Zoeken

Recept: Aziatische paddenstoelburgersAziatische paddenstoelburgers

4 stuks

Wie houdt er nou niet van een burger? Dit is een vegetarische Japanse variant zonder brood.Ingrediënten

100 g cashewnoten 8 grote portobello’s 1 teen knoflook 2 el miso 2 el sojasaus 100 g blauwschimmelkaas 1⁄2 bosje bieslook of 8 sprietjes Chinese bieslook 2 rode paprika’sBereiding


Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet warm water over de cashewnoten zodat ze onderstaan en laat ze 20 minuten wellen. Veeg de paddenstoelen schoon. Snijd de knoflook fijn en meng hem met de miso en sojasaus.

Leg de paddenstoelen met de open kant omhoog op een bak- plaat. Bestrijk de open kant met de marinade en laat deze circa 20 minuten intrekken. Giet de cashewnoten af maar vang wat van het weekwater op. Pureer de noten glad met een beetje weekwater.

Meng de cashewpuree met de blauw- schimmelkaas tot een romig mengsel Bestrijk de paddenstoelen hiermee en bak ze in circa 15 minuten gaar. Snipper intussen de bieslook. UMAMI is Japans voor ‘hartig’. Miso en sojasaus zijn umami, maar ook Parmezaanse kaas en blauwschimmel- kaas.

Snijd de paprika’s doormidden. Verwijder de steeltjes, zaadjes en zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Bestrooi de gevulde paddenstoelen ermee en klap ze twee aan twee op elkaar. Garneer met de gesnipperde bieslook.Dit recept komt uit het kookboek Wrap 'n Roll van Karin Stöttinger, uitgegeven door Forte Culinair.


Eet smakelijk!