-stranden-van-curacao

Playa Lagun

De eerste op de lijst van mooiste stranden op Curacao is Playa Lagun. Playa Lagun is naar mijn mening het mooiste strand van heel het eiland. Het strand is gelegen in het noordwesten van Curacao en is in feite genesteld tussen twee grote rotsformaties, waardoor het meer een baai is dan een uitgestrekt strand. Juist dat maakt dit strand zo idyllisch.

Het strand zelf is vrij klein, maar de wateren eromheen staan bekend om het waanzinnige duiken en snorkelen. Je komt er allerlei Caribische rifvissen tegen, zoals engelvissen, papegaaivissen, en pijlstaartroggen. Soms zijn er zelfs enkele zeepaardjes en schildpadden te spotten. Op een klif aan de rechterkant bevindt zich een restaurant met prachtig uitzicht op het strand en over zee. Op het strand zelf vind je dagelijks kleurrijke vissersbootjes, die het Caribische beeld van het kleurrijke eiland helemaal compleet maken.

➸ Dit zijn de leukste en lekkerste restaurants op Curacao!

Playa Grandi (en Playa Piscado)

Deze twee bekende stranden aan de westkust van Curaçao lopen in elkaar over, dus als je de ene bezoekt, kom je automatisch uit op de andere. Playa Grandi en Playa Piscado zijn de bekendste stranden op het eiland en dat is niet zo gek ook. Naar mijn mening zijn de stranden zelf niet per se de mooiste stranden van Curaçao, maar wat de stranden zo’n bekende trekpleister maken zijn de enorme zeeschildpadden die hier rondzwemmen.

Hier heb je de grootste kans om deze fantastische dieren te spotten omdat de lokale vissers hier aanmeren en direct de vis schoonmaken op het strand. Het afval hiervan komt in het water terecht, waardoor de schildpadden hier een makkelijk maaltje kunnen halen. Het water is helderblauw dus vergeet vooral je GoPro niet! Zo kun je deze unieke ervaring thuis nog eens herbeleven. Houdt uiteraard wel een gepaste afstand van de dieren en raak ze niet aan!

schildpadden-op-curacao

Grote Knip

Grote Knip is één van de bekendste en mooiste stranden van Curaçao en ik kan helemaal begrijpen waarom! Vanaf het uitkijkpunt op de parkeerplaats staart het helderblauwe water je tegemoet en het contrast met het witte zand en de groene heuvel op de achtergrond levert een geweldig plaatje op. De rotsen die je aan de rechterkant van dit strand vindt, zijn bezaaid met cactussen en je vindt Grote Knip in het westen van Curaçao, tussen de plaatsen Westpunt en Lagun.

Ook bij de lokale bevolking is dit mooie strand populair, vooral in het weekend is het hier een gezellige drukke boel met fijne muziek en de geur van bbq’s. Je kunt hier ligbedjes of een cabana huren en een hele dag relaxen, maar vergeet ook niet de onderwaterwereld te ontdekken. Langs de rotsen kun je prachtige, tropische vissen spotten, dus ook hier is het zeker een aanrader om je snorkelset mee te nemen. Iets verderop ligt een koraalrif waar je nog meer fantastische beelden kunt maken, maar let op: het is best een eindje zwemmen.

➸ Auto huren op Curacao. Tips en info!

Kleine Knip

Een stukje rijden van Grote Knip, ligt Kleine Knip. De naam zegt het natuurlijk al: dit is een kleinere versie van het vorige strand. Ook hier zal je in het weekend veel lokale bevolking tegenkomen die genieten van een stranddag met de hele familie. Er zijn hier geen voorzieningen op het gebied van eten en drinken, dus neem lekker je eigen voorraadje mee. Omdat het strand redelijk klein is, kan het in het weekend vrij snel druk aanvoelen, maar doordeweeks heb je daar geen last van! Ook hier is het water adembenemend blauw en kun je allerlei vissen spotten tijdens het snorkelen.

stranden-op-curacao

stranden-op-curacao

Playa Porto Mari

Playa Porto Mari is nog een persoonlijke favoriet op Curaçao! Het witte zand en het helderblauwe, kalme water maken dit een waar paradijs. Niet alleen locals en toeristen zijn dol op dit strand, maar je vindt hier ook vaak wilde zwijnen die graag van de zon genieten. Als zwemmen met varkens nog op je bucketlist staat, roept Playa Porto Mari je naam!

Het strand zelf is erg fijn en dankzij de kleurrijke strandstoelen en de beachbar ziet het eruit als een Caribisch feestje. De bekende (gerecyclede!) pier eindigt in het turquoise water en het strand is voorzien van een gezellig restaurant, waar je kunt genieten van tropische maaltijden en drankjes. Ook is er een leuk boetiekje en een duikschool, waar je een snorkeluitrusting kunt huren. De strandbedjes op Playa Porto Mari zijn ook te huur en er zijn zelfs douches en toiletten waar je gebruik van kunt maken. Perfect dus om een ​​hele dag door te brengen!

Tip: vergeet op de parkeerplaats ook niet even een kijkje te nemen in de uitkijktoren voor een panoramisch uitzicht van bovenaf.

Jan Thiel Baai

De Jan Thiel Baai op Curaçao maakt deel uit van een lange boulevard en heeft alles wat je nodig hebt op het gebied van eten, drinken en gezelligheid. De Caribische vibes vind je hier zeker! Het mooie strand wordt namelijk omringd door winkeltjes en populaire restaurants en bars. Overal zijn er stoelen en cabana’s om in te chillen en te genieten van een verkoelend drankje.

Jan Thiel is de perfecte plek om heel de dag te relaxen en te zwemmen. ‘s Avonds kun je de dag afsluiten met een heerlijk diner op het strand en kun je genieten van de mooiste zonsondergangen. Zin in een dansje? In het weekend speelt er vaak ’s avonds een bandje of DJ en kun je onder de sterrenhemel dansen met je blote voeten in het zand!

Restaurant tip: Zanzibar en Koko’s zijn twee populaire restaurants aan de Jan Thiel Baai. Bij Zanzibar is er altijd wel wat te beleven. Overdag kun je hier terecht voor ontbijt, lunch, cocktails en koffie en ’s avonds kun je hier plaats nemen voor een heerlijk diner inclusief zonsondergang. De pizza’s hier zijn een echte aanrader, aangezien die worden gemaakt in een traditionele steenoven. In het weekend kun je bij Zanzibar terecht voor live muziekevenementen in Caribische stijl. Oh en elke zaterdag is er happy hour: 2 drankjes voor de prijs van 1!

Koko’s is gelegen aan het rustige uiteinde van Jan Thiel strand en is een perfecte plek om te relaxen. Het menu van Koko’s is geïnspireerd op streetfood gerechten van over de hele wereld en je kunt er ook terecht voor de lekkerste verse smoothies en signature cocktails. Bij Koko’s kun je de hele dag relaxen op één van de luxe strandbedden. Deze fijne plek is elke dag geopend tot zonsondergang.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Curacao op de fiets.

jan-thiel-curacao

Cas Abou

Cas Abou is naast Playa Porto Mari nog een persoonlijke favoriet op het eiland. Dit strand is bij uitstek één van de kleurrijkste stranden van Curaçao! Het strand ligt tussen Westpunt en Willemstad in want Cas Abou erg makkelijk bereikbaar maakt. Het zand is er wit en het water knalblauw, maar wat dit strand uniek maakt zijn de vele verschillende kleurtjes die je overal terugvindt.

Het strand is aangekleed met palmbomen, grote rieten parasols, gekleurde wegwijsbordjes en een nog veel kleurrijkere surf- en kajak verhuur. Het perfect strand om je Instagram feed mee te vullen! Er is geen restaurant op Cas Abou, maar wel een snackbar en een klein barretje waar je lekkere drankjes kunt halen. De strandbedjes kun je huren en er zijn ook douches en toiletten aanwezig.

Zin om even helemaal tot rust te komen? Er is een speciale massagehut waar je gemasseerd kunt worden met uitzicht op zee. Met het geluid van de golven op de achtergrond word je helemaal zen! Het helderblauwe water is heerlijk om in te zwemmen, maar er liggen wel wat rotsen in het water, dus draag eventueel waterschoenen voor een snelle duik.

Tip voor een uniek uitzicht: Aan de rechterkant van het strand vind je een driehoekvormige rots die bij laagwater lijkt te zweven.

 mooie-stranden-op-curacao

Tugboat Beach

Tugboat Beach is een van de meest bezochte snorkelspot van Curaçao. Vanaf het moment dat je het water in gaat zie je al bijzondere vissen en kun je ook andere bijzondere dieren tegenkomen zoals schildpadden en octopussen.

Na ongeveer 50 meter zwemmen vanaf de kust kom je aan bij het wrak wat hier al ruim 30 jaar lang op de bodem ligt. Doordat het wrak hier al een aantal jaren ligt, is het bedekt met prachtig koraal waar super veel kleurrijke vissen op afkomen. Het wrak ligt op nog geen vier meter diep waardoor je het onwijs helder kunt zien tijdens het snorkelen.

Klein Curaçao

Dit is natuurlijk een beetje valsspelen, want Klein Curaçao ligt niet op Curaçao zelf, maar het is een klein onbewoond eiland ten zuidwesten van het hoofdeiland Curaçao. Klein Curaçao mag absoluut niet ontbreken in het rijtje van mooiste stranden op Curaçao, want deze plek is magisch! Een parelwit, eindeloos strand, de onwerkelijke turquoise zee en het feit dat je hier maar met een aantal mensen tegelijk bent maakt het echt een soort Expeditie Robinson eiland.

Ik bezocht Klein Curaçao met een powerboot, maar je kunt ook kiezen voor een catamarantrip. De powerboot is wel een stuk sneller en hier heb je ook minder kans om zeeziek te worden. Geloof mij, bij aankomst ben je direct verliefd op dit fantastische stukje natuur. Het zeewater hier is oprecht het meest blauwe water dat ik ooit heb gezien!

Wanneer je Klein Curaçao bezoekt moet je er rekening mee houden dat er geen strandstoelen en parasols aanwezig zijn. Wel zijn er vijf hutten (van de bootmaatschappijen die hierheen varen) die voor schaduw zorgen. Hier vindt ook de lunch plaats die bij de boottrip zit inbegrepen. Aan de noordkant van het eiland vind je een bijzonder scheepswrak en een verlaten vuurtoren én aan de zuidkant van het eiland kun je de hele middag zonnen, zwemmen en snorkelen. Vergeet vooral dat laatste niet, want om op dit paradijselijke plekje te snorkelen met zeeschildpadden is een ervaring die je niet snel vergeet!

➵ Bekijk hier dagtrips met de boot naar Klein Curaçao

klein-curacao

Kokomo

Scroll je door de Curaçao foto’s op Instagram dan kan de bekende schommel op Kokomo Beach je niet ontgaan zijn. Kokomo Beach ligt aan de prachtige baai op ongeveer vijftien minuten rijden van Willemstad. Ook dit strand beschikt over wit zand, een helderblauwe zee en palmbomen die zachtjes heen en weer waaien. Het strand is niet heel groot, maar het is een superfijne plek om de dag door te brengen. Je kunt er strandbedjes huren en in het restaurant kun je heerlijk eten. Je mag zelf geen eten en drinken meenemen, maar als je de fijne menukaart ziet maakt dat helemaal niks uit!

Er speelt vaak een liveband en van 17-18 uur is het happy hour! Kokomo Beach staat ook bekend om zijn grote feesten, zoals de maandelijkse full moon party.

Playa Jeremi

Dit strand is het favoriete strand van de meeste locals op Curaçao. Een klein en natuurlijk strand gelegen in een baai, omringt door tientallen cactussen. Met het uitzicht van bovenaf begrijp je al direct waarom dit een favoriet is onder de lokale bevolking. Het azuurblauwe water is adembenemend en steekt prachtig af tegen de ruwe rotsen en de heldergroene begroeiing. Er zijn op Playa Jeremi geen parasols en stoelen die je kunt huren, dus neem zelf een handdoek en wat te eten en drinken mee. Omdat dit strand niet zo bekend is onder de toeristen kun je hier echt genieten van de rust. Thank me later!

beste-stranden-van-curacao

Mambo Beach

Mambo Beach is het populairste en drukste strand van Curaçao, maar daardoor niet minder leuk. Op Mambo Beach vind je echt alles wat je nodig hebt: een prachtig wit zandstrand, helderblauwe zee, wuivende palmbomen en vele voorzieningen zoals restaurants, bars en winkeltjes. In de restaurants kun je terecht voor lokale lekkernijen, bbq’s, pizza’s en sushi, terwijl je bij de bars de lekkerste cocktails kunt drinken. Ook als shopaholic ben je hier op de juiste plek, want naast leuke souvenirtjes kun je hier ook leuke kleding en accessoires shoppen.

In het weekend is Hemingway Beach Bar en Restaurant de place to be. Van 17-18 uur is het happy hour en vanaf 19 uur wordt er op deze idyllische locatie livemuziek gespeeld. Mambo Beach en Jan Thiel Beach zijn sowieso de twee stranden waar normaal gesproken alle feestjes (waaronder de beruchte Wet and Wild Party) van Curaçao plaatsvinden.

Onderdeel van Mambo Beach is Madero Ocean Club. Deze prachtige, luxe beachclub heeft een elegante uitstraling en beschikt over de fijnste ligbedden en cabana’s. Even geen zin in een duik in de zee? Geen probleem, want er is hier ook een zwembad aanwezig! In het restaurant kun je ’s middags terecht voor een fijne lunch en kun je ’s avonds aanschuiven voor een heerlijk diner. Bij de bar kun je de heerlijkste cocktails drinken en in het weekend kun je tot in de late uurtjes dansen onder de Caribische sterrenhemel.

mooiste-plekken-curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *