Zoeken

Ontdek het prachtige Taurusgebergte in Turkije
Ontdek het prachtige Taurusgebergte in Turkije.Het Taurusgebergte is een waanzinnig groot gebergte in het zuiden van Turkije. Met een lengte van maar liefst 1500 kilometer en een hoogte van bijna 4000 meter is dit gebergte behoorlijk indrukwekkend. Door de enorme lengte van dit gebergte kun je hier genieten van zomeractiviteiten en wintersport tegelijkertijd.
Zo vrij als een vogel tijdens een hike door het Taurusgebergte.


De meeste mensen denken bij Turkije aan zon, zee en strand wat natuurlijk ook heel erg fijn kan zijn! Maar toen ik het prachtige Taurusgebergte binnenreed was ik direct verkocht aan dit immens stuk ongerepte natuur van Turkije. Voor de wandel en hike liefhebbers is dit gebergte een droom. Je kunt hier waanzinnige paden afleggen en wekelijks worden er meerdere hikes georganiseerd vanuit de bekende omliggende badplaatsen als Side en Antalya. Let er wel op dat je goede wandelschoenen meeneemt en je basisconditie goed is.
Het Taurusgebergte kent duizenden uitzichtpunten.


Tijdens je hike kom je langs de meest adembenemende uitzichtpunten van het Taurusgebergte. Wil je je conditie sparen en toch genieten van de vele uitzichtpunten, kies dan voor een jeep-safari. Onderweg stop je op verschillende punten om te genieten van het uitzicht en om uiteraard wat foto's te maken. Op deze manier hoef je je niet te veel in te spannend en kun je ook genieten van al het moois wat het Taurusgebergte te bieden heeft. Zo kom je bijvoorbeeld langs de bekende kloof genaamd "eagle canyon" , diverse valleien en rivieren.


Raften langs verschillende watervallen.


Tussen de bergen van het Taurusgebergte vind je diepe kloven waarin helder blauwe rivieren stromen en waar diverse watervallen in uitmonden. In het Taurusgebergte kun je daarom enorm goed raften. Door de stroomversnellingen, het wilde water en de diverse watervallen is dit de ultieme plek voor toffe wateractiviteiten met een waanzinnig uitzicht. Tijdens de hoge temperaturen in Turkije is dit de perfecte manier voor een beetje verkoeling.