0
Kiki Multem
3 mei 2020

Dit zijn dé 10 mooiste stranden van Europa

Vergeet de Caraïben, kom de mooiste stranden van Europa ontdekken! Deze stranden zijn een uitstekende bestemming voor zonaanbidders en avonturiers.

mooiste-stranden-europa

Witte stranden en helder blauwe water. Ben je op zoek naar het perfecte strand voor een zonvakantie in Europa? Lees dan snel verder… Badhanddoek, zonnebrandcrème en een leuk zomerjurkje, meer heb je niet nodig. In dit artikel geef ik je een rondleidingen langs de mooiste stranden van Europa.

Apella, Karpathos, Griekenland

Apella Beach ligt in het noorden van Karpathos en staat al jarenlang bovenaan de lijst ‘mooiste stranden van Europa’ en dat begrijp ik wel. Wat een plaatje is dit! Vanaf de hoofdstad Pigadia is het 35 minuten rijden naar dit strand, maar je kunt er ook met de boot heen. Apella is een vrij groot strand, met een prachtige blauwe zee en je kunt hier super goed snorkelen. Over het algemeen waait het niet op Apella en daardoor kan het erg warm zijn.

mooiste-stranden-europa

Playa de Ses Illetés, Formentera, Spanje

Gelegen op het relaxte eiland Formentera (het kleine zusje van Ibiza) ligt het strand van Ses Illetes. Ses Illetes is één van de bekendste en mooiste stranden van Formentera. Door het smalle gedeelte van het eiland heb je op dit strand een prachtig natuursverschijnsel, namelijk aan beide kanten de zee. Meters wit zand, oneindig blauw water en uitzicht op Ibiza en Es Vedra. Alles bij elkaar maakt dit echt een paradijselijke plek.

beste-stranden-europa

Possidi Beach, Chalkidiki, Griekenland

Het Possidi strand is te vinden op het zuidwestelijke puntje van het Griekse schiereiland, Kassandra in Chalkidiki. Het strand is ongeveer 2 kilometer lang en heeft net als het strand hierboven een unieke vorm. Zoals je hieronder kan zien kun je aan beide kanten van het strand genieten van de kristalheldere zee. Je kunt hier ook waanzinnig genieten van een rustige, romantische zonsondergang want door de grote van het strand is het hier nooit druk!

beste-stranden-europa

Blue Lagoon, Comino Island, Malta

Omringt door rotsen en hagel wit zand is Blue Lagoon op Comino een perfecte zwemspot. Het enige nadeel is dat dit strand geen geheim meer is. In het hoogseizoen moet je het strand delen met een paar honderd anderen. Zorg dat je vroeg komt of maak in de late namiddag een boottocht naar dit paradijselijke plekje.

mooiste-stranden

Myrtos, Kefalonia, Griekenland

Dit is niet voor niets een van de meest gefotografeerde stranden van Europa. Van bovenaf is het strand van Myrtos de perfecte combinatie van wit zand en helder blauw water. Dichterbij kom je erachter dat het strand vooral bestaat uit kiezelsteentjes maar dat mag de pret niet drukken. Het strand van Myrtos strekt zich uit over 1,5 kilometer en biedt voldoende ruimte voor iedereen en is daardoor zeker één van de mooiste stranden van Europa.

mooiste-stranden-europa

Ölüdeniz Beach, Turkije

Ölüdeniz Beach, ook wel bekend als de Blue Lagoon, is een prachtige brede baai die aan één van de meest pittoreske plekjes van heel Turkije ligt. Zowel de baai als het omringende bos zijn beschermde natuurgebieden. Dankzij het helder blauwe water is Ölüdeniz Beach een ideale plek om te snorkelen en duiken. Paragliders zijn ook dol op deze plek vanwege de top van de berg Badadag. Niet 100% Europa maar wel één van de mooiste stranden.

mooiste-stranden-europa

Navagio, Zakynthos, Griekenland

Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach, ligt op het Griekse eiland Zakynthos en wordt omgeven door enorme witte kliffen, waardoor het alleen per taxiboot vanuit Porto Vromi bereikbaar is. De boten vertrekken elke 30 minuten en de prijs van een kaartje is redelijk betaalbaar. Ook dit strand is perfect om te zwemmen en snorkelen, de kliffen bieden namelijk de perfecte beschutting tegen de wind. De schoonheid van het strand is het beste te zien vanaf het uitkijkplatform.

Hoe kom je hier: Volg de borden naar het Agios Gergio Kremnao-klooster.

mooiste-stranden

San Fruttuoso, Ligurië, Italië

San Fruttuoso ligt ongeveer halverwege Portofino en het kleine stadje Camogli. Deze kleine baai ligt op een verborgen locatie die alleen per voet vanuit Portofino te bereiken is of per veerboot. Ga opzoek en je vind een prachtig strand met helder blauw water.

Cala Macarella, Menorca, Spanje

Cala Macarella Beach is gelegen op het eiland Menorca. De gemakkelijkste manier om naar het strand te gaan, is door een korte boottocht te maken vanuit het kleine stadje Ciutadella. Geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de kliffen of kom tot rust met een drankje aan de nabijgelegen strandbar. Cala Macarella Beach zit meestal vol met toeristen dus kom vroeg of op een doordeweekse dag.

mooiste-stranden

Cape Greco, Cyprus

Cape Greco, gelegen in de mediterrane badplaats Ayia Napa op Cyprus, is de ideale plek voor wandelaars en avontuurlijke zwemmers. De zeegrotten en het omliggende nationale bos zijn perfect om te wandelen en even weg te zijn van de zon en kijk even naar dit uitzicht!

beste-stranden

Cala Salada, Ibiza, Spanje

Cala Salada ligt aan de westkust van Ibiza op 15 minuten rijden van Sant Antoni. Je kunt hier alleen komen via een lange houten trap naar beneden. Nadat je tussen de dennenbomen je weg hebt afgelegd kom je aan op Cala Salada. Het helder blauwe water lijkt oneindig want je kunt via de rotsen, tussen de bomen door nog verder lopen naar Cala Saladeta. Het strand van Cala Saladeta is niet via een normale weg of pad te bereiken en is dus zeker geen aanrader voor mensen die slecht ter been zijn. Mocht je de weg af kunnen leggen is het zeker de moeite waard. Beide stranden zijn beschermd en hierdoor heb je op Cala Salada en Cala Saladeta geen last van toeristen boten. Een echte aanrader!

beste-stranden

Elafonisi Beach, Kreta, Griekenland

Elafonisi is een perfect vakantiestrand op Kreta met voldoende parkeergelegenheid. Het strand is omringt door rotsformaties en wilde bloemen die te bereiken zijn via de zandbank. Je kunt hier waanzinnige foto’s maken en het strand is ook zeer geschikt voor kinderen vanwege het ondiepe water.

beste-stranden-europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *