0
Kiki Multem
16 september 2019

Wintersport in Les Gets, Portes du Soleil. Tips en info!

Het knusse Franse bergdorp Les Gets is een onderdeel van het skigebied Portes du Soleil. Je kunt in het dorp de ski’s aantrekken en direct beginnen aan je skitocht, tussen de dennenbomen en bergweiden.

wintersport-les-gets

Wintersport in Les Gets kan op maar liefst 66 skipistes, maar je kunt nog veel meer toffe activiteiten doen tijdens de winter in Portes du Soleil. Zo kun je schaatsen, hondensleeën of genieten van een heerlijke lunch bij één van de hippe restaurantjes die dit wintersportdorp rijk is.

Onderdeel van het skigebied Portes du Soleil

Les Gets is een onwijs charmant dorp op nog geen uur rijden vanaf Genève met verschillende hoofdstraten vol restaurants, winkels en accomodaties. Naast de authentieke franse eetgelegenheden zijn hier verschillende trendy hotspots te vinden die je in deze tijd niet mag missen. Aan beide kanten van het dorp bevinden zich skiliften die naar 2 skigebieden leiden. Mont Chéry, met het beste uitzicht op de Mont Blanc en Les Chavannes welke gelinkt is met de pistes van het grootste skigebied van Frankrijk genaamd: Portes du Soleil. Vooral de knusse sfeer in dit dorp geeft je een warm welkom.

Het skigebied van Les Gets-Morzine kent:

66 skipistes

46 skiliften

9 groene piste

24 blauwe piste

28 rode piste

9 zwarte piste

skimap-les-gets

Hotels in Les Gets

Hotel La Marmotte

Wij verbleven in het prachtige La Marmotte Hotel in een suite op de bovenste etage. Dit karakteristieke hotel geeft een onwijs warme sfeer en is voorzien van een geweldige spa inclusief binnen zwembad en 3 restaurants. De restaurants zijn dagelijks geopend voor de hotelgasten en publiek van buitenaf uit bijvoorbeeld andere accomodaties. Naast het uitgebreide ontbijt verzorgd La Marmotte elke zondag een brunch tussen 11:30 en 13:30 uur.

wintersport-les-gets

Restaurants in Les Gets

Gezond eten tijdens de wintersport

Wild Beets Kitchen is een splinternieuwe hotspot in Les Gets waar je terecht kunt voor fijne gezonde gerechten. Wild Beets Kitchen serveert healthy wraps, salades en smoothies gemaakt van biologische ingrediënten.

restaurants-les-gets

Ontbijt hotspot

La Becanerie is een onwijs leuke plek in het centrum van Les Gets waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld een heerlijke brunch met onder andere mijn favoriet, de acaï bowl.

les-gets-frankrijk

Culinair genieten in het centrum van Les Gets

Les Durs a Cuire is een prachtig nieuw restaurant aan de hoofdstraat van Les Gets met een stijlvol interieur en prachtige menukaart. Je kunt hier genieten van diverse gerechten waaronder een heerlijke traditionele kaasfondue.

les-gets-frankrijk

Lunchen op de piste

Last but not least restaurant Le QG. Dit knusse restaurant ligt midden op de piste van Les Gets met een ruim terras in de zon. Le QG is de perfecte plek voor een heerlijke lunch tussen het wintersporten door.

wintersport-les-gets

Activiteiten in Les Gets

Tussen de prachtige dennenbomen in een hondenslee

Hondenslee: Dit stond al heel erg lang op mijn bucket list! Met een hondenslee de berg af. De slee wordt voortgetrokken door 6 honden van verschillende rassen. 15 minuten lang kun je genieten van deze prachtige dieren die door de sneeuw tussen de bomen hun weg afleggen.

les-gets-frankrijk

Rondjes draaien op het ijs

Schaatsen: De schaatsbaan ligt midden in het dorp en wordt omringt door verschillende winkeltjes en restaurantjes. Omdat dit dorp in een berg kom ligt is het hele dorp omringt door bergen. Tijdens het schaatsen kun je genieten van het prachtige uitzicht.

schaatsen-les-gets

Als een vogel in de lucht boven Les Gets

Parapente: Voor de echte waaghalzen is Parapente of Paragliding een fantastische ervaring. Samen met je instructeur vlieg je met een grote parachute de berg af, daar ga je… als een vrije vogel vlieg je over en tussen de besneeuwde bergen met een magisch uitzicht over de Mont Blanc en het dorp onder je.

les-gets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *