0
Kiki Multem
8 november 2020

New York on a budget (+ bespaartips)

New York City is over het algemeen een dure stad, maar dat betekent niet dat je een klein budget deze stad niet kan bezoeken. Er zijn veel gratis activiteiten en bezienswaardigheden en vele andere manieren om geld te besparen tijdens je citytrip naar de big apple.

new-work-bespaartips

New York on a budget is dus echt mogelijk! Hoe kun je goedkoop naar New York: budget hotels en betaalbare restaurants. Ik deel al mijn bespaartips met je.

New York on a budget, gratis activiteiten

Times Square

Wat is een reis naar New York zonder een bezoek aan Times Square? Het is een super toeristische plek maar je moet het gezien hebben! De honderden billboards verlichten de straat en tijdens de jaarwisseling is hier de beroemde Ball Drop. Je kunt hier uren gratis rondlopen en genieten van alles om je heen, maar je kunt hier natuurlijk ook heel goed shoppen.

Tip: bezoek Times Square in het donker

➸ 5-daagse citytrip New York (+ dagplanning)

new-york-on-a-budget

Brooklyn Bridge

Een van de meest iconische bruggen ter wereld, de Brooklyn Bridge! Wandelen over de Brooklyn Bridge is heerlijk om even uit te waaien en het geeft je ook nog eens het allerbeste uitzicht over de New York skyline. Voor geweldige foto’s is de beste tijd tijdens zonsopkomst wanneer er weinig mensen op de brug zijn en de belichting prachtig is. Uiteraard is het bezoeken van de Brooklyn Bridge gratis en een absolute must-do in NYC!

Tip: bezoek de Brooklyn Bridge tijdens zonsopkomst

High Line & The Vessel

De High Line is een openbaar park dat is gebouwd op een oude goederenspoorlijn. Als je de hele High Line uitloopt kom je uit bij The Vessel. The Vessel is de nieuwste aanwinst van New York op het gebied van bezienswaardigheden. Het is een gigantische trap van 15 verdiepingen met 2500 treden. Bovenaan The Vessel heb je een adembenemend uitzicht over Manhattan en de Hudson River. Toegang tot The Vessel is gratis.

Let op: je hebt wel een entree ticket nodig omdat er maar een beperkt aantal mensen per tijdslot naar binnen mogen.

Central Park

Wandel door Central Park en je hebt direct het idee of dat je in een film zit. In de zomer zijn er gratis concerten in het park en ga zeker ook een keer lekker picknicken om de kosten te onderdrukken.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek New York op de fiets.

5-daagse-citytrip

Flatiron Building

Het Flatiron District ligt in Manhattan met het gelijknamige gebouw het Flatiron Building. Midden op 5th avenue vlakbij de bekende fifth avenue klok loop je er zo tegenaan. Met zijn opvallende driehoekvorm en strak design is het Flatiron Building een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Manhattan.

Ground Zero 9/11 memorial

Een bezoek aan Ground Zero is naar mijn mening een absolute must wanneer je New York bezoekt. Het is onwijs indrukwekkend om 9/11 memorial te zien. De plek waar de voormalige Twin Towers stonden die in 2001 geraakt werden door een aanslag. Ik raad je aan zo vroeg mogelijk te gaan om de drukte te ontlopen. Onderweg naar Ground Zero kom je langs Oculus. Dit treinstation verving het station dat werd vernietigd op 9/11. De architectuur van het station lijkt op een witte duif die wegvliegt. Het bezoeken van Ground Zero is gratis maar het museum is wel tegen betaling.

Tip: wandel langs Oculus Station

goedkoop-naar-new-york

Goedkope hotels in New York

Hilton Garden Inn

Het Hilton Garden Inn is een driesterrenhotel met meerdere vestigingen in New York. De vestiging op West 35th Street ligt vlakbij het Empire State Building en op nog geen 800 meter van Times Square en Madison Square Garden. Dit hotel biedt de uitstekende plek om hartje Manhattan te ontdekken.

goedkope-hotels-new-york

Pod 39

Pod 39 ligt op nog geen 500 meter afstand van Grand Central Station en is een budgethotel dat er luxer uitziet dan het prijskaartje. Elke kamer van Pod 39 heeft airconditioning, een bureau en kabel-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger en sommige kamers bieden zelfs een waanzinnig uitzicht op de stad. Verder kun je hier heerlijk genieten op het dakterras van een cocktail.

➼ Bekijk hier nog meer leuke hotels in New York

goedkope-hotels-new-york

Goedkope restaurants in New York

Maak je eigen eten

Geld besparen op eten kan heel gemakkelijk. Natuurlijk heeft New York honderden dure restaurants en kun je drie keer per dag uiteten maar je kunt ook gewoon naar de supermarkt. Pak een broodje in voor de lunch of neem een makkelijke maaltijd mee naar je hotel of AirBnB.

Pizza, pizza en nog eens pizza

New York is the place to be voor de beste pizza’s. Ga jij voor een slice of misschien wel een hele? Als je op zoek bent naar een pizza voor een beperkt budget dan is Joe’s Pizza een echte hotspot. De pizza’s die hier verkrijgbaar zijn kosten gemiddeld $19,95 en zijn groot genoeg voor 3 personen maar je kunt ook gewoon een slice per persoon kopen. Uiteraard zijn er nog veel meer pizzeria’s waar je budget vriendelijke pizza’s kunt scoren.

pizza-restaurants-new-york

Ga voor een hotdog

Hotdogwinkels vindt je op iedere hoek van de straat. Het is misschien niet de gezondste maaltijd, maar ze zijn wel lekker goedkoop en ook in vegetarische varianten verkrijgbaar. Ideaal voor een snelle lunch aangezien je niet veel tijd kwijt wilt zijn aan eten maar direct weer door wilt met de stad ontdekken.

Foodtrucks zijn er genoeg

De ultieme manier om goedkoop te eten is om iets te kopen bij één van de vele foodtrucks in de stad. Vele locals halen hier hun lunch tussen de kantoorwerkzaamheden door. Je vindt er broodjes, pretzels, shoarma, gyros, cupcakes en nog veel meer… New York on a budget is ook zeker mogelijk met lekker en goed eten!

new-york-in-5-dagen

Stedentrips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *