0
Kiki Multem
19 augustus 2020

Recept: Aubergine Parmigiana

Maak dit klassieke gerecht, ook wel bekend als melanzane parmigiana voor vrienden of familie. Het is gemaakt met tomaat, aubergine, mozzarella en gegarneerd met Parmezaanse kaas.

recept-aubergine-parmigiana

Recept: Aubergine Parmigiana

4 PERSONEN • BEREIDEN: 35 MIN. • RUSTEN: 1 UUR • KOOKTIJD: 50 MIN.

Ingrediënten voor de aubergine parmigiana

500 g aubergines
zout en peper
1 teentje knoflook
700 g passata
1 snufje suiker
3 eieren
1 bosje basilicum + extra blaadjes olijfolie
4 el bloem
1 ui
120 g parmezaanse kaas
350 g mozzarella

aubergine-parmigiana

Bereiding

Snijd de aubergines in dunne lange plakken met een mandoline. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 uur uitlekken.

Pel voor de tomatensaus de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd het basilicum fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de passata, suiker en de helft van het basilicum toe, breng op smaak met zout en peper en laat 20 minuten sudderen.

Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de bloem op een ander bord. Wentel de plakken aubergine snel door de bloem en dan door het ei. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 8-10 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet een laagje tomatensaus in een rechthoekige ondiepe ovenschaal. Leg hierop een laag aubergine, schep hier weer een laag tomatensaus op, rasp er Parmezaanse kaas over, beleg met mozzarella en bestrooi met basilicum. Herhaal de lagen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met Parmezaanse kaas, mozzarella en basilicum. Bak de parmigiana 20 minuten in de oven, garneer met extra basilicumblaadjes en serveer heet.

Bekijk hier alle recepten

recept-aubergine-parmigiana

Dit recept komt uit het kookboek Veggie wereldgerechten van Stéphanie de Turckheim, uitgegeven door Forte Culinair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *