0
Kiki Multem
21 november 2020

Recept: Japanse Sushi Donuts, zo maak je ze!

Sushi, wie kent het niet! Tegenwoordig maken ze de gekste gerechten met sushi ingrediënten zoals een bowl en sushi pizza, maar ook sushi donuts! De trend is al een tijdje overgewaaid naar ons land en eigenlijk is het niet zo heel moeilijk om zelf Japanse Sushi donuts te maken. Met de toppings kun je uiteraard eindeloos variëren! Denk aan zalm, zeewier, ingelegde komkommer, radijs, avocado en sesamzaadjes. Wij zijn in elk geval fan van de Sushi Donuts en delen dan ook graag het recept!

recept-sushi-donuts

Dit recept is voor 8 stuks Sushi Donuts

Ingrediënten

RIJST

350 g sushirijst
2 tl rijstazijn
2 tl suiker
1 tl zout

BELEG

200 g gerookte ham in flinterdunne plakjes
100 g verse tonijn
2 avocado’s
zout
1⁄2 komkommer
4 radijsjes
1 el olie
2 el wit sesamzaad
2 el zwart sesamzaad

PONZUSAUS

1 limoen
3 el sojasaus
1 tl dashipoeder (zakje, toko)
1 tl rijstazijn
gesnipperde lente-uitjes
1 tl mirin

 

sushi-donuts

Bereiding Sushi Donuts

Kook de rijst met twee delen water in een pan of rijstkoker volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met de suiker en het zout in een pannetje en roer tot ze zijn opgelost. Schep de gekookte rijst om met dit warme azijnmengsel en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd intussen de ham in reepjes van circa 2 cm breed. Snijd de tonijn in flinterdunne plakjes en dan in reepjes (dit lukt het beste als je de tonijn eerst even in de diepvries legt). Halveer en schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd de avocado’s in dunne plakjes en de komkommer in de lengte doormidden, schraap het zaad uit de kern en trek er met een dunschiller lange linten van. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.

Vet een donutvorm in met olie en druk de afgekoelde rijst in de vormen. Wip de rijstdonuts eruit en omwikkel en beleg en garneer ze naar wens met ham, tonijn, komkommer, radijs en sesamzaad.

TIP: Voor dit recept heb je een donutbak- vorm nodig. Als je een siliconenvorm gebruikt, wip je de rijstdonuts er makkelijk weer uit.

Bekijk hier alle recepten

recept-sushi-donuts

Dit recept komt uit het kookboek Wrap ‘n Roll van Karin Stöttinger, uitgegeven door Forte Culinair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *