Zoeken

Op bezoek bij de kerstman in Fins Lapland

Op bezoek bij de Kerstman in Lapland.Fins Lapland staat bekend om zijn waanzinnige landschappen, wilde dieren en niet te vergeten de Kerstman. Het hele jaar door is het kerst op de luchthaven van Rovaniemi, ook wel genoemd

Santa's Official Home Airport.

Rovaniemi, Santa's Official Home Airport.


Rovaniemi is één van de grootste steden in Finland en beschikt over de gelijknamige luchthaven Rovaniemi Airport, ook wel genoemd Santa's Official Home Airport. De luchthaven van Rovaniemi ligt vrijwel op de poolcirkel en het hele jaar door is het hier kerst. De enige 2 bagagebanden die deze luchthaven heeft, zijn versiert met kerstdecoratie. Zelfs in de zomer!Santa Claus Village


Op nog geen 5 minuten rijden vanaf Rovaniemi Airport ligt Santa Claus Village. Dit magische kerstdorp is 365 dagen per jaar geopend en bestaat uit verschillende boetiekjes waar de kerstman zijn cadeautjes uitzoekt, diverse restaurants en je kunt de Kerstman elke dag zelf ontmoeten op zijn kantoor. Voor het kantoor van de kerstman loopt een witte lijn op straat, de poolcirkel! Je kunt in Santa Clause Village de magische poolcirkel te voet oversteken en je kunt ook overnachten, op het terrein van de kerstman in Santa Claus Holiday Village.

> Bekijk hier reizen naar Finland met Voigt Travel

> Goedkope hotels in FinlandStuur elk moment van het jaar een kerstkaart


Op het kantoor van de kerstman in Santa Claus Village verkopen ze onder andere unieke postzegels en geschenken! Aan de gezellige tafels op het kantoor van de kerstman kun je plaatsnemen en een kaart schrijven vanuit de poolcirkel. Of het nu Kerstmis is of midden in de zomer, je kunt altijd een kaart sturen aan je vrienden of familie over de hele wereld! Alle kaarten worden gestempeld met een speciale Poolcirkel postzegel. Gebruik je de gele brievenbus dan wordt je kaart direct verzonden, de rode brievenbus is de speciale kerst brievenbus. Alle kaarten hierin worden bewaard en verzonden met Kerstmis.

10 bucket list dingen om te doen in Fins Lapland

Kerstcadeautjes kopen


De winkels van Santa Claus Village in Rovaniemi, Finland zijn elke dag geopend. Je vindt hier diverse boetiekjes met lokale ambachten, betaalbare cadeautjes, Finse designproducten en heel veel kerstartikelen. Mocht je ooit landen op de luchthaven van Rovaniemi of hier langskomen tijdens je rondreis door Finland, breng dan zeker een bezoek aan de kerstman in Santa Claus Village. Deze magische ervaring wil je niet missen!
Bekijk hieronder de video van ons uitstapje naar Santa Claus Village