Zoeken

Recept: Japanse Sushi Donuts, zo maak je ze!

Japanse Sushi Donuts, zo maak je ze!

8 stuks

Ingrediënten


RIJST

350 g sushirijst 2 tl rijstazijn 2 tl suiker 1 tl zout


BELEG

200 g gerookte ham in flinterdunne plakjes 100 g verse tonijn 2 avocado’s zout 1⁄2 komkommer 4 radijsjes 1 el olie 2 el wit sesamzaad 2 el zwart sesamzaad


PONZUSAUS

1 limoen 3 el sojasaus 1 tl dashipoeder (zakje, toko) 1 tl rijstazijn 1 tl mirin gesnipperde lente-uitjes


Bereiding


Kook de rijst met twee delen water in een pan of rijstkoker volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met de suiker en het zout in een pannetje en roer tot ze zijn opgelost. Schep de gekookte rijst om met dit warme azijnmengsel en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd intussen de ham in reepjes van circa 2 cm breed. Snijd de tonijn in flinterdunne plakjes en dan in reepjes (dit lukt het beste als je de tonijn eerst even in de diepvries legt). Halveer en schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd de avocado’s in dunne plakjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, schraap het zaad uit de kern en trek er met een dunschiller lange linten van. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.

Vet een donutvorm in met olie en druk de afgekoelde rijst in de vormen. Wip de rijstdonuts eruit en omwikkel en beleg en garneer ze naar wens met ham, tonijn, komkommer, radijs en sesamzaad.

TIP: Voor dit recept heb je een donutbak- vorm nodig. Als je een siliconenvorm gebruikt, wip je de rijstdonuts er makkelijk weer uit.

Dit recept komt uit het kookboek Wrap 'n Roll van Karin Stöttinger


Eet smakelijk!