Zoeken

Recept: Feestelijke Frambozensushi
Frambozensushi 12 stuks

Feestelijke Frambozensushi. Heerlijk dessert om tijdens de feestdagen als toetje te serveren. Heb je geen sushirijst in huis, dan kun je voor dit recept ook jasmijnrijst of paprijst gebruiken.


INGREDIËNTEN

200 g sushirijst

100 ml melk 4 el honing 80 g pinda’s 100 g frambozen

1 el poedersuiker

BEREIDING


Was de rijst tweemaal met koud water. Breng de rijst in een pan met de melk, 200 ml water en de honing aan de kook en laat hem 15 minuten koken op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de rijst 15 minuten rusten.

Hak intussen de pinda’s fijn en maak de frambozen schoon.

Bekleed een sushimatje (of theedoek) met plasticfolie. Bestrooi twee derde van het oppervlak met de helft van de gehakte pinda’s en breng hierop de helft van de rijst aan in een vingerdik laagje. Druk de rijst goed aan. Leg de helft van de frambozen op een rijtje in het midden en strooi er de helft van de suiker over. Rol de rijst rond de frambozenvulling met behulp van het sushimatje (of de theedoek), zodat je een stevige rol krijgt. Neem de rol uit het rijstmatje maar laat de folie er strak omheen. Maak zo nog een rijstrol.

Laat de rollen minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd elke rol door de folie heen in 6 sushi en verwijder daarna de folie.


> Bekijk hier alle recepten


Dit recept komt uit het kookboek Wrap 'n Roll van Karin Stöttinger, uitgegeven door Forte Culinair.


Eet smakelijk!